15 Mart 2018 Perşembe

AliExpress'den Aldığım Makyaj Fırçalarım

Herkese merhaba!
Daha önce fırçalarım hakkında hiç yazmadığımı farkettim ve bu yazı benim gibi ülkemizdeki makyaj fırçası fiyatlarını indirimde bile pahalı bulanlar için fikir niteliğinde olsun istedim.



Zaten AliExpress'i artık duymayan kalmadı, nasıl alışveriş yapıldığına değinmeyeceğim zira bu konuda rehber olabilecek sürüyle yazı mevcut Google'da.
Benim üzerinde durmak istediğim konu aslında şu; hem yerli hem yabancı fırça markalarının çok büyük bir kısmı zaten ürünlerini Çin'e yaptırıyor. Üzerine marka basınca fiyat bilmem kaç katına çıkıyor. Elbette bu fırçaları high-end markaların üstün kalite fırçalarıyla karşılaştırmak doğru olmaz. Ancak piyasada kolay bulunan markalara bakarsak bir küçük fırçaya 25-30 tl vermek bana mantıklı gelmiyor. Ambalajları ya da tasarımları ne kadar güzel olursa olsun kapılmıyorum çünkü fırça yani, işlevsellik önemli. 

Yaklaşık 5 yıl önce AliExpress'ten aldığım fırçalarımı hala tepe tepe kullanıyorum, haftada en az iki kez hunharca yıkadığım hatta kese içinde makineye bile attığım oluyor. Hiç birinde dökülme bozulma olmadı henüz. 

Urban Decay fırça setim (AliExpress)

Urban Decay fırça setim (AliExpress)

Real Techniques fırçalarım (AliExpress)

Urban Decay fırça setim (AliExpress)


EcoTools bambu saplı fırça setim (AliExpress)


En son 2 ay kadar önce aldığım bu 12 parçadan oluşan rose-gold fırça setini de 32 tl'ye aldım (dolar bu kadar uçmuyor olsa demek ki daha da ucuza alacağız). 



hepsi çok güzel ama en bayıldığım bu fırça oldu



İki haftadır kullanıyorum, yine çok memnunum, rahatça yıkıyorum, dökülme vs olmadı, hiç sorun yaşamadım. Ürünleri uygularken tozutmuyorlar ve yüzüme batmıyorlar. Bu kadar yüksek kalitede fırça için bence çok iyi bir fiyat ki üstelik indirim beklemedim. Fırçalara bakarken satıcının birinde denk geldim. 

Siteden alışveriş yaparken dikkat ettiğim tek şey satıcının başarı puanı/yıldızı. Başarısı %90'nın altında olan satıcılardan alışveriş yapmıyorum, her zaman ücretsiz kargo olmasına dikkat ediyorum ve ürüne dair yapılmış yorumları okuyorum. Bugüne kadar siteden 500'ün üzerinde şey almışım, sanıyorum ki sadece 2-3 tanesi elime hiç ulaşmadı. Diğer bütün alışverişlerimden memnun kaldım, bazılarından tekrar tekrar aldığım oldu.
Toparlamam gerekirse, internet ve yurtdışı alışverişi ile aranız iyiyse, tecrübe sahibiyseniz ve makyaj fırçalarını daha uyguna almak isterseniz AliExpress gayet isabetli bir adres (benzer başka siteler de var ancak ben kullanmadım). Çünkü yerli markaların bile kendi insanını kazıklama çabasını anlamakta güçlük çekiyorum, nedir yani sentetik, el kadar fırçaya 40-45 tl istemek? Onu sana vereceksem üzerine az daha koyar daha kaliteli, daha bilindik markaları tercih ederim zaten. Gördüğünüz gibi bir fiyatına 12 tane almak mümkünken artık Gratis, Watsons gibi yerlerden almaz oldum fırça filan. Sadece biraz bekliyorum o da benim için sorun değil. Zaten genelde sitede 20 tl'nin üzerindeki ürünlerde kargolar daha hızlı geliyor, kendi gümrüğümüze takılıp kalmadığı sürece 1 ayı aşmıyor. 
Elbette ülkemizde de çok güzel setler mevcut, zaman zaman çok uygun indirimler de oluyor. Ancak kozmetik sektörünün biz kadınları her anlamda nasıl manipüle ettiğini iyi biliyoruz, aynı fırçanın sapını süslü yapınca fiyatının 3 katına çıkması benim sadece sinir olmama sebep oluyor. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Daha önce AliExpress veya başka sitelerden fırça aldığınız oldu mu? Memnun kaldınız mı? Yorumlarınızı merakla bekliyorum.
Sevgiler
Evrim

14 yorum:

  1. Evrim sana çok katılıyorum! Çok bayıldığım iki fırça markası var, sağlamlık konusunda rüştünü ispatlamış (MAC ve Sigma), bunların dışında, NARS dahil, çılgın fiyatlar ödemek istediğim bir marka yok. Ben de daha önce ToSave sitesinden bir set almıştım, gerçekten baya baya başarılı çıktı. Hatta yazını okuyunca aklımda olan bir fırça çeşidine bakayım diye düşündüm. Teşekkürler yazı için, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak ablazım al benden de o kadar, bu konuda hemfikir olmamıza çok sevindim, ben de o iki marka dışında tonla parayı hakeden firma pek bilmiyorum. o dediğin siteye de bakacağım, çok teşekkürler yorumun için, sevgiler!

      Sil
  2. Evriiiim, cici kızım. İlk defa okuma listesine girdim, bir de baktım yayının. Tatlı bir yayın yapmışsın. Emeğine sağlık canım. Özlüyorum sizi :)
    Evrim, kızıma da söyledim şimdi, o da baktı. Bir sorusu var sana. Acaba diyor, nasıl alış veriş yapmış, güvenilir mi, ne zaman gelmi kargo, amma soru sordu yaa :))) Yazarsan seviniriz canım. Dm,den de arada bir selamlaşalım. @eceevren50
    Çoook öpüyorum, kendine iyi bak kızım benim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablacım çok teşekkür ederim, yoğunluktan çok sık giremiyorum bloguma malesef.
      kargo süresi satıcının sattığı ürüne ve fiyatına göre değişiyor, önemli olan puanı yüksek givenilir satıcılardan almak ürünleri. ben dikkatli olunduğu sürece sorun çıkacağını sanmıyorum sitedeki alışverişlerde. ben hiç yaşamadım diyebilirim en azından. kızınıza da selamlar, sevgiler, çok öpüyorum =)

      Sil
  3. desenleri çok güzel ben de seviyorum fırça alışverişi yapmayı güle güle kullan .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin olsun =) sevgiler

      Sil
  4. desenler ne hoş :) güle güle kullan..

    YanıtlaSil
  5. bebeğim çok teşekkür ederim <3 evet kesinlikle görseller çok faydalı oluyor, daha doğru bir yönlendirme olduğuna katılıyorum alıcılar için. bence sen de bir ara dene şansını, senin eline geçen her fırça harikalar yaratır ^^

    YanıtlaSil
  6. Fırçalara ba-yıl-dım. O kadar güzel fırçalar var ki insan hangisini alacağını şaşırıyor, daha bir çok ürün için Aliexpress candır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum =) bazen sabahlara kadar fırça baktığım oluyor kararsızlıktan :D bir çok şey için çok uygn fiyatlı bir site gerçekten. sevgiler!

      Sil
  7. Keseye koyup makineye atmak mı? Çılgınsın Evrim :)Gerçekten bozulmadı mı?

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...