13 Mayıs 2016 Cuma

Rosense Sprey Gül Suyu

Merhaba:)
Herkese mutlu haftasonları diliyorum. Bugünkü yazımda sizlere Rosense'in bu pratik kullanımlı sprey gül suyundan ve nasıl kullandığımdan bahsetmek istedim.



Isparta doğumlu biri olarak çocukluğumun az da olsa bir bölümünü orada geçirdim ve okula giderken buram buram pembe gül kokan bahçelerden geçerdim. Bunlara dokunmamam gerektiğini, halkın geçimini bu güllerden sağladığını öğrenmiştim. Şehir dışına akraba-aile ziyaretlerine gittiğimizde hep gül sabunları, kremleri götürürdük. Ben biraz gül kokusundan bıkarak büyüdüm açıkçası, çok bayılmam ama zamanla cildin güzelliğinde ne büyük faydaları olduğunu gördüğüm için bakım rutinimin bir parçası haline gelmiştir gül kremleri, suları... Rosense de 2005 yılında, ben 15 yaşındayken dünyanın en büyük gül ürünleri üreten firması olan Gülbirlik tarafından kurulmuştu. Açılışını hatırlar gibiyim, Isparta'da bütün mağazalarda ürünleri yerini hızla almaya başlamıştı. O zamandan beri kaliteden ödün vermeden daha da geliştirerek kendini büyüten bir firma oldu Rosense. 

Gül suyunun mutfaktan kozmetiğe bir çok kullanım alanı var. Ben her ne kadar gül reçeli, güllaç filan gibi tatları sevmesem de cilt bakımında gülün faydalarından yararlanıyorum. Yıllarca tonik yerine gül suyu kullandım hatta ergenlikte cildimi yormadan temizlemem için gül özlü köpük temizleyici ve gül suyu toniği kullanırdım. Cilt rengini de eşitlediği, lekelere karşı koruma sağladığı için de yeri ayrıdır bende. Bu sprey formundaki gül suyu da hediyeydi, nasıl olduysa gözümden kaçmış bu ambalaj benim. Ben hep pamuğa dökmeli olanlardan kullanırdım, meğer bu çok daha kullanışlı ve pratikmiş. 




Ben gül suyunu sabah akşam yüzümü yıkayıp temizledikten sonra kullandığım bir tonik varsa öncesinde, toniğim yoksa tonik niyetine kullanıyorum. Yüzüme bolca püskürtüp biraz da pamuğu ıslatıp güzelce cildimin emmesini sağlıyorum. Bir de termal su niyetine gün içerisinde masa başında, okulda, metroda, çantamdan çıkartıp yüzümün canlanmasını, nemlenmesini sağlıyorum. Termal suyu çok tüketiyorum ve her zaman indirimde denk gelemiyorum böyle zamanlarda özellikle gül suyu çok işime yarıyor. Bittikçe de büyük boy Rosense şişesinden içine aktarıyorum. Gül suyunun faydasını özellikle yazın çok görüyorum, sıcakta güneşin hassaslaştırdığı cildime iyi geliyor ve gün içerisinde gözeneklerimin görünümünü hafifletiyor. Hele ki buzdolabında saklayıp evde aklınıza geldikçe fıs fıs yaparsanız çok daha güzel oluyor. Genel anlamda cildi pürüzsüzleştiriyor, yumuşaklık ve esneklik sağlıyor. 



100 ml'lik bir şişesi var. Bittikçe yenisini alabileceğiniz gibi içine dilediğiniz gül suyunu ya da farklı bir ürünü de koyabilirsiniz. Tamamen doğal, %100 saf gül suyundan başka bir şey içermiyor. Bu arada piyasada satılan 'güllü su' ile 'gül suyu' farkına dikkat çekmek isterim. Su katkılı olanlardan çok, saf gül suları daha faydalıdır cildiniz için.




Bu ürünü kozmetik mağazalarında, aktarlarda, yetkili eczanelerde ve gül ürünleri satan her yerde bulabilirsiniz. Hediye olduğu için fiyatını bilmiyorum ancak uygundur diye düşünüyorum. Her zaman termal su alamayanlar, bulamayanlar bu sprey gül suyunu alternatif olarak düşünebilirler. Rosense ürünlerini online olarak incelemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgiler
Evrim

18 yorum:

  1. Turkiyedeyken hep bunu kullanırdım

    YanıtlaSil
  2. İşte tam da bu amaçla kullanırsın seversin diye düşünmüştüm :) termal su kadar faydalı oldugunu düşünüyorum. Keyifle, saglıkla kullan <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ne iyi düşünmüşsün, çok teşekkür ederim tekrardan. Bence de termal su kdar belki daha da faydalı bir şey gül suyu... bittikçe dolduruyorum <3

      Sil
  3. Spreyli olması büyük avantajmış.İlk gördüğüm yerde alırım ben bunu ♥

    YanıtlaSil
  4. Tonik olarak bende bunu kullanıyorum oldukça da memnunum. Makyajımı yaptıktan sonra bile sıkıyorum dolaba at sık harika bir ürün. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle harika =) özellikle yaz aylarında dolaptan çıkarıp bir iki fıs fısla rahatlayıp cildi nemlendirmek harika oluyor :)

      Sil
  5. Yaa çok merak ettim çok şirin görünüyor teşekkr ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pembiş ambalajı bence de çok şirin, kullanım kolaylığı sağlaması da cabası. gül kokusu da çok yoğun bayıcı değil =)

      Sil
  6. Benimki de bitince yenisini aldım ama böyle fısfıslı şişe bulamadım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım sonra bulursunuz, sanırım her yerde yok belki rosense satan eczane ya da aktarlara bakmanızda fayda oalbilir =) sevgiler <3

      Sil
  7. gül suyu çok bir çok temizleme ürününden daha sağlıklı

    YanıtlaSil
  8. ben de bununla aynı markanın direk toniği araında kaldım. onu denediniz mi peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ondan daha geçen gün sitesini gezerken haberim oldu, hiç deneme şansım olmadı, aslında saf gül suyundan tonik olarak çok memnunum ama belki bakarım, kullanırsam mutlaka yazarım canım :)

      Sil
  9. Gül suyunu tonik olarak kullanmayı çok seviyorum. Rosense ise severek kullandığım bir marka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hem markadan hem gül suyu olarak tonikten çok memnunum :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...