12 Haziran 2015 Cuma

Yves Rocher Hindistan Cevizli Parfüm / EDT

Herkese merhaba!
Aromatik kokular genellikle çoğu insanın ilgisini çeker, vanilya, hindistan cevizi, kakao, karamel, tarçın vs.



Ben bu kokuları en çok krem formunda sevsem de parfümlerini de gördüğüm yerde denediğimi söyleyebilirim. 
Geçen yıl Yves Rocher dan bu minik hindistan cevizli parfümü almıştım bayılarak.
Mağazada bir fıs tester sıkmıştım, o an çok güzel gelmişti kokusu ve hemen kapmıştım. Ama zaman geçtikçe koku bana çok ağır gelmeye başladı, kullanamadım, bitiremedim.



Koklayarak almış olsam da sonradan kokladıkça beni baymaya başlayan bir parfüm oldu ne yazık ki kendisi. Hindistan cevizini sadece vücut losyonları ve kremlerde sevdiğimi farkettim. Belki başka bir markada parfümünü görürsem tekrar deneyebilirim ama bana göre tek sorun bu parfümde değildi. Her seferinde mağazaya gittiğimde Yves Rocher ın diğer baharat parfümlerini de kokladım, burnum alıştıkça hepsi baymaya başladı. Zamanında yine çilekli olan parfümü de hediye gelmişti ve çocukken zorla içirdikleri şerbet gibi bayık bayık kokan kırmızı renkli şuruplara benzetmiştim kokusunu. Direk çöpü boyladı. Bence parfüm esanslarını daha hafif, daha yumuşak ve doğal hale getirseler çok daha iyi olabilir. Zira bu aromaları en çok sevenlerden olarak, beni bile baydıysa, koku konusunda daha hassas olanları daha beter eder. Kötü değil, güzel kokular ama parfüm olmak için çok keskinler. Kesinlikle gün içinde birkaç fıs sıkayım diye gelmiyor insanın içinden. Ben uzunca süre parfüm rafıma gidip gelip baktıktan sonra bu hindistan cevizli parfümü oda, giysi dolabı kokusu olarak kullanmayı, hatta arabası olan bir tanıdığıma araba kokusu olarak vermeyi düşünüyorum. Çünkü sanki daha çok tene sıkmak için değil de kumaşta sinip kalsın diye keskin üretilmiş. Olmamış ben beğenemedim bu parfümleri. TSB'un aromatik kokuları ne güzeldir halbuki. İnsanın yiyesi gelir. Bendeki bu parfüm neyseki 20 ml'lik küçük çanta boyuydu, iyi ki kocaman şişesini almamışım. Artık bakışır dururduk şişeyle ikimizden biri çatlayana kadar! Aman diyim hassas burnunuz, mideniz, başınız varsa Yves Rocher'dan aromatik koku almadan önce bikaç kez farklı zamanlarda kokuyu tekrar tekrar test edin. Ha, markanın normal kadın-erkek kokuları çok güzel ve kalıcıdır ona lafım yok. Ben vanilya, hindistan cevizi gibi aromatik olanlardan bahsediyorum, altını çizerim :)
Sevgiler
Evrim

5 yorum:

  1. Şekerli kokular her daim beni bayıyor :( çiçek kokuları daha güzel sanki hele yazın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Hindistan cevizinin TSB den filan krem olanı yaz için ideal olabilir böyle tropik adalarda gibi hissettirebilir ama parfüm olarak resmen öldürdü beni :D

      Sil
  2. Katılıyorum canım, özellikle yaz için en ideali çiçeksi kokular. Meyveliler şekerli olabiliyor. Boğazım yanıyor resmen ne zaman koklasam :D

    YanıtlaSil
  3. yves rocherın bu ürününü sırf merakımdan gidip koklayasım geldi yazını okuyunca benimde koku hassasiyetim olduğundan düşünmeyeceğim ürün oldu yorumların sayesinde teşekkürler =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Hassasiyetinn varsa sen de benim gibi şişesinden beğenirsin sadece çok büyük ihtimal :) sadece şişede güzel :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...