20 Mart 2016 Pazar

Farmasi 5in1 BB Krem Göz Altı Kapatıcısı - Açıktan Ortaya

Herkese merhaba!
Bu yazımda sizlere bir Türk markası olan Farmasi'nin en çok beğenilen ürünlerinden biri haline gelen bu kapatıcı formundaki göz kreminden bahsedeceğim.




Adında her ne kadar göz kremi yazsa da, BB olması bize ipucu veriyor ve krem niteliğinde, formunda bir kapatıcı olduğunu anlıyoruz. Yani bir göz kremi değil aslında kapatıcı elbet. Ancak BB olduğu için sade bir kapatıcı olmaktan çok daha fazla özelliğe sahip. Göz altını kapatırken pamuk gibi bir bakım sağlıyor. Cildi aydınlanmış, temiz ve nemli bırakıyor. Özellikle karma/yağlı ciltlerin bu krem kapatıcıyı çok seveceğini düşünüyorum. 


2 ml'lik minik bebe mavisi ambalajında oldukça ufak ve güzel görünüyor. Fiyatı miktarına göre pahalı ancak indirim ve kampanyalarda satın almak iyi oluyor. 
Bildiğimiz kapatıcılarda olduğu gibi sünger aplikatöre sahip. Bendeki rengi açık tenliler için, gayet güzel aydınlık veriyor, solgun göstermiyor. Çünkü ten renginden çok fazla açık göz kapatıcısı uygulayınca oluşan görüntü bence hiç hoş olmuyor. Bir de güzelce 'blend' etmek yani dağıtıp, yedirmek de çok önemli. 



Ürünün kokusu çok güzel. Ben vanilyamsı bebek pudrasına benzetiyorum, yüz için olan BB kremi de böyle güzel kokuyordu. SPF 15 içeriyor, bu da yazın kullanım için çok iyi. Şahsen özellikle yazın kullandığım tüm ten makyajı ürünlerinde SPF olmasına dikkat ediyorum.


Kıvamı tıpkı yüzümüze sürdüğümüz BB kremler gibi, çok ince değil, çok yoğun da değil. Çok fazla belirgin çizgim yok ama mimik çizgilerime dolmadı, var olanı iyice ortaya çıkarmadı. Benim morluk sorunum yok ancak daha taze bir görüntü elde etmek adına kullanıyorum ve sonuçtan memnunum. Kapatıcılığı orta seviyede, çok sorunlu göz altlarına yetersiz kalabilir ancak iki kat uygulandığında biraz daha artıyor. BB göz kapatıcı olduğu için uygularken topak topak olmuyor kuruluktan. Ben süngerimin sivri ucuyla sürüyorum, gayet güzel bütünleşiyor cilt ile. Çok kuru göz altlarınız yoksa nemlendirmesi de yeterli gelebilir. Orta koyuluktaki halkalar için ve orta seviyedeki göz altı torbaları için yeterli olabileceğini düşünüyorum. Pudra ile sabitleyince daha iyi oluyor. Aslında kapatıcılığı bana göre oldukça fazla ama dediğim gibi şikayetçi olduğum büyük göz altı problemlerim yok. 




Kalıcılığı ise oldukça yüksek. Tüm gün duruyor, uçup gitmiyor. Ayrıca oksitlenme de yapmıyor, koyulaşmıyor. 

Bana göre fiyatını diğer katalog markalarının kapatıcılarına göre daha fazla hak ediyor. Hem Avon hem de Oriflame temsilcisiyim ve yıllardır çok fazla ürün denedim. Yerli bir markanın içerik ve kalite olarak yılların markalarına meydan okuyabilecek ürünler üretmesi beni mutlu ediyor. 
Genel anlamda şimdiye kadar kullandığım likit kapatıcılar arasında en çok sevdiğim ürün bu oldu. BB olarak ekstra bakım yapması da cabası. Mat ama aydınlık bir bitirişe sahip olması da beni cezbetti. Ben indirimde 14 tl'ye almıştım, fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Yenilenen içeriklerinde de marka artık paraben kullanmadığını ileri sürdü. Hayvanlar üzerinde de deney yapmıyor. Bu ürünün de açıldıktan sonra 12 ay ömrü var.
Farmasi ürünlerine diğer katalog firmalarında olduğu gibi temsilciler aracılığı ile ulaşıyorsunuz. Instagramda benim güvendiğim, alışveriş yaptığım ve beni Farmasi temsilcisi yapan 'farmasi_dogalguzellik' hesabından güvenle alışveriş yapabilirsiniz.
Siz Farmasi BB Krem Kapatıcı hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanma şansınız oldu mu? Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız mutlu olurum.
Sevgiler
Evrim

13 yorum:

  1. Farmasiden daha once hic ürün almadım, bu kadar övgüye karşı merak ettim fiyatı cidden baya uygun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence şans vermelisin dediğim gibi bir avondan kat kat daha kaliteli çoğu ürünü. ben bunu ve cc krmeini çok sevrek kullanıyorum. rujları da çok güzel =)

      Sil
  2. Üründen çok o bebe mavisi rengine bayıldım :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok tatlı ama inan ürünün kendi daha güzel =)

      Sil
  3. Bu markaya ait hiçbir ürün kullanmadım. Yazdıklarınızdan yola çıkarak şans vermek gerek :) Ayrıca fiyatıda çok uygunmuş...İyi günlerde kullanın. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. It sounds like an amazing concealer. Happy hump day, girl.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    YanıtlaSil
  5. Benim çok az göz altı torbalarım var acaba bu urun bana uyar mi bir de acik tenli bir yuzum var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renk ve hafiflik olarak uyar ancak hiç bir kapatıcı göz altı torbalarını iyileştirmez, ama morluk varsa kırmızı renkte corrector uygulayıp üzerine bundan sürebilirsiniz. sevgiler

      Sil
  6. Benim çok yoğun göz altı morluklarım ve gözümün çukur oluşundan dolayı çizgiler var.Sizce çizgileri tam doldurur ve morlukları etkili kapatabilir mi ?

    YanıtlaSil
  7. Açık tenliyim (bugday)fakat göz çevre koyu hangi tonu seçmeliyim

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...