20 Haziran 2015 Cumartesi

Maybelline New York Affinimat Fondöten - 14 Creamy Beige

Yeniden merhaba. 
Geçenlerde Affinitone fondöten ile ilgili bir yazı yazmıştım, buraya tıklayarak görebilirsiniz.



Bu yazımda da Affinimat'ı yani mat görünüm veren daha çok yağlı ciltlerin tercih ettiği fondötenden bahsetmek istiyorum.



Öncelikle diğerinden içerik olarak biraz farklı olduğunu söylemeliyim. Kıvam ve doku olarak tamamen aynılar. Ama diğeri daha çok hassas ve kuru ciltlere yönelik olduğundan nemlendirici, yatıştırıcı içeriğe sahipti.
Bunda da tam tersine kusursuzlaştırıcı ve matlaştırıcı içerik var. Zaten üzerinde yağlıdan karmaya dönük ciltler için olduğu yazıyor. Hemen eklemeliyim ki SPF 17 olmak üzere güneş koruması da içeriyor. Bu özellikleri ile yazın gündüz fondöteni olarak seçilebilecekler arasında yer alıyor bana göre. Çünkü her ne kadar kıvamı akışkan olsa da yüzde duruşu gayet doğal, yok gibi oluyor, vıcık vıcık değil. Diğerinde hafif ıslak bir bitiriş vardı, bununki de ilk sürdüğünüzde öyle olacakmış hissi verse de birkaç dakika içinde hemen mat bitiriş sağlıyor. Ben fondöten fırçası ile az miktarda cildime yayıp daha sonra süngerimle üzerinden pıtı pıtı diye geçmeyi tercih ediyorum. Böylece çizgi çizgi durmuyor ve tenle uyumlu bir şekilde birleşiyor. Benim kullandığım yine sıcak alt tonlu en açık rengi, creamy beige, diğerinde de aynı rengi kullanıyorum. Kapatıcılığı bana göre ortanın birazcık üstü diyebilirim çünkü çok kapatılacak bir kusurum yok ama kızarıklıkları filan kapatması çok başarılı. Yüzümde pütürlü ve pullu bir görüntü oluşturmadı, üzerinden pudra ile geçmeme rağmen. Ama gün içinde ilk başta sağladığı matlık biraz azalıyor, yüzünüz hemencecik yağlı yağlı olmuyor asla ama T bölgesinde hafif bir parlama başlıyor, hemen tekrar pudra kullanarak performansını uzatıyorum. Ciltte kalıp gibi durmadığından doğal bir yaz makyajında yeterli olabilecek bir ürün olduğu kanısındayım. 



Kokusu sürerken biraz kötü gelse de hemen kayboluyor, ağır değil. İçeriğinde paraben göremedim ama üzerinde parabensiz de yazmıyor, karar veremedim. 
Ambalajı diğerinin aynısı, siyah renklisi. 30 ml, fiyatı genelde 20 tl civarında oluyor. Sıklıkla indirime giriyor. Açıldıktan sonra kullanım ömrü 1 yıl. Kapağının altında, tüpün ağzında koruma bandı var, bu çok iyi bir şey, talan edicilerin eline düşmediğinin kanıtı oluyor, insan acaba kullanıldı mı, açıldı mı diye endişe etmiyor.
Bundan sonra alacak olursam diğerini değil bunu alacağım, çünkü her ne kadar onun verdiği yarı ıslak bitirişi sevsem de bunu yaz fondöteni olarak kullandığım için matlık vermesi daha ihtiyacıma yönelik oluyor.
Umarım faydalı olmuşumdur.
Sevgiler
Evrim

5 yorum:

  1. Rengi de çok güzel... Matsa zaten tamamdır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlı/karma cildi olanlar öneririm valla güzel hafif bir fondöten :)

      Sil
  2. güzel bir fondötendi kendisi kullanıp bitirmştim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım hafif fondöten isteyince elim buna gidiyor hep :)

      Sil
  3. Bende çok seviyorum bu fondoteni su bazlı zaten. Cildim kuru olmasna ragmen altına nemlendirici sürerrk kullanıyorm. Sadece bu fondoten de porcelain rengini bulabildm. Başka hiçbr renk fondoten uymadgndan birtek bunu kullanıyorm 1inci tüpünü 1 yıl oşmadan bitirdm şuan 2ciye başlayacagım. Affinimatta oldugu gibi beyaz bi porcelain rengi bulunan fondoteni yazarsanız çok mutlu olrm.)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...