15 Haziran 2015 Pazartesi

Hayatınızı Kolaylaştıracak Küçük İpuçları

Merhaba :) Sizin için, duyduğum, okuduğum 'kendin yap' fikirlerini derledim, direkt alıntı yapmadım tabiki ama aklımda kalanlara kendi fikirlerimi ekleyip minik bir yazı hazırladım. Zamanla yazıya eklemeler yapıp güncellerim mutlaka. 


-Yazın plajda tek başımızayken eşyalarımız çalınacak diye denize girmeye korkarız. Size hemen bir fikir vereyim. Telefon, kart, anahtar, para gibi küçük ama kıymetli eşyalarımızı, sığabilecekleri boyutta, kapağı genişçe çıkabilen bitmiş bir vücut ya da güneş losyonu kutusunu temizleyip içine koyabiliriz. Böylece kimse 'kreminizi' çalmayı aklına getirmez. Risk azalır. 


-Anahtarlığınızda birden fazla anahtar var ve hangisi nerenin diye karıştırıyor musunuz? Öyleyse en sevdiğiniz ojelerinizi kapıp anahtar başlarını, her biri farklı renkte olacak şekilde veya desende boyayabilirsiniz. Ev anahtarınızı da ev kapınızın kilidini de aynı renge boyayıp hiç olmazsa aradan onu daha rahat tanımak için kolaylık sağlayabilirsiniz. 


-Bavul hazırlarken ayakkabılarınızı koyacak başka bir çanta almayacaksanız, onları da bavula koyacaksanız, ama poşete koyup havasız kalmalarını, kötü kokmalarını istemiyorsanız hem hava alıp hem de çantanızı kirletmeden yolculuk yapabilmeleri için her çift ayakkabı için bir duş bonesi kullanabilirsiniz. Ayakkabıların alt kısımlarını duş bonesine geçirmeniz yeterli olacaktır.


-Sahilde denize girip çıktıktan sonra üzerinize kum yapışmasını istemiyorsanız havluyla kabaca kurulandıktan sonra vücudunuzu bebek pudrasıyla ovalarsanız kumlar tane tane üzerinizden düşecek ve kolay kolay yapışmayacaktır.


-Altı plastik ya da çok kaygan olan topuklu/topuksuz her türlü ayakkabınızın altına iki ince sıra halince bir silikon tabancası yardımıyla sıcak silikon sürüp kurutursanız (tümsek oluşturmayacak şekilde) kaymayı önleyebilirsiniz. Bu özellikle platform topuklarla kaygan zeminde yürüme kabusunuzu sonlandıracaktır.


-Siyah tel tokalardan sıkıldıysanız ya da kıyafetinizle, saçınızla uyumlu renklerde tel toka arayışı içindeyseniz, istediğiniz bir renk ojeyi alıp bir parça kağıt üzerinde tokaları boyayıp kurumaya bırakırsanız rengarenk desen desen tel tokalarınız kullanıma hazır oalcaktır.


-Yere düşüp kırılan toz kozmetik eşyalarınızı (allık, far, pudra vs) alkolle tekrar sabitlerken, şekillendirici spatulayı daha pratik hale getirmek için toz olan ürünün üstüne bir parça streç filmi iyice gerdirerek sararsanız ve düzleme işlemini bunun üzerinden yaparsanız pürüzsüz bir sonuç elde edebilirsiniz. 


-Makyaj malzemeleriniz için organizeriniz yok diye üzülüyorsanız beğendiğiniz veya kullanmadığınız ortası delikli yuvarlak kek kalıbınızı bu iş için kullanabilirsiniz. Hem de farklı bir dekor yaratmış olursunuz. Kek kalıbının ortasındaki boşluğa makyaj fırçalarınızı, kalemlerinzi, içine de malzemelerinizi doldurabilirsiniz. 


