11 Mayıs 2016 Çarşamba

Avon Active ile Spor

Herkese merhaba!
Yaz yaklaştıkça çoğumuz yavaş yavaş tatil planları yapmaya, mayo bikini modellerine bakmaya başlıyor, diyet, spor, egzersiz gibi bizi şekle sokacak yöntemlere başvuruyoruz. Kilolu-zayif herkes için spor önemli bir unsur çünkü sağlık açısından faydası saymakla bitmez. Gücümüz elverdiğince hareketli, aktif olmaya çabalamak en iyisi.




Ben de yaza daha formda girmek amacıyla Avon'un yeni çıkan Active serisi ile tanıştım. Geçen katalogda mekik aleti, bu katalogda da bel inceltme diskini piyasaya göre daha uygun fiyata bulunca kaçırmadım. Açıkçası düzenli spor yapmaya vakit bulamıyorum ancak evimin önündeki parkta havalar güzel olduğunda egzersiz yaptığım oluyor. Yine de spor aktivitelerimi hava kapalıyken veya dışarı çıkmak istemediğimde bile yerine getirebilmek adına ihtiyacıma yönelik ufak tefek yardımcılar edindim. Gerçekten aldığım günden beri eskiye oranla kat kat sayılabilecek bir vakit ayırıyorum spora. Favori dizilerimi izlerken uzanmak yerine ekran karşısında egzersiz yapıyorum. Bazen de sevdiğim şarkıların listesini oluşturup bir iki saat serbest dans ediyorum. Dans etmenin inanılmaz kalori yaktığını, vücuda ve ruha çok iyi geldiğini unutmayın :)


Avon Active serisinde kapalı ortamlarda bile her kadının rahatça kullanabileceği, yer kaplamayan spora yardımcı ürünler bulunuyor. Plates topu, plates matı, atlama ipi, el ve kol kasları çalıştırıcı kas aleti, şişirilebilir boks standı, bel inceltici disk, mekik aleti ve platese yardımcı her türlü malzeme bulunuyor. Dilerseniz spor sırasında kullanmak üzere özel üretilen kıyafetler de bulmak mümkün. Benim ihtiyaç duyduğum iki alet bel inceltme diski ile mekik aleti oldu. Çünkü kilo vermeye çalışmaktan çok kas oranımı güçlendirmeyi ve karnımı düzleştirmeyi hedefliyorum. Zaten plates yapmak filan pek bana göre değil :) Vakit ayırabilenlere saygı duyuyorum.
Mekik aleti ve inceltici diskin her biri patlayan poşete sarılı olarak geliyor. Ayrıca bir ambalajları yok, zaten gerek de yok.




Mekik aletini evde önü açık ve müsayit olan herhangi bir kapınızın alt kısmına yanında gelen vidası ile sıkıştırıyorsunuz. Kendinize göre yükseklik ayarını da yaptıktan sonra kullanıma hazır hale geliyor. Montelerken kapıtı delmek vs gibi şeylere hatta ekstra bir alete bile ihtiyaç duymuyorsunuz. Dilediğiniz zaman çıkarabiliyorsunuz. 



Kapının tercihen orta kısmına denk gelecek şekilde yerleştirip başlığını musluk çevirir gibi çevirmeniz yetiyor. Kapıyı kapattıktan sonra mekik hareketlerine başlıyorsunuz.



Zaten sağlam metalden üretildiği için basınca dayanıklı ve ayak kısımları yeşil süngerle kaplı olduğundan ayaklarınız da acımıyor.

Bel inceltme diski ise hiç bir monte gerektirmeyen, dilediğiniz yerde yapabileceğiniz bir egzersiz aleti. İsterseniz çantanıza atın gidin parkta düz ve güvenli bir zemin bulun orada yapın. Nasıl isterseniz.



Diskin üzerine tercihen ayakkabısız çıkarak bir yerden tutunup belinizi sağa sola hareket ettirerek bel kısmındaki kasları çalıştırmayı, beli inceltmeyi ve fazla yağların yakılmasını amaçlıyor. Oldukça eğlenceli ve kolay. Dediğim gibi her iki aleti de vloggerları, dizileri, filmleri izlerken yapmak çok eğlenceli benim için, boş boş oturmuş olmuyorum, bir taşla iki kuş :)



Diskin çorapla ya da yalın ayak kullanımı bana kalırsa daha mantıklı çünkü yüzeyinde bulunan minik kürecikler ayak tabanlarınıza masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırıyor, sinirleri uyarıyor. Ayakta olmanıza rağmen tabanlarınız rahatlıyor sanki biri ovalıyormuş gibi.

