8 Nisan 2016 Cuma

Wet n Wild Color Icon Tekli Farlar - Nutty, Brulee, Envy, Lagoon

Herkese yeniden merhaba!
Baharın gelişiyle, havaların gittikçe güzelleşmesiyle içimiz ferahlıyor, kasvetli soğuk kışın bıraktıklarından kurtuluyoruz. Bu yazımda da sizlere renklerini çok sevdiğim bu uygun fiyatlı ve çok kullanışlı tekli farlardan bahsedeceğim.



Bir çok farklı rengi bulunan bu minik ama işlevsel tekli farlar herkes için favori bir renk barındırıyor. Simli, mat ve sedefli olmak üzere pek çok çeşidi var. Bendeki renkler günlük makyajımda en çok tercih ettiklerim. 


Wet n Wild'ın bu tekli farlarından özellikle biri var ki duymayan kalmadı. Raflarda bulunca beşer beşer stoklayan mı dersiniz, daha bitmeden yenisini almaya gidenler mi dersiniz artık tam bir karaborsa olan rengi tahmin etmek güç değil. Bu yüzden önce Brulee ile başlamak istiyorum. Bu arada o beşer beşer stok yapanlara çok kızıyorum. Onlar yüzünden tam 1,5 yıl boyunca koca Ankara'da hiç bir Gratis'de bulamadım Brulee'yi. En sonunda bir arkadaşım hediye etti.

Brulee çoğumuzun bildiği üzere M.A.C.' in Brule farına dupe gösteriliyor. Aslında bana sorarsanız Wet n Wild Brulee si daha güzel. Çok büyük bir fark olmasa da o ufak ton farkı kendini belli ediyor. Bu tekli farlar arasında mat olmaya en yakın renk Brulee. Çok minik minik azıcık ışıltı içerse de görünümü sedefli değil. O ışıltıları görmek için gözünüzü fara sokmanız gerekiyor. Bu rengin bu kadar meşhur hale gelmesi ne kadar mantıklı bilemedim ama evet gayet güzel bir zemin bazı, göz kapağı nötrleyici ve geçiş farı olabiliyor. Fiyatı da çok uygun olduğundan su gibi kapışılıyor. Ben genelde yok gibi makyajlarımda tek başına kullanıp göz kapağımı nötrlüyorum. Genel olarak canlı ve aydınlık bir bakış sağlıyor. İki veya üç renkli göz makyajlarımda da hem zeminde hem de geçiş bölgelerinde sert tonları kırmak için de kullanıyorum. Bazen de sadece baz niyetine uygulanmış Brulee ve jilet gibi bir eyeliner günümü kurtarıyor. Göz kapağında kızarıklık, damarlı görünüm olanlar bir nevi pudra/kapatıcı olarak da kullanabilirler. Tabi iyi bir far bazı ile yerine tutturmak en mantıklısı çünkü kalıcılığı gün boyu sürmüyor. Ben bütün farlarımı şimdiye dek Essence'in far bazı ile kullandım, gayet memnunum. Bittiği zaman yeni bir şey dener miyim bilmiyorum ama uygun fiyatı ve yüksek performansı ile iyi anlaşıyoruz. 
Brulee'nin yapısı kadife gibi yumuşacık. Uyguladığınız fırça sert kıllı değilse tozutması minimum oluyor. Göz kapağında çizgi çizgi olmadan güzelce yayılıyor. Rengi de çok açık olmasına rağmen pigmentasyonu oldukça yeterli. Kimileri göz altı kapatıcısını sabitlemek için de bu farı kullanıyormuş, ne kadar doğru bilemem ama ben o iş için pudra kullanmayı tercih ediyorum. Sonuç olarak bu tekli farlar arasında elimin en çok gittiği Brulee'yi severek kullanıyorum. Bittiği zaman bulabilirsem yeniden alırım.

Brulee den sonra en çok kullandığım Nutty ise şahane bir sütlü kahve tonu ve sedefli. Kocaman simleri yok, küçük ışıltılar, pırıltılar içeriyor. Kahve tonlarında makyaj yaparken göz pınarlarıma ve katlanma bölgesine sürmeyi çok seviyorum. Pigmentasyonu Brulee'ye göre bir tık zayıf ama yine de güzel. Tozutması da aynı şekilde kullanılan fırçaya göre değişiyor. Özellikle sonbaharda çok tercih ettiğim bir renk oldu. Minik ve hoş bir far.



Envy, kahverengi göz ve kızıl saçlarımla çok uyumlu olduğunu düşündüğüm sedefli bir koyu haki yeşil. Pigmentasyonu güzel. Tek başına veya başka renklerle güzel kombinleniyor. Ben siyah göz kalemi ile bunu bir arada değişik bir dumanlı göz makyajı elde etmek için de kullanıyorum.
Lagoon mavi farlarım için de en sevdiğim olabilir. Sedefli yapısı ile aquatic göz makyajımda kullanmayı çok sevdiğim bir renk. Pigmentasyonu diğerlerine oranla oldukça düşük. Görünen rengi elde etmek için iki-üç kez sürmeniz gerekiyor. Yine de fiyatına göre yeterli buluyorum. Mavi biraz riskli bir renk olduğundan tek seferde cart diye masmavi olması da iyi olmayabilirdi diye düşünüyorum.



Bütün bu tekli farların ambalajları minicik, kapağı şeffaf plastikten. Oldukça sağlam bana kalırsa, tek kötü yanı biraz zor açılmaları olabilir. Açmaya çalışırken tırnakğımı çok kırdığım ya da zedelediğim, ojemi bozduğum oldu. Çıt diye kapanıyor iyi güzel ama işe açarken uğraştırıyor. 
Genel olarak kalıcılıkları orta halli, far bazı ile süre oldukça uzuyor. 
1,7 gr'lik ambalajlarında az gibi görünse de uzun süre gider. Bir yere giderken bunlar yetiyor bile. Hafif ve küçük olmaları büyük bir avantaj. Ortalama 6,5-7 tl fiyatları var ancak indirimlerde 3 tl ye kadar indiğini hatırlıyorum. 
Ürünler Çin üretimi ve içerikleri temiz değil. Açıldıktan sonra 2 yıl kullanım ömürleri var. Satın almak için Gratis mağazalarına uğrayabilirsiniz.
Sevgiler
Evrim

8 yorum:

  1. Maviyle birlikte çıkan pembeyi de almalısın mutlaka :)
    Ben bu farlara bayılıyorum. Dibini gördüğüm tek fardır brulee :P Eline sağlık çok açıklayıcı bir yazı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür edrim canım beğenmene sevindim, o yeni çıkan pembeyi gördüm ve çok beğendim aslında ama sim içerdiği için tercih etmedim bana yakışmıyor pembe simli far =)

      Sil
  2. These shades are so beautiful and they look really buttery. Happy Sunday, doll.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    YanıtlaSil
  3. Hepsi de çok güzel,güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba çok güzel bir post olmuş ve bu arada nutty'i bende çok severek kullanıyorum blogunuzu çok sevdim ve takibe aldım banada beklerim :) http://nuranseker.blogspot.com.tr/?m=0

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize çok sevindim =) çok teşekkür ederim sevgiler

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...