30 Mayıs 2016 Pazartesi

Maybelline Color Sensational Rujlar - 755 Toasted Brown ve Creamy Matte 975 Divine Wine

Merhaba :)
Günün ikinci yazısında uzun zamandır taslak halinde bekleyen ama ancak temize çekip fotoğraflayabildiğim bu rujlar var. Malum hava sürekli kapalı ve fotoğraf için ışık bulmak güç oluyor. Ben de yağmurdan önce fırsat bulabildiğim için mutluyum.



Bu rujlar Gratis, Watsons gibi zincir mağazalarda kolaylıkla bulunabiliyor ancak bazı renkleri karaborsa. Testerını dahi inceleyemediğim renkler var, ama vazgeçtim artık, kalsın dedim. 

755 Toasted Brown klasik Color Sensational serisinden, kremsi, yumuşacık dokuda ve nemli bitişli bir ruj. Tam olarak kahve ile gül kurusunun birleşimi bir renk. Sanki daha çok pembe alt tonlu bir açık kahve gibi. Kokusu çok güzel, karamelli-vanilyalı keke benziyor, insanın yiyesi geliyor. Dudaklarda çizgilere dolmuyor, asla kurutmuyor. Ne çok parlak ne de mat, tam nemli bitişli bir rujun olması gerektiği parlaklıkta. Kalıcılığı bir şey yiyip içene kadar, hatta belki daha da az. Ama tazelerken insanı zorlamayan bir yapısı var bu yüzden sorun değil. Zaten hem uzun süre kalıcı, hem nemli bitişli hem de dudak kurutmayan bir ruj bulmak biraz zor.


Ambalajını çok seviyorum, sade ama şık geliyor bana. Kapağı yarıya kadar değil de tam aşağı kadar kapandığından olabilir. Şeffaf, açık kahve kapaklı, metalik gövdeli bir tasarımı var. Oldukça da sağlam. Bu renk benim dudak rengime çok yakın olduğundan, günlük makyajda, yok gibi makyajda ve doğal tonlardaki makyajlarda çok tercih ediyorum. 



975 Divine Wine ise Color Sensational Creamy Matte serisinden, harika bir koyu kırmızı, bordoya yakın, kremsi yapıda ama mat bitişli, dudakları çok az da olsa kurutabilen bir renk. Dudak kalemi ile birlikte kullanmak daha iyi oluyor çünkü koyu kırmızı olduğundan hata yapma riski yüksek. Çerçevelenmiş dudakta içini doldurmak çok daha kolay. Mat yapıda olduğu için diğeri kadar kolay sürülmüyor ama sert sayılmaz. Bunun kalıcılığı çok daha yüksek, bir şey yiyip içseniz dahil sadece iç kısımlarda siliniyor. Tabi siz peçeteyle bile silseniz çıkıyor o ayrı. Kurumaya meğilli dudaklarınız varsa öncesinde çok hafif, renksiz bir balm uygulamak iyi gelebilir, çizgilere dolma ihtimali azalır.


Yazın akşamları, kışın da gündelik olarak çok tercih ettiğim bir renk. Her tene ve saç rengine yakışacağını düşünüyorum. Bu rujun kokusu diğeri kadar güzel ve belirgin değil ama hafif bir meyveli klasik ruj kokusu geliyor. Bunun tasarımı da çok şık, mavi-gri renkte ve opak. Gövdesi yine metalik ve sağlam. 
Her iki ruju da çok seviyorum ancak Maybelline (L'Oreal'in alt firması) hayvan deneyleri yaptığı için ve ben de 2016'da kendime mümkün olduğunca deney yapmayan markalara yönelme sözü verdiğim için bittikleri zaman tekrar almayacağım. Bazen bu ayrıntıyı atlayarak alışveriş yaptığım olmuyor değil, 'indirim' kelimesi etik değerlerin önüne geçebiliyor. Mümkün olduğunca kendimi eğitmeye çalışıyorum, kimseyi de yargılamam bu konuda, sadece kendi düşüncemi belirtiyorum :)



İkisinin de açıldıktan sonra 2 yıl kullanım ömürleri var. Maybelline standına sahip bütün kozmetikçilerde bulabilirsiniz. İçerik bilgisine ulaşamıyorum çünkü etiketleri, koruma bantlarını sökerken yırtılmış. Fiyatları indirimsizken bile uygun ama indirim zamanı çok daha iyi oluyor. Ben ikisini yanılmıyorsam 20 tl gibi bir fiyata almıştım yılbaşı indiriminde. 
Dediğim gibi iki rujdan da memnunum ancak kendime koyduğum kurallar yüzünden tekrar almam. Ancak Maybelline'in bu serisinden ruj almak isteyenler için de önerebileceğim iki güzel renk bunlar olabilir.
Sevgiler
Evrim

41 yorum:

  1. Maybelline rujlarını seviyorum. Toasted Brown kesinlikle bakacağım bir renk. Bayıldım.

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. ya benim de koyu kırmızılar içinde en sevdiğim =) sana çok yakışıyordur brunette saç göz ile =)

      Sil
  3. Mat rujlar ve kırmızı, bordo renkler sevdiğim için divine wine benim vazgeçilmezim! Her sürdüğümde rujun hangi marka, hangi renk diye sorular alıyorum. Hayvanlara deney yapan markalardan almamanı da takdir ediyorum! Umarım bir gün ben de onu başarabilirim.
    Sevgilerimle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cidden dediğin kadar var bu renk. dudakta bir başka duruyor çok cazibeli. kuzum teşekkür ederim, çabalıyorum yani elimdekileri bitirmeye çalışıyorum yenilerine gerçekten ihtiyacım yoksa almıyorum. bakalım bu konuda sütten çıkma ak kaşık olamadım hi bi zaman ama geç değil yeni bir sayfa açtım kararlı adımlarla ilerliyorum =)

