22 Haziran 2015 Pazartesi

Superdrug Arındırıcı Çamur Maskesi / Purifying Mud Therapy

Yeni bir maske yazısıyla yeniden merhaba. 
Marka olarak çok sevdiğim Superdrug'ın yüz maskelerini yeni yeni kullanıyorum. Bu maskenin ambalajı mavi, içeriğinde witch hazel yani hamamelis özü bulunan bir çamur maskesi.



75 ml'lik tüp ambalajında satılıyor ve parabensiz olması tercih sebeplerimden biri oldu.
Üzerinde yağlıdan lekeliye dönük ciltler için olduğu yazıyor. Daha temiz, berrak, arınmış ve düzgün bir cilt vaat ediyor. İçinde hamamelis dışında başlıca kaolin yani Çin kili, magnezyum, salisilik asit ve ölü deniz mineralli çamur bulunuyor. Ayrıca hassas ciltlere tavsiye edilmiyor. Kullanımı oldukça kolay. Kuru, makyajdan arınmış cildinize ince bir tabaka halinde sürüyorsunuz. Boyun bölgesine kadar tüm yüzünüze, göz ve dudak çevresi hariç sürebilirsiniz.



Yaklaşık 15-20 dk bekliyorsunuz kuruması için. İlk sürdüğünüzde yüzünüzü baya bir yakıyor, burnunuza mentol kokusu geliyor, bazıları bunu ferahlatıcı bulabilir. Ben rahatsız olmadım ama çok da bayılmadım. Kurumaya başladıkça yanma etkisi azalarak kayboluyor. Bu arada yanma etkisi öyle can acıtıcı boyutta değil, okaliptüs etkisi gibi.



Kurudukça rengi açılıyor bildiğimiz kil maskeleri gibi çatlak çatlak oluyor. Daha sonra ılık suda yavaş yavaş yıkıyorsunuz. Bana göre bu tarz maskelerin kullanımındaki zor kısım burdan sonra başlıyor çünkü kil, çamur maskesi yapısındaki maskeleri yıkayarak çıkarmak çok zaman alıyor. Ama ne yapalım ki faydaları çok.
Bu maskenin öyle mükemmel mucizevi sonuçları olmadı bende. Ama negatif bir yanını da görmedim. Gözeneklerimi derinlemesine temizledi, cildim oldukça yumuşadı. Birkaç tane küçük sivilcem vardı, onların sakinleşip biraz söndüğünü gördüm. Yıkama sonrasında yüzüm hafif kızarmıştı ama 5 dk sonra kendine geldi. Herhangi bir iritasyona sebep olmadı (cildim aslında karma/yağlı olmasına rağmen hassastır biraz). Ben bu maskenin ardından yatıştırıcı/onarıcı özellikleri olan bir yüz kremi kullanmayı tercih ettim. Verdiği yumuşaklık ve temizlik gözle görülür olduğundan sevdiğim bir maske oldu ama bittiği zaman başka maskeler denemeyi tercih edeceğimden tekrar alacağımı sanmıyorum. Ama seriye ait diğer maskeleri denemeyi düşünüyorum.



Vegan ve vejeteryan kullanımına uygun. Karma ve yağlı ciltler sevebilirler. Fiyatı 7 tl civarındaydı. Açıldıktan sonra 12 ay kullanım süresi var. İçerik açısından düzgün, uygun fiyatlı bir çamur/kil maskesi ararsanız Watsons'larda bulabilirsiniz. Ayrıca markanın hayvan deneylerine karşı olduğunu bu yazımda da bir kez daha hatırlatmak isterim.  
Sevgiler
Evrim

8 yorum:

  1. Çamur maskelerini çok severim... :)
    Fiyatı da çok uygunmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet oldukça uygun, bakalım bittiği zaman sonucu daha net göreceğiz :)

      Sil
  2. Watsons'ta elime alıp alıp bıraktığım maskelerden biri. Bunun başka bir çeşidini kullanmıştım ama öyle aman aman iyi gelmedi o yüzden kararsızdım. Fikir oldu, teşekkürler paylaşım için, sevgiler <3
    http://duygugoker.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmazsa olmaz değil ama fiyata göre temizlemesi iyi olan bir maske. ben de böğürtlenli olanı merak ediyorum bu bitince onu alıcam :)

      Sil
  3. Cildim kuru olduğundan bana uymaz sanırım bu maske.

    YanıtlaSil
  4. Bence uymaz çünkü kuru ciltler genelde hassas da olurlar, hele atopik kuru ciltlere hiç olmaz. üzerinde hassas ciltlere önerilmediği yazıyor :) sen uzak dur bence :)

    YanıtlaSil
  5. Bende bu maskeden denedim hiç ama hiç önermiyorum yüzümde on dakika beklettikten sonra yıkadım ve yüzüm kıpkırmızı oldu ve hassas bir cildim olmamasına rağmen böyle bir sonuç verdi kullanmadan önce mutlaka test edip öyle uygulayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mentole karşı hassasiyetiniz var demek ki. benimki de kırmızı oluyor ama bu bir yan etki şeklinde değil, mentol cildi ısıtarak gözenekleri temizliyor bir nevi termal maske gibi. tabi bütün ürünlerde oldğu gibi önce küçük bir yerde denemekte fayda var.

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...