25 Eylül 2016 Pazar

Termalife ve Acnepel Peloid Yüz Maskeleri

Merhaba!
Bu yazımda uzun zamandır kullandığım termal su karışımlı, zengin mineralli, doğal peloid içeren bu maskeden bahsetmek istedim.


Kış başında firmanın bizzat arayıp ayrıntılı bilgi verdikten sonra gönderdiği bu maskelerin özellikleri, vaatleri, bendeki etkileri nelermiş okuyalım bakalım..



Peloid nedir?
Jeolojik ve jeobiyolojik olayların sonucunda oluşan organik ve inorganik maddelerdir. Suyla veya maden sularıyla karıştırılınca çamur haline gelir. Dermatolojik hastalıkların tedavisinde, akne tedavilerinde, romatizma, böbrek taşı, deri kanseri gibi tıpta sıklıkla karşılaşılan hastalıkların tedavisinde kullanılır. 
Bu çamur maskelerinin temeli olan humik maddeler anti-bakteriyel, anti-oksidan, anti-toksin, anti-inflamatuar ve nem tutucu özelliktedirler. Bu yüzden cilt temizliğinde yüz yıllardır tercih edilirler. 


Maskenin vaatleri neler?
Akneyi, sivilceyi önleme ve temizleme, siyah noktaları giderme, hamilelik ve güneş lekelerini giderme, cilde peeling etkisi yaparak ölü derileri uzaklaştırma, pürüzsüzleştirme, sedef ve egzama gibi hastalıklarda yarar sağlama, kırışıklarla mücadele etme, vücuda uygulandığında iltihapları giderme, yorgunluğu alma ve selülit oluşumu ile savaşma. 

Benim görüşlerim neler? 
Öncelikle geçen kış elime ulaşan bu maskeleri düzenli ve uzun süredir kullandığımı belirtmeliyim. Firma bana iki kutu göndermiş, isimleri ve ambalajları farklı fakat içerik ve amaçları tamamen aynı. Acnepel eczane satışı için üretildiğinden sanırım ona göre ambalaj yapılmış. Bir kutuda her biri ayrı ayrı paketlenmiş 10 adet maske bulunuyor. Maskelerin her biri 20 ml. Tek kullanımlık olarak geçse de benim yüzüme fazla geldiğinden ben her paketi iki sefer kullandım. Tabi açılınca kurumaya çok müsait bu yüzden haftada bir paketi iki gün ardarda kullandım. 



Maskeler termal su içerdiğinden açmadan önce paketi elinizde yoğurup biraz içeriğini karıştırmanızda fayda var. Çünkü çamur ile termal su ayrışabiliyor. İçeriği yüzünüze eşit dağıtmak için paketi bir kaba boşaltıp orada da karıştırabilirsiniz. Ben küçük bir cam kaseye ürünü boşaltıp iyice karıştırdım ve maske fırçamla göz ve dudak çevrem hariç, boynumda dahil uyguladım. Artan maskeyi streç film ile sarıp, sonraki kullanıma sakladım. 
Maske kil maskelerinden daha yoğun ve daha kalın bir yapıda. Rengi kurudukça koyu gri, siyahımsı bir renge bürünüyor. Ayrıca kuruma esnasında en ufak bir mimik yapmakta bile zorlanıyorsunuz, çok geriyor. Bu biraz rahatsız edici bir durum olsa da katlanılabilir. Çünkü ilk kullanımda bile gördüğüm etki beni şoka soktu diyebilirim. Nice paralar verip aldığım maskelerde bile bu kadar gözle görülür etki görmediğimi söylemek istiyorum. Hatta çok sevdiğim kil maskelerimden bile daha iyi bir sonuç çıkardı. Akne ve sivilce sorunum yok fakat siyah nokta, geniş gözenekler ve cilt yüzeyindeki minik pürüzlerden ben de payıma düşeni almışım. Termalife'ın bu çamur maskelerini ne zaman uygulasam sonrasında inanılmaz bir arınmışlık, temizlik ve sıkılaşma görüyorum. Bütün gözeneklerim temiz ve sıkılaşmış, siyah noktalarım kaybolmuş ve pürüzlerim yerini aydınlık ve pamuk gibi bir cilde bırakmış oluyor. 
Karma bir cilde sahibim ve tamamen kuruması için ortalama 20 dk bekliyorum. Sonrasında hafif ılık su ile bastırmadan dairesel hareketlerle temizliyorum. Kil maskelerinin biraz zor çıktığını biliriz, ama bu çamur maskesini çıkarmak daha da zor oluyor, biraz uğraştırıyor. Bir de kururken yüzü gerdiği için sonrasında hafif kızarıklık oluyor fakat alerjik bir durum olarak değil. Zaten firma yetkilisi bunun tamamen normal olduğunu belirtmişti. 5 dk içerisinde geçiyor zaten. 
Vaat ettiği şeylerin bazıları hakkında fikrim yok çünkü o yönlerde şikayetim yok. Fakat kısaca toparlamam gerekirse temizleme, pürüzsüzleştirme, arındırma, aydınlatma ve sıkılaştırma vaatlerini tamamiyle yerine getirdi. Üstelik etkisi birkaç saat sonra yok olmadı, yaklaşık 2 gün devam etti. 