      Sil
  4. Bu rujlara çok bakıyorum ama hala bir tane alamadım :) Wooden brown ilgimi çekiyor en çok, bir de yeni çıkan kırmızılar çok güzel :)) Hepsinin kokusu farklı değil mi, Evrim, biraz çekiniyorum kokularından. Mutlulukla kullan <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol kuzum, bende bu seriden sadece bu ikisi var, kokuları güzel mat olanınki daha hafif sadece, öteki gibi vanilyamsı kokmuyor. ama sürünce burnuna gelmiyor insanın ambalajda kokuyor sadece :))

      Sil
  5. ya bende tam tersi çok ucuz buluyorum ambalajını hiç albenisi yok :( kaliteli ama rujları ona laf yok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya cidden mi =) ya tabi benim de gördüğüm en şık tasarım değil ama o komple kapanıp çıt diye çıkardığı sesi seviyorum :D :D elimdeki bütün rujlar yarıya kadar kapanmalı bunlar değişik ya :P

      Sil
  6. renkler çok güzelll. bu yaştan sonra ruj aşkı başladı bende allah hayra getirdin :)
    güzel günlerde kullanın
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :D bende hayatımda almadığım kadar ruju son bir yılda aldım sanırım ya =) teşekkür ederim okuduğunuz için, sevgiler =)

      Sil
  7. Benim de elim gidiyor ama bir türlü almiyorum Maybelline rujlari ellerine saglik bence de her tene yakisabilecek yazlik güzel rujlar güle güle kullan canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım, şimdiye kadar almadıysan alma boşver =) ama alacak olursan da bu iki renge bir bak <3

      Sil
  8. Divine vine harikaymış :)

    YanıtlaSil
  9. En sevdiğim ruj tonları!
    yakışana da ciddi anlamda çok yakışıyor. Teşekkürler canımm:')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet katılıyorum =) okuduğun için ben teşekkür ederim canım =)

      Sil
  10. 755 in rengi çok hoş kokusuda enfes gerçekten insanın iştahını aıyor.:DGüzel günlerde kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya, yalnız değilim demek ki, acıkıyorum ne zaman koklasam :) teşekkür ederim canım <3

      Sil
  11. ikisinin tonu birbirine benziyor ben 755 numaralı olana bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım aslında ışığın azizliğinden ilk fotoda benzer çıkmışlar ama ilgisi yok. bileğimdekini baz alabilirsin =)

      Sil
  12. Maybelline ürünlerini genel olarak seviyorum bu rujlarda cok basarılı :)

    YanıtlaSil
  13. Tutuyorum malesef kendimi surekli ruj aliyorum baksan 80 tane ruj var (o kadar degil tabi:D) ama %90 i ayni renk hep kahve nude tonlarda neden aldin de guzeldi derim e hepsi ayni de hepsi ayri guzel derim:D bunlarin ambalajlarini cok seviyorum hep erteliyorum bitane ruj bitireyim oyle alirim diye aldikca aliyor insan ziyan etmeyi hic seven biri degilim belli bi para harciyoruz sonucta sen de gule gule kullan canim bayildim ben renklerine ben meybelline in her seyini nerdeyse cok seviyorum zaten eminim bunlar da dedigin gibi cok guzellerdir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inan ki aynı durumdayız, abartmıyorum 30-40 rujum var şu an ben de söz verdim kendime çok değişk bir şey olmadığı sürece bunlar azalana kadar almayacağım diye. bende de durum aynı hep benzer renklerin yakın tonları farklı markalar :D ne olacak bu halimiz bilmem. ama ziyan etmiyorum deli gibi kullanıyorum bazılarından stok yapmışım sand storm filan gibi. elindekiler azalırsa bu toasted brown a bakmanı öneririm nude seviyorsan bunu da çok seversin <3

      Sil
  14. Renk seçimin güzelmiş , ben de bu renkleri çok seviyorum ama dudaklarım çok büyük olduğundan her yerde süremiyordum içimde kalıyor , güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ah bu koyu kırmızılar o büyük dudaklarda harikulade duruyor =))) bence içinizde kalmasın ara sıra kullanın =) çok teşekkür ederim <3

      Sil
  15. Maybelline' den fazla alışveriş yapmasam da bu rujların farklı renkleri bende de var. Gerçekten kalitelidirler, severek kullanırım.

    Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemfikir olmamıza sevindim =)) çok teşekkür ederim siz de sağlıkla güzel günlerde kullanın =)

      Sil
  16. 755 in rengi ne kadar güzell, güle güle kullan😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğal hoş bir nude, teşekkür ederim daha iyileri senin olsun <3

      Sil
  17. Fotoğraflara bayılduım güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim, sevgiler =)

      Sil
  18. yaaa :) yorumun beni çok çok mutlu etti inan ki =)) beeğenmene çok sevindim canım :) hiç sorun değil, hoşgeldin bloguma =) aslında benzer bişey bana da oldu seni ve birkaç blogu daha önce takibe aldığım halde sabah bakarken aslında almamış olduğumu farkettim, sanırım bir hata oluşmuş. aslında çok önce gelmeliydim ben de sana =) baktım yazıların çıkmıyor izleme listemde, arayıp bulunca anladım. Bazen azizliğe uğradığımız oluyor böyle, hiç önemli değil =) çok sevgiler <3 <3 <3

    YanıtlaSil
  19. Koyu renk rujlarla benden hep tam puan alirsin :)

    YanıtlaSil
  20. Dıvıne Wine benim sevdiğim rujlardan biri.Diğer rengi de sonbaharda edinebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu serideki bana göre en güzel iki rnek cidden =) öteki renk yaza da çok yakışır bu arada =)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...