8 Ocak 2016 Cuma

Organyc Günlük ve Özel Günler İçin Hijyenik Pedler

Merhaba!
Hepinize güzel haftasonları diliyorum. Bu yazımda sizlere çoğu kadının hassas olduğu, sağlık açısından da oldukça dikkatli olmamız gereken bir konudan ve Organyc markasına ait hijyenik pedlerden bahsedeceğim. 



Öncelikle kendimden örnek vermek istiyorum. 25 yaşındayım ve ortalama 10 yıldır adet görüyorum. Neredeyse her seferinde ürün kaynaklı problemler yaşadım. Eskiden ülkemizdeki seçenekler daha az olduğundan en bilinen hijyenik ped markalarından yıllarca ben de kullandım.

İsim verip kötülemek değil amacım bu yüzden genel konuşacağım. Ancak marketlerde satılan çoğu popüler ped markalarında hep sorun yaşadım. Genital bölge hassasiyetinden çok çektim ve ne zaman naylon dolu hışırdayan pedlerden kullansam, özel günlerimde kaşıntı, yanma hatta kasık bölgemde sağlıksız malzeme kaynaklı yaralar olurdu. En son marka değişikliği yaptım ve piyasadaki diğer ürünlere göre en az naylon vb içeren markalara yöneldim. Zaten gidip eczanede aramadığınız sürece bulmanız zor, marketlerde bulunan pedlerin sağlığı uzmanlar tarafından da tartışılıyor. Bu konuda uygun fiyatlı ve yan etkilerini minimum gördüğüm marka olarak tercihim Kotex olmuştur hep.



Ancak Ayışığı Organik tarafından bana gönderilen bu pedleri kullandığım zaman farkı gördüm, çünkü kullandığım saatler boyunca yanma, kaşıntı, batma vs gibi şeyler olmadı. Başta görüntüsü bakımından diğer pedlerden farksız görsem de kullanınca cildime kötü davranmadığını anladım. Ürünler bana ücretsiz geldi evet ancak bu yüzden iyi yorum yapıyor değilim. Ayrıca yurt dışında jinekologların hastalarına önerdiği sayılı organik ped markalarından birisi bu marka. Ülkemizde Ayışığı Organik tarafından satılıyor. 





Ürünün farklı ve sağlıklı olmasının sebepleri şunlar: Üretildiği ana madde olan pamuk %100 doğal organik pamuktan. Doğal organik pamuk ne demektir? Kimyasal işlem görmemiş, kanserojen içeren ağartıcılarla beyazlatılmamış pamuk demektir. ICEA ve Soil Association sertifikalı, vegandır. Petrokimyasal süper emiciler içermez. (Buraya dikkat ettim çünkü o 'harika süper emiciler'i üretmek için sayısız kanserojen kimyasal kullanılıyor ve kısırlığa, rahim ağzı kanserine kadar giden hastalıklara yol açıyor. Kullandığım zaman emiciliğinde gerçekten hiç bir sorun görmediğimi de belirtmeliyim.) Plastik, lateks ve klor içermiyor. Alerji riskini minimuma indirebilmek için parfüm kullanılmamış. Dermatolojik testlerden geçmiş ve en önemlisi HAYVANLAR ÜZERİNDE TEST EDİLMEMİŞ. Doğada çözünebilir, biyolojik ambalajlarda satışa sunulmuş. Yani bu pedler cildini özel günlerinde de sentetik, alerjik ve kanserojen maddelerden uzak tutmak isteyen kadınlar için üretilmiş.



Bunların dışında bu son bir ayın, herhangi bir alerjik reaksiyon göstermeden özel günlerimi geçirdiğim ilk ayım olduğunu belirtmeliyim. Pedlerin emiciliği konusunda ve yapışkan yerlerinin kalitesi konusunda bir sorun yaşamadım. Dediğim gibi görünüşlerinde ve kullanımlarında diğer markalardan hiç farkı yok.
Bana sorarsanız sağlık herşeyin başında gelir. O çiçek böcek kokulu, ortası mavi kendisi bembeyaz, süper emici, şöyle bilmem ne böyle bilmem ne olan pedleri o hale getirmek için sayamayacağım kadar çok kimyasal işlemden geçiriyorlar. 

Son zamanlarda rahim kanseri vakaları ne kadar arttı hiç dikkat ettiniz mi? Hepsinin sebebi elbetteki bu sağlıksız pedler değil ancak doktora danışırsanız organik ped ile normal pedler arasındaki sağlık farkını size anlatacaktır. Hassas cildin çok yıpratıcı olduğu bir gerçek, bunu en aza indirgemek için böyle bir ürün arayışındaysanız şans verin derim. 



Markanın bir çok farklı hijyen ürünü var. Günlük ped, özel günler için farklı ihtiyaç ve boyutlarda pedler, organik pamuktan temizlik ve bebek bakım ürünleri mevcut. Fiyatları market pedlerine göre biraz yüksek ancak karşılığında sağlığınız tehdit altında olmuyor. Ayrıca sitesinde sık sık indirime giriyor, böyle zamanlarda stok yapmayı düşünüyorum. Siz de ürünleri incelemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Ayışığı Organik'in anasayfası için de buraya tıklayın lütfen.
Umarım çok sıkmamışımdır sizi ancak bazen böyle bilgiler vermek iyi oluyor.
Sağlıklı ve neşeli günler dilerim. 
Sevgiler
Evrim

6 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş canım kullandığımız kozmetikler kadar bu konuya da dikkat etmeliyiz.Nereden temin edebiliyoruz bu pedleri sadece kendi sitesinden mi ben daha önce hiç görmedim çünkü:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım bildiğim kadarıyla sadece linkini verdiğim siteden temin edebiliyoruz, zaten yurtdışından geliyor, ben de baika yerde hiç görmedim :)

      Sil
  2. Bence en önemli konuya değinmişsin. Bende bunlara bir bakıcam. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...