Maskenin bana göre olumsuz yanlarından birisi zor çıkması, diğeri de kokusu oldu. Demirimsi-metalimsi bir kokusu var. Doğal mineraller ve termal su içerdiği için bu kokunun son derece normal olduğunu söylemeliyim, sadece güzel kokan şeylere alıştığım için bana biraz garip geldi. Kurudukça azalan bu kokuya zamanla alıştım. 
Birkaç tanesini de vucudumda sırt ve basen bölgemde kullandım. Zaten zor çıkan bir ürün olduğu için en çok pazar banyolarından önce uyguladım. Yaz aylarında sırtımda çıkan ufak tefek sivilceleri bir iki kullanımda yok etti ve tekrar oluşmasını önledi. Basen kısmımda çok değişim farketmedim ama durularken peeling etkisi sayesinde ölü derilerden arınmamı sağladı. 

Kokusu ve kururkenki gerginlik hissi dışında çok beğendiğim hatta her kullanışımda farkı bariz gördüğüm için beni şaşırtan bir çamur maskesi oldu. Şu an elimde sadece iki kullanımlık kaldı ve üzülüyorum, en yakın zamanda almam lazım :D
Satış fiyatı 40 tl. Pahalı gibi görünse de inanın değer zaten kozmetik sayılan maskelere verdiğimiz parayı ve sonuçları karşılaştırırsak kesinlikle Termalife galip gelir çünkü hem içeriğinde zararlı şeyler yok, tamamen doğal hem de parasını sonuna kadar hak ediyor. Kullanırsanız bana katılacağınıza eminim.


Kutuda toprak ve toprak bileşenlerine alerjisi olanların kullanmaması gerektiği yazıyor bu arada. Hassas ciltlerde 8-10 dk, normal ciltlerde 10-15 dk, yağlı ciltlerde ise peloid kuruyana dek bekletilebileceği belirtilmiş. Kullanım sırasında oluşabilecek yüzde gerilme, kızarıklık, soğukluk, kaşıntı gibi şeylerin tamamen normal olduğu, sonrasında geçeceği eklenmiş. 

Son kullanma tarihini kutu üzerinde göremedim ancak paketlerin açıldıktan sonra tek seferde tüketilmesi öneriliyor. Benim gibi yüzünüz küçükse artan ürünü bekletmeden, en geç ertesi gün kullanmalısınız yoksa içerdiği termal su buhar oluyor ve etkisi azalıyor, kuruyor.

Termalife ve Acnepel peloid maskelerini yetkili eczane ve internet sitelerinden satın alabilirsiniz.

Siz bu maskeleri daha önce kullandınız mı? Yorumlarınız neler, düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler
Evrim

38 yorum:

  1. Daha önce hiç maske kullanmadım. Aslında bu şekilde alıp kullanmadım. Yani yaş mayadan kendim yaptığım maskeyi saymazsak 😊. Ama bu çamur maskelerini hep merak etmişimdir. Denemek lazım. Paylaşım için çok teşekkür ederim 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu çamur maskeleri bizim yurdun belli bölgelerinde termal kaplıcalarda da uygulanıyor. tamamen doğal ve etkili olduğu için eğer denk gelirseniz denemenizi tavsiye ederim. yaş maya maskesini ben de seviyorum bu arada =) sevgiler <3

      Sil
  2. Amaaan Duygun kızım. Ben bunu uygularım :) Hayallerim var zira. Seni mimledim canım. Bloğumda son yayın.
    Çok güzel bir tanıtım yine . Emeklerine sağlık canım. Sevgiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eve ablam okuduğun için çok teşekkür ederim =) mim yazını okudum keyifle, davetine de teşekkür ediyorum, en kısa zamanda katılıyorum =) kocaman sevgiler <3

      Sil
  3. Merhaba, aynı ürünü bu yıl termal tatil sırasında Bolu'da kaldığımız tesisten aldım. Onlar cilt bakım sırasında uyguluyorlardı, ben de ürün satış bölümünden aldım. Görüşlerinize katılıyorum, doğal bir ürün kil, çamur bunların faydası malum, içinde kimyasal bir şey yok. Ne varsa tabiat da bizim için yaratılmış, bundan sonra da kullanmaya devam ederim diye tahmin ediyorum. Kullanım sonrası iyi bir nemlendirici daha da iyisi saf zeytin veya cilde uygun bitki yağlarından cilde sürülürse daha da faydalı olur. Sağlıklı günler hepimize, selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumunuz ve deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum, tamamen katılıyorum. beğenerek kullanmanıza sevindim, yalnız değilim demek ki =) üzerine saf yağlar çok iyi oluyor çok haklısınız :) sevgiler <3

