8 Mayıs 2015 Cuma

Bioderma Sensibio H2O Makyaj Temizleyici - Hassas ve Toleranssız Ciltler İçin

Merhaba!
Yeni yılda aldığım kararlardan biri bütçem yettiğince temiz içerikli ve sağlıklı ürünler kullanmaktı. Cildim için en iyi olanlarla devam etmeye karar verdim. Ambalajı güzel olan her ürünü almadığım gibi, indirimlerde methedilen her ürünü de yüzüme sürmüyorum. Sonuçta kimyasal içerikli olan herşey cildimize bir tehdit olabiliyor. Bu yüzden denediklerim arasında mümkün olduğunca dermatolog onaylı, hassas ciltler için olan ürünleri tercih ediyorum. Makyaj ürünlerinde bu çok fazla mümkün olmasa da en azından cilt bakımında kullandıklarımızı bu yönde seçmek daha kolay.



Bioderma'nın genel olarak kullandığım her ürününden memnun kaldım. Önceki yazılarımdan birinde de Bioderma Sebium'u anlatmıştım. Bu kez de bu alabildiğine basit, parfümsüz, yağsız, antialerjik ve kızarıklık önleyici bu harika makyaj temizleme suyunu anlatacağım. 


Benim en nefret ettiğim şey piyasada göz makyajı temizleyicilerinin genelde %90'nının yağ içerikli çift fazlı ürünler olması. Yves Rocher'den Nivea'ya, Garnier'den L'oreal'a bir çok markanın göz makyajı temizleyicilerini denedim ve hepsi de gözümde ayçiçek yağı dökmüşüm gibi vıcık vıcık bir görüntü bıraktı. Ayrıca gözüme kaçınca da yaktı ve sulandırdı haliyle. Bu çift fazla yağlı ürünleri kullandıktan sonra gözümü bir kez daha temizleyici ya da benzeri birşeyle yıkamam gerekiyordu. Bu çok can sıkıcı çünkü hem zaman kaybı, pratiklik yoksunu hem de hassas göz çevremizi hırpalayan, uzun vadede tehriş eden bir döngü bence. Tamam, bu markaların neredeyse hepsi çok iyi, tutulan markalar olabilir. Bu çift fazla yağlı temizleyiciler de çok güzel makyaj çıkarıyor da olabilir. Ama insan pratikliği, sağlığı ve iyi temizliği aynı anda istiyor. Sinirlene sinirlene göz makyajı temizlediğim günlerim sona erdi neyseki. Bioderma bu ürünü piyasaya çıkardığından beri kullanıyorum. Her seferinde 500 ml lik şişede alıyorum 8-9 ay götürüyor beni. Şeffaf, kokusuz bir ürün. Sudan farksız. Ne yağlı hissi var ne de kaşıntı, batma, yanma yapıyor. Çünkü içeriğinde yağ yok! Çift fazlı değil, çalkalamakla uğraştırmıyor sizi. Pamuğa döküp nazikçe makyajınızı siliyorsunuz ve iz filan bırakmıyor. Aslında komple makyaj temizleme suyu olarak geçiyor ama ben özellikle en çok gözüm için kullanıyorum. Ten ve dudak makyajımda da etkili, kusursuz sonuç veriyor. Kocaman şişesi hemen bitmiyor.



Bu miselin bir de 100 ml'lik seyahat boyları ile 250 ml'lik küçük boyları da var, onlardan da alıp büyüklerden aktarım yaparak gittiğim her yerde yanımda taşımayı düşünüyorum. Yağlı olmadığı için gün içinde çantanızdan minik boyunu çıkarıp iki dakikada akan makyajınızı temizleyip yenisini yapabilirsiniz yani. Üzerinden köpüklü su ile geçmenize gerek yok. Bir makyaj suyundan beklentim bunlar benim. Bioderma Sensibio H2O bunu karşılıyor. Ayrıca içeriğinde aktif salatalık özü var ve bu cildinizi yatıştırıyor, olabilecek tahrişlerin önüne geçiyor. Göz çevresi ve ciltte oldukça yüksek toleransa sahip. Parfümsüz formülü ile alkol ve phenoxyethanol içermiyor. Satış noktaları oldukça geniş. İnternette güvendiğiniz dermokozmetik sitelerinden veya eczanelerden satın alabilirsiniz. En büyük boyu genelde internette ve eczanelerde ikili kampanyalarda daha uygun fiyatta satılıyor. Umarım faydalı olabilmişimdir, bu ürünü ve Bioderma'nın diğer ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgiler
Evrim

4 yorum:

  1. Gördüğüm en iyi mişel makyaj suyu. Parasının her kuruşunu hak ediyor. Yine de indirimli alınca tadından yenmez. Yazi yeterince açiklayici olmus emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de eşi benzeri yok şu ana kadar. Dediğin gibi ikili alımlarda ve indirimlerde stok yapılmalı, piyasadaki çoğu mseli denedikten sonra tıpış tıpış buna döneceğimi anladım yani :D

      Sil
  2. Bende sevdim bu ürünü. Özellikle günlük makyajı sorunsuz silip süpürüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de öyle, çok başarılı tek eksisi fiyatının yüksek olması ama dermokozmetik ve başarılı bir ürün için düşününce normal =)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...