18 Mayıs 2016 Çarşamba

Isana Young Matlaştırıcı Bakım Kremi - Karma Ciltler İçin

Merhaba,
Rossmann'da satılan Isana markasının ürünleri bir çok kişi tarafından seviliyor. Ben de daha önce toniğini kullanıp çok sevmiştim. Açıkçası içeriği temize yakın olup da bu denli uygun fiyatlı bütçe dostu ve büyük oranda işe yarar ürünlere sahip olması çok takdir edilesi. 



Benim bu kremle tanışmam şöyle oldu, normalde ben Bioderma'nın yeşil renkli Sebium serisinin gözenek küçültücü nemlendiricisini severek kullanıyordum. Ancak o dönem içime sinen bir Bioderma indirimi yakalayamadım ve o krem bitince de daha uygun geçici bir alternatif arayışına girdim. Rastgele Rossmann'da gezinirken üzerindeki Almanca 'mattierende' yazısı dikkatimi çekti ve okuyunca matlaştırıcı krem olduğunu anladım. O sırada indirimdeydi ve zaten uygun olan fiyatı 7 tl gibi bir rakama düşmüştü, şans vermek istedim. Açıkçası matlaştıracağına dair hiç inancım yoktu ama beğenmezsem verdiğim paraya acımam hiç olmazsa dedim. İlk denememde bütün önyargılarımı kırdığı gibi verdiği matlığın Bioderma'nınkine göre bir iki tık daha iyi ve kalıcı olduğunu gözlemledim.
Gerçekten bu fiyata aynı işlevi görebilen bir krem bulduğum için çok mutluyum çünkü Bioderma'da olan özelliklerin hepsini barındırıyor; makyaj altına kullanılabiliyor, neredeyse gün boyu matlığından ödün vermiyor, makyajı kusturmuyor, gözenekleri tıkamıyor ve görünümünü çok yüksek oranda hafifletiyor, yağsı his asla bırakmıyor, çok kolay emiliyor. E daha ne olsun?



İçeriğinde de paraben türevi, mineral yağ vb gibi zararlı kimyasallar yok, üzüm çekirdeği yağı, hamamelis, panthenol, bambu özleri, pirinç özü gibi faydalı bitkiseller içeriyor. Kimyasal kısmı ise yine oldukça iyi. Bioderma'nın yanısıra vegan olması da ekstra bir artı. T bölgesindeki yağlanmayı ciddi anlamda dengeliyor, benim cildimde hiçbir sivilceye, irritasyona sebep olmadı. Düzenli kullanımda gözenek görünümünü hafiflettiği süre de artıyor. Beyaz renkli ve orta katılıkta bir kıvama sahip.



Kokusunu sevmeyenler olabilir ama ağır değil, sürdükten bir süre sonra uçup gidiyor, sanki çok hafif meyveli bir koku ile panthenol kokusunun karışımı gibi. Bepanthen'in kokusuna çok benziyor. Beni rahatsız etmedi. Fındık kadar ürün benim tüm yüzüme yetiyor da artıyor bile, hafifçe boynuma doğru da yediriyorum. Verdiği matlığın yanısıra çok çabuk emildiğinden makyajımın altına en çok tercih ettiğim ürün oldu. Emildikten sonraki hafifçe cildi toparlayan, sıkılaştıran hissini de seviyorum. Nemlendirmesi karma cildime yeterli geliyor.


Ürünün dış karton kutusunda herşey Almanca olsa da küçük bir etikette Türkçe açıklaması bulunuyor. Kendisi 50 ml'lik yumuşak tüpte. Mint yeşili ile beyazın karışımı ürüne hoş bir tasarım vermiş, 'young' serisine uymuş. Açıldıktan sonra 1 yıl ömrü var. Her ne kadar gençlere özel bir seri de olsa bu ürünü cildine uygun gören, mat krem sevenlerin kullanabileceğini düşünüyorum.
Gerçekten beklediğimden öte bir performansa sahip bu krem çoktan bittikçe alacağım bir ürün oldu bile. Evet Bioderma daha güzel kokulu ve daha ince yapılı olabilir ancak ikisi arasında dağlar kadar fiyat farkı var. Ayrıca miktar olarak da alakaları yok bu neredeyse iki kat daha fazla. Bütçe açısından Bioderma Pore Refiner'a dupe olabilecek bir başarıya sahip. Ondan memnun olup da her zaman alamayanlar bu ürüne bir şans verebilirler.
Sevgiler
Evrim

24 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler. Ürünü denemedim ama sayende fikrim oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim, eğer bu tarz ürünler cildinizle anlaşıyorsa uygun fiyatıyla ve iyi içeriği ile şans verilebilir :))

      Sil
  2. Bu serinin peelingi de oldukça güzel ve etkili ona da bakmanı öneririm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel tavsiyen için çok teşekkür ederim, o da gözüme çarpmıştı, elimdeki peelin bitince deneyeyim bari artık :)

      Sil
  3. Isana güzel bir marka bu ürünüde baya merak ettim muhtemelen deneyeceğim teşekkürler canım :) güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim, umarım beğenirsiniz, çok teşekkür ederim, sevgiler :)

      Sil
  4. Ben kuru ciltliyim, fakat ilgiyle okudum. Isana'dan ben de bir şeyler denesem iyi olacak artık. Hep böyle güzel yorumlar okuyorum çünkü. :)) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her cilde özel ürünleri var ısananın, bir çok yönden tercih edilesi. okuduğun için çok teşekkür ederim canım, sevgiler :)

      Sil
  5. Hem uygun fiyatlı hem de güzel ürün bulmak çok zor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle, işin içine özellikler girdikçe genelde fiyat artıyor ama isana bu konuda çok insaflı :)

      Sil
  6. young dediği için hiç bakmadım bu seriye ama anlattığına göre iyi makyaj bazı olurmuş bana göre..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur canım olur zaten üzerinde de yazıyor, ben de young kısmını geçtim sayılır ama gayet kullanılır matlık ihtiyacı olan her yaşta bence, sevgiler :)

      Sil
  7. Rossmann'ı bende çok seviyorum fiyat açısından oldukça uygun oluyor :)) benimde t bölgem de sıkıntım var bakabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, alman ürünleri ülkemizde diğer markalara göre daha uygun fiyatlı olaibliyor, bu ürünü sadece t bölgenizde bile kullanıp memnun kalabileceğinizi düşünüyorum :)

      Sil
  8. Sayende cok fazla ürünü tanımıs oldum teşekkürler canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım biraz olsun faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana:) teşekkür ederim çok <3

      Sil
  9. melabaaaaa hoşgeldin ki blogumaaaa görüşürüüüüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne de güzel blgoun varmış etkinlik sayesinde keşfettim, sen de hoşgeldin canım :))

      Sil
  10. İsananın bu ürününü bilmiyordum. En kısa zamanda alacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ısana ürünlerini git gitde daha çok seviyorum, umarım memnun kalırsınız siz de =)

      Sil
  11. Markayi gördüm ama henüz denemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel bir marka, hem uygun hem vegan hem de işe yarar ürünleri var =)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...