      Sil
  4. böyle maskeler kullanıyorum arada ama zor çıkıyor olmasını sevmedim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de pek sevmedim o yönünü ama inanın iki dakika fazla uğraştığınıza çok değiyor =)

      Sil
  5. Kil maskelerini ben seviyorum ama Moshos hariç denediğim hiçbiriyle anlaşamadım. Keşke testerları olsa böyle ürünlerin... Ellerine sağlık Evrim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler kuzum <3 bu kil maskesi deil ama, çamur maskesi olarak geçiyo. senin cildin hassastı sanırım, hassas ciltlerde kısa süreli 7-8 dk bekletilebilir yazıyor. kil maskelerinden daha etkili olduğunu söylemeliyim =)))

      Sil
  6. Benim favorim aktardan alınmış yeşil kil. EN sevdiğim. Ama bunlarda zor çıkıyor. Benim cildim hassas çoğu zaman.Maskeyi çıkarmak için çırpınıyorum :/ Eline sağlık canım çok güzel bir yazı olmuş <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzum ben de severek kullanıyorum aktardan alınan yeşil killeri, cidden güzeller. ama bu çamur maskesinin temizlik etkisi hepsini geçti gözümde. zor çıkarma sorunu olmasa harika kusursuz oalcak ama inan değiyor uğraştığına fazladan birkaç dakika =) çok teşekkür ederim, sevgiler canım <3

      Sil
  7. Bende Nisa gibi aktardan kil almıştım gayet memnunum doğal içerikli. Bu markaya da ilerleyen zamanlarda bakabilirimm :) Teşekkürler kuzum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim bebeğim, şans yakalarsan en azından bir dene =) memnun kalacağını düşünüyorum =) sevgiler <3

      Sil
  8. Şu maskeyi de sevemedim bi türlü.. kardeşim yapıyor akşam akşam hortlak gibi evin içinde dolanıyor ;) Ayrıca bloguma gelebilir misin senin için bişey var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha :D haklısın ben de yaparken kendime bakmamaya çalışıyorum çok fazla :D bloguna uğradım, davetin için çok teşekkür ederim, ilk boş vaktimde katılacağım. sevgiler <3

      Sil
  9. Iyy dicem de kendim yapıyorum :D Kokusu değişik, maddesi değişik iğrenç geliyor ama işe yarıyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D evet kokusu biraz tuhaf dediğim gibi ben demire dokunduktan sonra elimizde kalan metalik kokuya benzetiyorum :D ama cildime çok iyi geliyor :)

      Sil
  10. yorumların çok objektif, yazılarını faydalı buluyorum canım, yine harika bir yazı olmuş, ellerine sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım böyle düşünmen beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim. en kocamanından sevgiler <3

      Sil
  11. Canımmm şu sıralar geçmeyen sivilceler ile uğraşıyorum mutlaka bakıcam çok teşekkürler :)) Öpüyorum çok <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım umarım bulur da denersin ve memnun kalırsın =) geçmiş olsun şimdiden ben teşekkür ederim <3

      Sil
  12. Ben de denemek istiyorum. Bu markayi bulurmuyum bilmem ama arastirayim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gördüğünüz eczanelere sorun büyük ihtimalle denk gelirsiniz, sitesinde de satışı var ama sanırım bu aralar bir sorun var açılmadı bende. sevgiler =)

      Sil
  13. Biraz pahalıymış ama etkiliyse 40 TL verilir. Yazını çok beğendim eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım, kavanoz maskeler gibi düşünürsen oldukça karlı bile oluyor miktar/fiyat açısından =) oldukça etkili bir maske =)

      Sil
  14. Ben hiç kullanmadım ama çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım eminim seversin denk gelirsen mutlaka bakmaya çalış =) sevgiler

      Sil
  15. Benim yüzümü inanılmaz hale getirmişti bu maske :( Karma-Normal ciltliyim. 10 dk bile dayanamadım malesef. aşırı yaktı. Yıkadım hemen. Sonrasında ki görüntüye inanamadım yüzüm sanki haşlanmıştı.Ve çizik çizik şeyler oluşmuştu. Snapchat üzerinde uyguladım oradakiler de şaşırmıştı :( Aynı şekilde 2-3 arkadaşım da aynı problemi yaşadı. Her cilt tpine olmuyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şaşırdım aslında karma ciltte öyle sonuç vermesine ama herkes cilt tipi aynı olsa bile farklı sonuçta, herşey her zaman iyi gelmiyor. aslında tedavilerde filan da kullanılan bir maske içeriği dolayısı ile ama tıpkı ilaçların herkeste farklı etki yaratması gibi sizde de yan etki olmuş sanırım. çok geçmiş olsun, umarım hemen geçmiştir =) sevgiler

      Sil
  16. Canim ben normal kil aliyorum aktardan kendim karisim yapiyorum. Gule gule kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o da çok iyi oluyor, benim de var öyle bir aktar kilinden maskem ama bu kil maskesi değil zaten =) çamur maskesi, çok daha etkili olduğunu düşünüyorum :) sevgiler

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...