Yanılmıyorsam her birine temsilci fiyatı ile 23-25 küsur gibi fiyatlara sahip oldum. Müşteri fiyatları da kalitelerine göre gayet uygun diyebilirim. Bir spor mağazasından almaya kalksanız çok daha pahalı tutma ihtimali var. Ben bir dükkanda bu inceltici diskin farklı renklisini 150 tl'ye görmüştüm. 'ulan nihale kadar şeye o kadar para mı istiyolar!' diye düşünmüştüm :D


Siz de evinizde egzersiz yapmak isterseniz uygun fiyatlara minik bir spor köşesi oluşturabilir, dilerseniz bu aletler ile aşamalı olarak yapabileceğiniz egzersizlerin videosunu da buradan izleyebilirsiniz. Yer kaplamayan, dayanıklı ürünler olduklarını düşünüyorum. Ben yaklaşık bir buçuk aydır günlük mekik çekiyorum ve karın kısmımdaki gelişmeye inanamazsınız. Ev ortamımda daha rahat hissettiğim için gözümde de büyümüyor. Sizlerle de bu ürünleri paylaşmak istedim, umarım fikir olmuştur. 
Sevgiler
Evrim

16 yorum:

  1. Yazılarına bayılıyorum ya en ince ayrıntısına kadar anlatıyorsun. Dikkat bile etmemiştim faydalı olmaz diye düşünüyordum cok iyi oldu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeniyor olman beni çok mutlu etti canım =) evet ben biraz ayrıntılarda gizli olduğunu düşünüyorum ürünleri sevmenın sırrının. bazı yazılarım bu yüzden uzun olabiliyor ama ayrıntı arayanları düşünerek yazıyorum. aramayanlar zaten tek tek okumuyor. okuduğun için çok teşekkür ederim <3

      Sil
  2. Avon'u yenilik konusunda tebrik etmek lazım gerçekten, uygun fiyata süpsüper ürünler^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım bu işe el atması iyi oldu, zaten ben avon ürünlerinden genel olarak biraz kendimi çektim, elimdekilerin bitmesini bekliyorum. hem içerik hem deney olayı yüzünden. ama bu tarz ürünleri hem kullanışlı hem de uygun fiyatlı olabiliyor =)

      Sil
  3. ben box minderini gördüm ve içim gidiyor almak için de nereye koyacağım bilemedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu kullanmadığınız zaman havasını indirebiliyorsunuz minicik bişey kalıyor. şişirdiğinizde de salonda boş bir ortamda kullanılabilir aslında :)

      Sil
  4. Bu incelme diski katalogta ilgimi çekmişti.Şimdi şans vermediğim için üzgünüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu ay hala satışta olması lazım :) şansınızı deneyin siz :)

      Sil
  5. Merhabaa, ayy çok beğendim ben bu ürünleri. Bu arada yazını da çok beğendiim! Ne kadar samimi yazmışsın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim tatlım, okuduğun için ben teşekkür ederim =))

      Sil
  6. Güzel ürünlermis güle güle kullan canim. Ancak mekik karnin küçük bir bölümündeki kaslari çalistiriyor ve fazla yapilirsa kaslari sisirebiliyor. Düz karin için derin karin kaslari yan ve alt karin kaslari ve bol kardio en sagliklisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, uyarınızı mutlaka dikkate alacağım, tabiki bir aletle sonuca ulaşmak mantıklı olmazdı zaten :D ama benim çok şikayetim yok, hafif bir değişiklik yeter gibi =) sizin aerobik yazılarınızı takip ediyorum severek =) sevgiler <3

      Sil
  7. Tavsiye edilen blog sayesinde geldim bloguna :) Malum yaz geldi kışın aldığımız kiloları vermemiz lazım :) Gerçekten işe yarıyosa ne mutlu sana. Bende tavsiyene uyarak hemen avon temsilcisi bulup almalıyım.
    Bende bloguma beklerim. Sevgiler en kocamanından :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım hoşgeldin =) ama anlamadım nerede tavsiye edilen blog olmuşum =) ben seni zaten takipteydim =)
      umarım bulursun, pratik ve en üşengeç insan olan benim bile kolaylıkla yapabildiğim egzersizler ikisi de =) çok sevgiler =) <3

      Sil
  8. Merhaba ben kapı mekik barı almak istiyorum ama bir türlü bulamıyorum yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, valla ben de bilmiyorum ama googla a yazsanız çıkar, hatta belki hepsiburada.com a bakarsanız bulursunuz. sevgiler

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...