28 Ağustos 2015 Cuma

Flormar Invisible Pores Gözenek Küçültücü Baz

Merhaba! Nasılsınız?
Son zamanlarda her kozmetik firması kendi koleksiyonunda gözenek küçültücü bazlara yer vermeye başladı. Eskiden bu kadar yaygın ve alınabilir fiyatta değildi gözenek küçültücü bazlar. Yerli bir firma olan Flormar'ın da bu konuda yenilikçi olduğunu düşünüyorum. Renkli kozmetik dışında da makyaja destekçi ürünler yapmaları çok sevindirici.




Ben bu gözenek küçültücü bazı Flormar indiriminde 7,50 tl'ye almıştım. Zaten sık sık indirime giriyor. Kutusu da çok şık, bana biraz The Balm'ın tarzını örnek almışlar gibi geldi :) Normal fiyatı 25 tl. 18 ml'lik tüp ambalajında, ama uzun zamandır kullanmamın sonucunda 25 tl verilecek kadar iyi olmadığını saptadım. Ancak uygun fiyatlı baz arayanlar, cilt yapıları ile anlaşıyorsa indirimde şans verebilirler. Gelelim neden böyle düşündüğüme.
Ben yağlı/karma cilde sahibim ve makyajımda olmazsa olmazlarım yağ kontrolü sağlayan, matlık veren ürünlerdir. Fondötenim, bazım, kapatıcım ya da pudram, en az bir iki tanesi bu şekilde olmazsa yaptığım makyaj gün içinde T bölgemde acayip bir parlama yapıyor.
Bu bazı alırken açıklamasında herhangi bir matlık verdiğine dair birşey okumadım, fakat bu kadar yağlanmaya sebep olacağını da düşünmemiştim. Öncelikle yapısından bahsedeyim. Kremsi silikon kıvamında, yumuşacık, ipeksi bir dokusu var. Tüpten ilk çıktığında çok açık kahvemsi bir renge sahip olsa da yüzünüze sürdüğünüzde şeffaflaşıyor ve renk vermiyor. Kokusu da çok hafif ve pudramsı, ben çok sevdim. İlk uygulamamda gerçekten gözle görülen gözeneklerimi görülmez hale gelecek şekilde kapattı. Gözlemlediğim kadarıyla bunu sıkılaştırarak değil, içerdiği formülle daha çok gözenekleri doldurup görünür olmalarını engelleyrek sağlıyor. Buraya kadar her şey harika ama bana göre sorun burdan sonra başlıyor. Tam da etki etme şekli yüzünden yani gözenekleri sıkılaştırmak yerine silikonumsu yapısıyla tıkadığı için, makyajımı tamamladıktan bir saat kadar sonra bütün yüzümde yağ fışkırmasına neden olduğunu gözlemledim. Nefes alamayan gözenekler, haliyle cilt, bu durumdan kurtulmak için fazla fazla yağ üretiyor. Bunun önüne geçmek için yarım saatte bir pudra ile üzerinden geçmem gerekiyor. E sonra ne oluyor? Cilt kat kat pudrayı yedikçe daha da kafayı yiyor ve iyice zıvanadan çıkıyor. Kaldı ki yıllardır kullandığım cilt bakım ürünleri sayesinde yağlanma oranım % 70'in üzerinde azaldı. Ben en son cildimin bu kadar yağı kısa sürede salgıladığını ergenlikte filan görmüştüm. Yıllardır yaşamadığım bir şeyi bu bazı uyguladığım gün yaşadım.
Buna sebep olan bir diğer şeyin de içerdiği ayçiçek yağı olduğunu düşünüyorum. E vitamini de var iyi tamam çok güzel ama o ayçiçek yağı neden? O kadar matah birşey olsaydı evdekini alıp sürerdik zaten yüzümüze durmadan. Onun yerine daha faydalı yağlardan birini koysalardı veya kuru-karma cilt olmak üzere iki farklı ürün çıkarsalardı mükemmel olurdu diye düşünüyorum. Bu ürünü en çok kuru/çok kuru ciltler sevebilir. Belki karma ciltler de pudrayı gün içinde az uygulayarak memnun kalabilirler. Ama yağlı ciltlerin bu ürünü sevebilme ihtimali bana düşük geldi doğrusu. İlk uygulama anı harika olsa da 1-2 saat sonra felakete dönüşmesi beni bu ürünü tekrar satın almaktan vazgeçirdi. Bu konuda umarım birşey yaparlar :) Flormar'ı genel anlamda sevmekten vazgeçmedim ama bu ürün daha çok kitleye hitap edebilirdi bence.
Sizlerden aynı ürünü kullanan varsa yorumlarınızı merakla bekliyorum. Cilt tipinizi de belirtirseniz sevinirim yorum yazarken.
Sevgiler
Evrim

4 yorum:

  1. ayçiçek yağı olduğunu şimdi öğrendim !! Benim cildim kuruya dönük olduğu için yağlanma ya da parlama yapmadı demek yağdanmış :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :D muhtemelen ondandır. kuru ciltler sevebilir ancak karma ve yaglı ciltler için tam bir tuzak olduğunu düşünüyorum. keşke dediğim gibi iki farklı cilt tipi için çıkarsalarmış...

      Sil
  2. Benimde cikdim karma bir gün çok yağlı bir gün çok kuru baz almak istiyorum karar veremiyorum şuan flormarrdan vazgeçtim bunu duyunca ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. max factor un cam şişedeki beyaz makyaj bazını deneyin, flormarı baz konusunda boşverin. max factorunkinden acayip memnunum ben de karma ciltliyim. adını unuttum ürünün ama zaten bir tane baz ürünü var sanırım =)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...