-Örneğin sahildesiniz, Deniz keyfi yapmak için yanınıza olabildiğince az eşya aldınız. Cüzdan filan taşımak istemiyorsunuz ama ne olur ne olmaz diye de bir miktar kağıt para aldınız. Peki bu parayı çaldırmaktan nasıl koruyacaksınız? Çok basit bir çözümle hırsızların yaklaşmasını bile engelleyebilirsiniz. Temiz ve büyük bir hijyenik kadın pedinin kendisini çıkarıp, onu saran kağıdına parayı güzelce saklayıp, yapışkanıyla da örttünüz mü, onu da plaj çantanıza attınız mı kimse pedin içinde para olduğundan şüphelenmez. Umarım hırsızlar bu yazımı okumaz :)) Fikir vermek gibi olmasın onlara :D


-Evde, ofiste veya dışarıda herhangi bir yerde akıllı telefonunuzun koyduğunuz yerde dik durmasını istiyorsunuz ama o çok pahalı telefon standlarına da para vermek istemediğiniz için çile mi çekiyorsunuz. Eski bir kaset kapağını ters çevirip, uzun ön kapağı telefonun sırtına gelecek şekilde içine telefonunuzu oturtarak bu çileye bir son verebilirsiniz. Alın size stand :)


-Mutfakta, duşta ya da herhangi bir yerde maske, krem, hazır çorba vs gibi paketlemeleri ellerinizi ve tırnaklarınızı acıtmadan açmak istiyorsanız iki demir para imdadınıza yetieşcektir. Paranın birini paketin arka yüzüne, diğerini ön yüzüne getirecek şekilde ellerinizle paket açma hareketini yaparsanız hiç zorlanmadan cırt diye istediğiniz yerden yırtabilirsiniz. 


-Dış mekanlarda, temizliğinden emin olmadığınız wc veya kabinlerde, kaldığınız otellerde diş fırçanızı koyacak, dayayacak temiz bir yer yoksa yanınızda taşıyacağınız bir adet giysi mandalı derdinize deva olacaktır. Fırçanızı mandala kıstırıp, mandalıda zemine açılı bir şekilde dayarsanız ellerinizle başka işler görebilirsiniz.


-Ev yapımı veya hazır hiç farketmez, kurabiye ve bisküvilerinizin daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız onları kapaklı bir kutuya koyarken kutunun en üstüne bir dilim ekmek koyun. Olası fazla nemi önce ekmek çekecektir, kurabiyeleriniz daha taze kalacaktır.


-Sıcaktan veya uzun süre açılıp kapanmaktan kuruyan rimeliniz mi var? İçi daha dolu olmasına rağmen pütür pütür olduğu için sürmekte zorlanıyor musunuz? Hemen minik bir kaba sıcak su doldurun ve içine rimeli oturtun veya rimeli akan sıcak su altına birkaç dakika tutun. İçi yumuşayarak kullanıma hazır hale gelecektir.


-Kazak, hırka vs gibi yünlü giysilerinizde zamanla oluşan minik yün topçuklarından bıktıysanız, giysilerinizin yine ilk günkü gibi aşınmamış görünmesini istiyorsanız bir tane permatik ile yukarıdan aşağı, tek yönde, nazikçe, kumaşa zarar vermeden tıraş ederseniz, bu topakçıklar yok olacaktır. Aman fazla bastırıp daha beter etmeyin kumaşı :)


Şimdilik aklıma gelenler bunlar :) Faydalı olacağından eminim :) Kolay gelsin :)

Blogumu takibe almayı unutmayın!
Sevgiler
Evrim

6 yorum:

  1. Hepsi de harika fikirler... Ama hırsızlar pedi de götürürlerse dedim şimdi :)))

    YanıtlaSil
  2. ahayyyy ne güzel bilgiler teşekkürler tatlım :)

    YanıtlaSil
  3. Fikirler çok güzel <3 plajda parayı çaldırma korkusu keyfimizi kaçıran durumlardan. Krem kutusu fikri bence gayet güzel :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya kesinlikle :) denize girerken illa ki birisi geride kalmak zorunda kalaibliyor. Bu fikir ile en azından daha rahat yüzülür :D sanırım bu herkesin derdi ya :D

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...