28 Şubat 2016 Pazar

Max Factor Creme Puff Sıkıştırılmış Pudra - 81 Truly Fair

Hepinize merhaba!
Yeni bir yazıyla küçük bir moladan sonra sizlerleyim. Bu yazımda sizlere yaklaşık 7-8 yıldır dönüp dolaşıp kullanmaya devam ettiğim, en sevdiğim pudramdan artı ve eksileriyle bahsedeceğim. 




Max Factor, dünyaca ünlü, 1953'ten bu yana kozmetik sektöründe bir dev olarak bilinen ve makyaj uzmanlarının çoğunlukla tercih ettiği birkaç markadan biri.
Nadiren sevmediklerim olsada genellikle çok başarılı bulduğum ve profesyonel anlamda yeterli gördüğüm ürünleri var. Markayla ilgili içime sinmeyen en büyük şeyin ürün içerikleri olduğunu belirtmeliyim. Eskisine göre kalite ve çeşit anlamında kendisini ne kadar geliştirdiyse de içerik anlamında bir o kadar yerinde saydı Max Factor. Ama son yıllarda ülkemizde satılmaya başlayan diğer drugstore kozmetiklerine bakacak olursak da onlarla hemen hemen aynı olduğunu söyleyebilirim. Yani temiz ve organik içerikli olmadığı sürece biri diğerinden pek de farklı olmuyor. Belki paraben içermiyor ama başka zararlı şeyler içeriyor mesela. Kısacası şu içerik olayını hepten değil kısmen bile çözseler çok daha iyi olur kanısındayım. O yüzden özellikle içerik dışında ne performans, ne de sunduğu yenilikler ve çeşit açısından bir şikayetim yok. Gerçi sadece iki-üç şeyini kullanıyorum ama takip ettiğim kadarıyla seveni çok. 



Bu ürünü neredeyse kozmetik ürünü satan her yerde bulabilirsiniz. 21 gr'lık ambalajında satılıyor. Açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü var. Normal fiyatı 55-60 tl arası değişse de indirimlerde 25 tl'ye aldığımı bilirim. Sıkıştırılmış bir pudra olduğu için de uzun süre gidiyor. Kapağı zamanla gevşeyebiliyor o yüzden çantaya atarken dikkat etmek gerek.



Bu pudrayla ilgili söyleyebileceğim en ilginç şey sanırım bir pudradan daha öte performansa sahip olması. Normalde en çok karma ve yağlı ciltler makyaj sabitlemek için pudra kullanır. Fakat bu pudra tüm cilt tiplerine uygun, öyle bir şey ki normal drugstore pudralarından çok farklı, fondöten ve bb üzerinde olduğu gibi, tek başına nemlendirici ya da baz üzerine de kullanılabiliyor. Tek başına bile kapatıcılığı neredeyse ince yapılı bir fondöten kadar var. Özellikle yağlı ciltler için olmamasına rağmen, denediğim once özel pudra arasında T bölgemi en iyi ve en uzun şekilde mat tutan, yağlanmayı engelleyen yapıya sahip pudra bu. Her türlü ten makyajına uyum sağlıyor. 



Creme Puff ile ilgili bilinmesi gereken en önemli şey bana kalırsa kullanımı. Eğer çok fazla ve kalın sürerseniz kurabiye gibi görünebilirsiniz. Fakat gerektiği kadar ve fondöten henüz kurumadan kullanıldığında gerçekten porselen görüntüsü veriyor cilde. Mat bitirişe sahip ve 'Cakey' bir görüntü verecekmiş gibi dursa da yüzde biraz ısınıp 'pişmesini' bekledikten sonra nasıl güzel oturduğunu ve bütünleştiğini görebiliyorsunuz. Adeta taş bebek gibi pürüzsüz bir hal alıyor, yüzde durdukça güzelleşiyor. Allığı da çok iyi sabitliyor ve siz dağıttıkça daha doğal duruyor.  Fakat önemle belirtmeliyim ki çok fazla kuru ve sivilceli, akneli ciltlerde aksi bir etki yapabilir. Cildiniz ne kadar neme doymuşsa o kadar 'baked' hale dönüşüyor. Sanırım bundandır ki nice karma ciltlere özel pudraya oranla çok başarılı bulduğum inanılmaz bir performansı var, gün boyu cildimi mat ve sabit tutuyor. Deneyimlerim sonucu gördüm ki bu pudra, Max Factor Lasting Performance fondöten ile harika bir ikili oluyor. Ben yaklaşık 12 yıldır araya başka ürünler girse de bunu kullanırım ve şu ana kadar hiç bir yan etkisini görmedim, sorun yaşamadım. Ancak hiç bir gece makyajımı temizlemeden de uyumadım. Özellikle içeriği tamamen temiz olmayan ürünlerde cilt arınmasına çok dikkat etmek gerek.



