19 Ağustos 2015 Çarşamba

H&M Smoky Brown Far Paleti - Buğulu Kahve

Merhabalar!
Hennes & Mauritz'in yaz başında yaptığı büyük indirimi hepimiz biliyoruzdur. Yenilediği ve geliştirdiği kozmetik koleksiyonuna raflarda yer açmak için yaptığı bu indirimden çoğumuz faydalandık.



Yeni koleksiyonu henüz görmeye gitmedim, okuduğum yazıların bazılarında eskisinin daha kaliteli ve güzel olduğu, bazılarındaysa yenisinin açık ara daha güzel olduğu yazıyor. Anlaşılan farkı anlamak için kısa zamanda H&M'e yolum düşecek :)


Bu far paleti de eski koleksiyona ait, ama bana göre güzel olan bir palet. 'Smoky'lerin birkaç çeşidi vardı, kahverengi/nude tonlarını içerdiği renkler açısından günlük olarak daha kullanışlı bulduğum için tercih ettim.
Fiyatını hatırlamıyorum ama 3-5 tl gibi komik bir rakamdı indirimde. Zaten içeriği iyi olmadığından indirimde olmasa özellikle elim gitmezdi. Neyse ki far denilen şey tüm yüzümüze sürmüyoruz :) 



7.5 gramlık ambalajında aslında oldukça sağlam, sade ve şık duruyor. Made In China ve açıldıktan sonra 18 ay ömrü var. İçeriğini çok küçük olduğu için resimleyemedim ama hiç iç açıcı değil. Neyse ki göz kapaklarım hassas değil, herhangi bir alerjiye, yanmaya, kızarıklığa yol açmadı. Aslında bakarsanız organik olmayan bütün drugstore markalarının farlarında da aynı içerikler var. Sadece adı çok duyulduğu ve performansı iyi olduğu için göz ardı ediyoruz bu negatif yanları... Keşke yapmasak, almayabilsek de markalar da içeriklerini adam gibi temizleseler... 



Bu palette 5 farklı renk var. Resimlerde gördüğünüz şekilde. Nude/bej, kızıl kahve, gri/kahve, açık ve koyu kahveler. Sadece sağdan ikinci açık kahve olan tonu mat, diğerleri hafif sedefli/ışıltılı. Ama sim yok, çok doğal ve ipeksi ışıltılar var. Bu arada paletin kendine ait bir aplikatörü yok.
Pigmentasyonu her renkte aynı başarı oranına sahip değil, bazı renkleri 3-4 katta net alabiliyorken bazıları için 2 kat yeterli oluyor. Tek başına kullanıldığında birkaç saat sonra kalıcılığı azalıyor, hele benim gibi göz kapağınız yağlıysa bu süre daha da kısalabilir. Ama far bazı ile daha uzun süre bozulmadan yerinde tutmak mümkün. Ben Essence'nin far bazı ile kullandım ve gayet güzel sonuç aldım. 



Suya dayanıklı değiller, tamamen akıp gitmeseler bile bulaşıyorlar, ovalayınca da çıkıyor. Zaten üzerinde suya dayanıklılığa dair bir şey de yazmıyor. 
Swatchlarını mümkün olduğunca net göstermeye çalıştım. Aslında renkler çok hoş. Kızıl saçtan tutun da sarı saça bile yakışacak dumanlı/buğulu kahve tonlarında bir göz makyajı için ideal renkler. Pigmentasyonu daha güçlü olsaydı mükemmel olacaktı. Yine de severek kullanmaya başladım. 
Her ne kadar görüntü olarak aynı ürün satışta olmayacak olsa da, merak edenler ve bir şekilde edinenler için fikir olsun istedim. Umarım beğenirsiniz.
Sevgiler
Evrim

2 yorum:

  1. bu bende neden yok yaa! bende bütün paletlerini aldığımı düşünüyordum bak üzüldüm şimdi :P çok güzelmiş renkleri. o kadar uygun olmasına rağmen ben hep bu paletleri kullanıyorum :) eline sağlık yazını beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize sevindim :) ben indirime gittiğim zaman neredeyse hiçbir şey kalmamıştı farlardan bir tek bunlardan vardı :) o fiyata almasam olmazdı, süper şahane olmasa da yine de güzel bir palet :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...