3 Haziran 2015 Çarşamba

SudoCrem Bebek/Cilt Bakım Kremi

Merhaba! 
Bu yazımda sizlere eskiden ülkemizde doğru dürüst bilinmeyen şimdi ise gün geçtikçe daha çok popülerlik kazanan bir kremden bahsetmek istiyorum. 



Bundan yıllar önce ben daha mini mini bir ilkokulluyken, sürekli düşüp kalkmaktan dizlerim artık iyileşmeyen, iyileşse de izi kalan yaralarla dolardı.
Annem yine işi gereği gittiği bir yurtdışı seyahatinden döndüğünde benim bu halimi görüp valizinden bu kremi çıkardı. Bunu her türlü yarama, vücudumdaki her yere, her türlü cilt sorunum için sürmem gerektiğini, böylece kocaman bir kız olduğumda heryerimde iz olmayacağını, cildimin güzel görüneceğini söylemişti. O zamanlar Türkiye'de bulmayı bırakın, yurtdışında bulanlar için bile pahalı bir kremdi Sudocrem. Annem İngiltere seyahati dönüşü oradaki tanıdıklarından öğrendiği bu kremi kapıp getirmişti hemen. Küçücük bir kavanoza 20-30 pound arası ödediğini, idareli ve dikkatli kullanmamız gerektiğini belirtmişti. Ben o zaman 'madem bu kadar pahalı niye bu kadar para verdin ki şuncağız kreme anne' diye tepki göstermiştim.


Ama yıllar geçti, ben biraz daha büyüdüm, ergenliğimin başlarında su çiçeğinden tutun da kızamığa kadar bir çok okul çağı hastalığı üst üste beni buldu. Bunlar yetmezmiş gibi bir de üstüne ergenlik sivilceleri eklenmişti. Tamam hiçbir zaman sivilce kaplı bir yüzüm olmadı ama iz bırakması muhtemel olan bir çok hastalık geçirmiştim. Annem o aralar hep bundan sürdü durdu bana. Hiç birinden iz kalmadı. Şimdi 25 yaşında genç bir kadınım. Annemin zamanında bu kreme ne diye o kadar para bayıldığını çok iyi anlıyorum. Yıllar içinde her Avrupaya gittiğinde getirdi durdu, sonra Türkiye'deki eczanelerde satılmaya başladı. Sevindirik olduk. Pahalı da gelse almaya devam ettik. Kullananı arttıkça öveni de çoğalan bu krem, çocukluğumdan beri nereye gitsem yanımdadır. Sevgili anneciğim ne zaman konusu açılsa 'var benim bir bildiğim' bakışı atar :) 


İngiltere de zamanında işini bilen bir doktor tarafından keşfedilen Sudocrem mucizesi artık ülkemizde de yaygın olarak kullanılıyor. Aslında bebek pişikleri için üretilen bu kremin, neredeyse her türlü cilt problemine iyi geliyor. Örneğin mutfakla aram iyi olsa da, haftada bir mutlaka parmağımı, kolumu, elimi yakarım. Hiçbirşey sürmem bu kremden başka. Yanıklarım ne su toplar ne de günlerce acı çektirir. Sudocrem anında yatıştırır, deriyi iz bırakmadan ve tahriş etmeden onarır. Güneş yanıkları ve kızarıklıklarında da kullanılıyor. Tek tük de olsa yüzümde sivilce çıktığında dayanamayıp sıkarsam temizleyip hemen üzerine bu kremden sürerim. Bir gecede sivilcem iz bırakmadan, kızarıp bozarmadan söner. Kokusu da öyle güzel ki! Lavanta kokuyor. Krem çok yoğun ve yağlı. Onarıcılığı da buradan geliyor ki içinde, başta lavanta yağı olmak üzere faydasını saymakla bitiremeyeceğim bitkiler daha var. Ayrıca içeriğindeki kilit bileşenlerden biri olan çinko oksit deriyi hızla tedavi etme özelliğine sahip. 
Antibakteriyel özelliği de olan bu mucize kremin kullanım alanları da oldukça geniş. 


Kullanım alanlarını özetle geçecek olursak; yaralar, pişikler, yanıklar, akne ve sivilceler, iz yapması muhtemel her türlü deri rahatsızlığı, egzama, çatlaklar, böcek ve sinek ısırıkları, her türlü cilt sorunları, özellikle çok kuru pul pul dökülen cilt, yatak yaralarında, uçuk, morluk, kesik ve kabarıklarda, özellikle emziren annelerin göğüs bakımında, hemoroidde, güneş yanıklarında, hatta ağda lekelerinde bile faydalı arkadaşlar. Birkaç farklı boyda eczanelerde satılıyor. En küçük boyu bile iki yıl gidiyor bana. Tatile çıkarken çantama ilk koyduklarımdan kendisi. Mutlaka evinizde bulundurmanızı tavsiye ediyorum. Her türlü duruma acil yardım kremi. Makyaj çantamda bile minik bir kutuda taşıyorum :)
Umarım faydalı olmuşumdur. Hepinize güzel günler.
Sevgilerimle
Evrim

9 yorum:

  1. Gerçekten her derde deva bir krem :) Ben de kullanıyorum. Paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen :) Ben de okuduğun için teşekkür ederim tatlım =)

      Sil
  2. Anlatımların çok hoşuma gidiyor canım benimde severek kullandığım bir krem oluyor kendisi =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimmm =)) okumuştum senin o yazını da, benim de ne zamandır aklımdaydı, geçen elimi yakınca yazayım artık dedim :D

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani öyle çukurlaşmış izleri değil tabi ama iyileşirken uzun süren ve koyu renk bırakan izleri geçirmekte oldukça etkili diyebilirim. Eczanelerde satılıyor, başka yerden almayın, güvenilirliğinden emin olun :)

      Sil
  4. Merhabalar, bu kremi bende cok kullanirim. Bebegim olduktan sonra tanistim. Dediklerinize kesinlikle katiliyorum. Fakat bir konu dikkatimi cekti. Kremin kullanma suresi 1 yil.Siz 2 yil kullandihginizi yazmissiniz. Kutuda bununla ilgili bir uyari var. bilginize.

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...