3 Ocak 2016 Pazar

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion / Baz Far - Sin

Herkese merhaba!
Umarım yeni yıla iyi bir başlangıç yapmıssınızdır. Bu yazımda sizlere bir süre önce yurtdışından edindiğim, Naked paletlerin yaratıcısı Urban Decay'in en çok satan ürünlerinden biri olan bu far bazından bahsedeceğim.



Far bazı denmesi sizi yanıltmasın, çünkü bu ürün bizim bildiğimiz farın rengini ortaya çıkarıp göz kapağını nötrleyen far bazlarından değil. Güzellik endüstrisinin efsane haline gelmiş bu ürününü gelin daha yakından inceleyelim...

Ürün uygulama kolaylığı sağlayan 11 ml'lik sıkmalı tüpte satılıyor. Yenilenen ambalajlarda aplikatörü de var. Yeteri kadar ürünü göz kapağınıza ister fırça isterseniz parmaklarınız yardımıyla dağıtıyorsunuz.



Anında tutunuyor ve yerinden oynamıyor. Renk o kadar muhteşem ki tek başına veya başka farlara zemin olarak kullanabilirsiniz. Her iki durumda da gün boyu hatta siz silene kadar zamk gibi yerinde duruyor.



Gözün katlanma bölgesine dolup kat kat durmuyor, siz nasıl sürdüyseniz öyle koruyor kendini. Üzerine başka farlar sürdüğünüz zaman ise onları kendine yapıştırıyor. Tabi ürün biraz çabuk kuruyup sabitlendiği için üzerine yapacağınız göz makyajını oyalanmadan yapmanız gerekiyor.
Günlük kullanımda kahve tonlarında makyajlarıma baz oluyor, özel günlerde de dore/bakır renklerini tercih ettiğimde renkleri vurgulamama yardımcı oluyor. 



Dore/bakır-şampanya karışımı metalik bir renkte olan 'Sin' gerçekten şu ana kadar gördüğüm en güzel zemin rengi ve harika bir yapısı var.





Metalik fakat simli değil, kuruduktan sonra elinizle dokunduğunuzda hiç bir şey gelmiyor. Sürüm kolaylığı bakımından gerçekten fark yaratıyor, adeta göz kapağınızda kayıyor ve yarım dakika içinde sabitleniyor. 


Far/far bazı olarak tek başına veya diğer ürünlerle kullanılabileceği gibi dileyenler göz pınarlarına, kaş kemiğine aydınlatıcı olarak da kullanmayı seçebilirler. Özellikle yaz aylarında bronzlaştıktan sonra parlak bronzer oalrak muhteşem duruyor.


Urban Decay Primer Potion serisinin şimdilik 4 farklı rengi var. Bendeki üstten ikinci olanı. Aşağıdaki iki resmi internetten alıntı yaptım daha iyi anlayabilmeniz için..



Uygun bir zamanda diğer renklerini de almak istiyorum. Gerçekten fiyatını hak eden bir ürün. İçeriği şahane değil, ayrıntılı bilgi isteyenler için sitesinden ekledim:

Original/Sin
Isododecane, Cyclopentasiloxane, Disteardimonium Hectorite, Trimethylsiloxysilicate, Polyethylene, Trihydroxystearin, Triethylhexanoin, Isopropyl Lanolate, Sorbitan Sesquioleate, VP/Eicosene Copolymer, Dimethicone, PEG-40 Stearate, Propylene Carbonate, Phenoxyethanol, Synthetic Beeswax, Propylparaben, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben.

May Contain:
Mica, CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491/ CI 77499 (Iron Oxides), CI 77163 (Bismuth Oxychloride).

EDEN:
Isododecane,Cyclopentasiloxane,Trimethylsiloxysilicate,Disteardimonium Hectorite,Polyethylene,Triethylhexanoin,Trihydroxystearin,Isopropyl Lanolate,Sorbitan Sesquioleate,VP/Eicosene Copolymer,Talc, Dimethicone,PEG-40 Stearate,Phenoxyethanol,Synthetic Beeswax,Propylene Carbonate.

GREED:
Isododecane, Cyclopentasiloxane, Disteardimonium Hectorite, Trimethylsiloxysilicate, Polyethylene, Trihydroxystearin, Triethylhexanoin, Sorbitan Sesquioleate, Isopropyl Lanolate, VP/Eicosene Copolymer, Dimethicone, PEG-40 Stearate, Phenoxyethanol, Propylene Carbonate, Synthetic Beeswax. May contain: Mica, CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491/77499 (Iron Oxides).

May Contain:
CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491/77492/77499 (Iron Oxides)

Ürün ülkemizde seçili Sephora mağazalarında satılmakta. Yurtdışından alma, getirtme imkanı olanlar daha uygun fiyata edinebilirler diye düşünüyorum. Kendi sitesinde satış fiyatı 20 dolar ama sık sık indirim ve kampanyaya giriyor, orijinal sitesinden incelemek isteyenler buraya tıklayabilirler.
Sevgiler
Evrim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...