10 Ocak 2016 Pazar

Evde Kendin Yap: Kaş ve Kirpik Bakım Yağı

Herkese merhaba!
Bu yazımda sizlere kendim yaptığım, uzun zamandır kullandığım ve faydasını gördüğüm bir formülden bahsetmek istiyorum. Elbette ki daha önce bu konuda pek çok şey yazıldı, ancak ben de kendi deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Piyasada bir çok kaş kirpik bakım yağı satılmakta. Çoğu güzel ve işe yarıyor ama bazen fiyat olarak pahalı gelebiliyor. Bir de içerisinde kimyasal olmadığından emin olamıyoruz. Bu yüzden ben de araştırmalarım sonucu aktardan alıp kendim bir araya getirdiğim ve etkisini oldukça bariz gördüğüm karışımı kullanıyorum yaklaşık 5 aydır.
Peki neler var bu bakım yağının içinde?
-Hiny Yağı
-E vitamini (eczanelerde bulabilirsiniz)
-Tatlı Badem Yağı 
-Buğday Yağı
-Kayısı Yağı
-Jojoba Yağı 
-Üzüm Çekirdeği Yağı




Benim kullandığm yağlar bu şekilde oldu. Siz tabii ki etkisine inandığınız başka yağları da ekleyip, dilediğinizi çıkarabilirsiniz. Ama hint yağı, badem yağı ve buğday yağını temel olarak düşünüp mutlaka kullanmalısınız. Asıl etkiyi onlar sağlarken diğerleri destek oluyor. 
Ben bu yağların hepsinden şırınga ile aynı ölçüde (yaklaşık 10 damla kadar) karıştırdım. Daha önce kullanıp bitirdiğim bir kirpik bakım yağı şişesine koydum. Siz de biten rimel fırçalarınızı veya buna uygun şişelerinizi bu iş için kullanabilirsiniz, iyi temizlediğinizden emin olun.
Her gece uyumadan önce, makyajımı temizledikten sonra kaşlarıma ve kirpiklerime sürüyorum. Gözümün içine kaçmamasına dikkat ediyorum kaçarsa fena yakıyor :) Birinci ayın sonunda etkisini fazlasıyla görmeye başladım. Kirpiklerimdeki dökülmeler azaldı, kaşlarımdaki küsen yerlerde ince tüyler çıkmaya başladı. Şimdiki görüntü ile ilk başlardaki arasında oldukça büyük bir fark var. O zamanki halimin fotosunu çekmeyı akıl edememişim, o yüzden önce sonra yapamıyorum ancak son zamanlarda çoğu kişiden kaşlarımın ne kadar güzel olduğu ile ilgili yorum aldım. Kuaförlerin incecik alıp küstürdüğü kaşlarım gür ve kalın olmaya başladı, istediğim gibi şekil verebiliyorum artık.
Bu yağların hepsi aktarlarda satılmakta, E vitaminini ise ampul şeklinde eczaneden aldım. Zaten bir ampul yetiyor karışım için. Bu arada karışımı 3 aydan fazla kullanmak iyi olmayabilir, mümkün olduğunca taze tutmakta fayda var ki vitamin ve mineraller ölmesin.
Siz de doğal yöntemlerle bir karışım hazırlamak isterseniz benimkini örnek alabilir veya kendinize göre şekillendirebilirsiniz :)
Sevgiler
Evrim

10 yorum:

  1. Çok işe yarayan bir karışım ellerinize sağlık :) özellikle hint yağı kirpikleri çok güzel uzatıyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Keske üsenmesem de ben de kendim evde temiz icerikli bir ürün hazirlasam, ellerine saglik cok guzel bir yazi olmus :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, beğenmenize sevindim, bence üşenmeyin hemen yapın zaten biraz zaman alıyor etki etmesi ama sonucu tatmin ediyor. :)

      Sil
  3. Roaccutane kullanmaya başladıktan sonra kaş ve kirpiklerimde seyrelmeler oldu ben de yağ takviyesi ile bakım yapıyordum ama bu formülü daha çok merak ettim. Ellerine sağlık kuzu çok bilgilendirici bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım kesinlikle öyle bir problemin varsa bunu denemelisin, en azından dökülmelerin önüne geçecek ve yeni kaş kirpik üretimini hızlandıracaktır diye düşünüyorum :)

      Sil
  4. Çok faydalı bi yazı olmuş ellerine sağlık valla kirpiklerime sırf üşengeçlikten ipek kirpik mi yaptırsam diye düşünüyorum.ama bu yağ bakımını her gün üşenmeden sürsem denemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inan hiç öyle şeylere girmene gerek kalmayabilir, bence bir şans ver bu formüle, birkaç ay her gece kullan. insan sabah yuzunu yıkarken bir süre sonra farkı anlıyor, hele ki kaşın küsen yerlerine çok iyi geliyor :)

      Sil
  5. Başka önerilerini de merakla bekliyorum Canım :) takipteyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, ben de sizi aldım :) başka önerilerim de olacak :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...