Kapağını açınca sünger ile pudra arasında şeffaf bir kağıt çıkıyor, bu kullanım sırasında süngerle pudranın birbirine değmesini ve pudranın zamanla taşlaşmasını engellemek için koyulmuş. Bu şekilde daha hijyenik oluyor. Bu sünger çok uyduruk görünse de ben tuhaf bir şekilde en iyi uygulamayı onunla sağladım bugune kadar. Hangi ten ürününü kullanmış olursam olayım eğer bu pudra ile sabitlediysem ve biraz yüzümün sıcaklığıyla bütünleşmesine izin verdiysem o gün 'sen yüzüne ne yaptın? ya da 'harika, porselen gibi cildin var' yorumunu alıyorum. Bu yüzden yıllardır vazgeçmeden kullandığım bir ürün oldu.
Kokusu güzel ama koku hassasiyeti olanlara fazla gelebilir fakat bir süre sonra uçuyor, insanın burnuna parfüm gibi sürekli gelmiyor.



Bu pudrayla ilgili yorumlarım burada son buluyor. Eğer organik ve temiz içerikli bir pudra arayışındaysanız uzak durabilirsiniz. Ama genel olarak drugstore pudrası kullanıcısıysanız içerik zaten hepsinde aynı, o yüzden bence bir pudradan beklentinizi arttırmak adına bu ürüne şans verebilirsiniz.

Sevgiler
Evrim

18 yorum:

  1. Çok ayrıntılı ve güzel anlatmışsınız.Havalar ısınmaya başladı diye nemlendiricinin üstüne uygulayabileceğim az da olsa kapatıcılığı olan bir pudra istiyorum aslında bu pudra da aklımdaydı yorumlarınıza göre memnun olabileceğim bir pudraya da benziyor ama o parafinler parabenler bırak sürme hiç bir şey dedirtiyor ama istiyorum bir pudra :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba :) beğenmenize sevindim. eğer cildinizle doğru uyumu yakalarsanız vazgeçemeyeceğiniz vir pudra olabilir. ancak dediğiniz gibi normal içeriğe alışkın olmanız gerekli. özellikle parabensiz pudralar vardır eminim ki ancak parabensiz demek tamamen temiz demek olmayabiliyor. eğer içerik olarak çok dikkat ediyorsanız tamamen organik, zararlı kimyasallar içermeyen markalara yönelin derim =) onun dışında watsons, gratis vs vs gibi kozmetik ürünleri satan mağazalardan alacağnız her markanın pudrası aşağı yukarı aynı olacaktır. çoğunu denediğim için biliyorum :) ben artık 'madem bu şeyleri yüzüme sürüyorum bari sonuçtan çok memnun kalayım' mantığına erdim ama hem istediğim sonucu bana veren hem de içeriği tertemiz olan bir ürün bulduğumda bırakırım böyle ürünleri =)

      Sil
  2. Bu pudranın bende çok farklı bir anısı oldu 2 gün önce Farketmeden düşürdüm tamamı döküldü :/
    İyi günlerde kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hay Allah üzüldüm! umarım tekrar kullanma şansın olur, preslenmiş olsa da ipeksi bir yapıya sahip olduğu için düşünce kırılma oranı yüksektir canım malesef..

      Sil
  3. İndirimlerde hep çevresinde dolandığım ama elimde pudralar olduğu için almayıp merakımla yetindiğim bir pudraydı. Güzel ve ayrıntılı anlatmışsın, merakımı giderdim sayende :D Eline, yazına sağlık :) Sevgiler <3
    http://www.duygugoker.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim beğenmene sevindim canım. indirimlerde denemek için çok uygun fiyatlara inebiliyor gerçekten yoksa biraz pahalı gelebiliyor =)

      Sil
  4. 41 numarasını uzun süredir severek kullanıyorum

    YanıtlaSil
  5. Benim de çok severek kullandığım bir pudra. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba canım :) watsonstan 22 tl civarı aldım çok istediğim bir üründü, fakat bu altın renkli olanına transparan pudra diyorlar siyah olan normaliymiş bir bilgin varmı? Whatsons çalışanları hiç ilgili değil normal pudra dedim bronzer verdi yani ne yapıcağımı bilemedim. Herkes siyah olanı anlatmış bloglarında sen bu altın sarısı olanı anlatmışsın, ondan sorayım dedim. :) ona göre değiştircem hiç kullanmadım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba tatlım =) ben aldığımda bütün seri altındı belki ambalajları değişmiştir. senin dikkat edeceğin şey numaraları canım, onlar değişmez. 05 numaralı serinin transparan olan pudrası. benimki ve diğerleri de renk veren, ten rengine uyumlu olanı seçebileceğin çeşitleri. hepsi aynı seri yani kapaklarına göre ayırdıklarını görmedim ben iki gün önce baktığımda hepsi aynıydı. 'creme puff' olduktan sonra hepsi aynı seriye dahildir =) eğer renk vermeden sabitlesin diyorsan 05 numarayı al, yok hafif beyazlık isterim dersen tenine göre bir renk seç. bendeki serinin en açığı. sevgiler =)

      Sil
    2. Merhaba fondoteni hangi numarasini kullanıyorsunuz peki

      Sil
  7. Merhaba en acigini istedim saticidan. 81 no diye bahsetmisti. Bana 53 no vermis. Ben beyaz istiyordum. Henuz açmadım pudrayi. Cevabiniza göre degistircem bi bilginiz var mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, yazıyı okuduysanız zaten en açığı 81 benim kullandığım, imkanınız varsa değiştirin tabi =)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...