30 Ağustos 2016 Salı

Son Zamanlarda Satın Aldıklarım - Kozmetik, Kıyafet, Ev

Merhaba!
Bu yazımda alışveriş meraklılarına fikir olsun diye son dönemde aldığım bazı şeyleri paylaşmak istedim. Aslında alışveriş yazısı yazmak hiç huyum değildir, instagramdan paylaşırım ama üst üste çok soru aldığım oldu, neyi nerden alıyorum, hangi markaları tercih ediyorum gibisinden.



Bir de alışveriş yazılarını kendim yazmayı tercih etmesem de okumaktan keyif aldığımı farkettim, belki aranızda seven olur diye yazayım bari dedim :D


Kozmetik ürünleri satın alırken cildimin ihtiyacına, temiz içeriğe ve uygun fiyata yönelik alım yapıyorum. Bir de mümkün olduğunca hayvan deneyi yapmayan markaları tercih ediyorum. Yani çok sevdiğim bir ürünün faydasını gördüysem ve muadilini bulamadıysam biraz paraya kıyarım, çekinmem. Ama marka, mağaza takıntım yoktur. Çok sevdiğim, diğerlerinden üstün tuttuğum markalar vardır ama insan hep aynı şeyi uzun süre kullanınca sıkılabiliyor o yüzden her zaman yeni şeyler denemeyi de seviyorum.
Kıyafet ve aksesuar konusunda da aynı şekilde, modaya uymak ya da marka takıntısı yapmak gibi huylarım yoktur. Kendime yakıştırdığım her şeyi giyebilirim. Dolabımda keseme göre pahalı şeyler olabiliyor ancak bir o kadar da pazardan 3-5 liraya bulduğum çok güzel cicilerim de var :)
Bu yazımda genelde bilinen markalardan yaptığım alışverişler denk geldi ancak içlerine dahil etmediğim pazar alışverişlerim de var elbet :) Sosyete pazarlarına dayanamayan bir ben miyim?

Önce gruplar halinde kozmetik alışverişlerimden bahsedeyim: 



Bu ay Oriflame'den satın aldıklarım bu şekildeydi. Sevdiğim kokulardan olan Eclat'ın çanta boyunu aldım, büyüğü pahalı geldi çünkü. Bu, alabildiğine çiçeksi ve kadınsı bir koku. Bir diğer parfüm olan Blue Wonders'ı ilk kez deniyorum. Deniz notalarından esinlenilmiş, güzel ve ferah, okyanusu anımsatan bir koku. Ama alışık olmayanlara çok hafif erkeksi gelebilir. Bittiği zaman tekrar alacağımı sanmıyorum, yazları kullanıp bitiririm. The One Mystic Aqua uzun süre dayanıklı ojenin rengine vurulup aldım. Tam olarak deniz kızı ojesi :D Deniz aşıkları ve mavinin yeşille birleşen tonlarına bayılanlar için harika bir renk. Sürümünü de sevdim.



Minik bir Gratis alışverişi yaptım, sadece Wet'n Wild'ın bu toz kontür pudrasını aldım. İndirimde değildi ama muhtemelen olsaydı kalmayacaktı ve bir daha bulamam korkusuyla aldım. Yeni gelen ürünler arasında alınası bir tek bu gözüme çarptı. Fiyatı 25 tl. 



Watsons'tan ise biraz ihtiyaca biraz da meraka yönelik bir alışverişim oldu. 
-Bioderma misel suyum bitti, Garnier'in pembe olanı da bitti. Bioderma alacak param yoktu bu ay, Garnier'den de bıktım, Kruidvat'ın bu en hassas ciltlere bile uygun olan misel suyunu aldım. İlk izlenimlerim olumlu. 
-Saçlarımı aslında kuaförüm boyuyor ama kendisi şehrin diğer ucunda, benimse tembelliğim üzerimde ve bayramda tekrar Fethiye'ye gideceğimiz için öncesinde dipleri kapansın yeter diye iki kutu Syoss boya aldım. Nasılsa denizde akacak:D 



-Watsons'ın bu kadın pedlerini seviyorum, hele ki Kotex işi bozduğundan beri bunlar daha iyi geliyor. Mümkün olduğunca organik pedlerden alsam da bazen bu da imdadıma koşuyor. Fiyatı 3-4 tl arası.
-Golden Rose'un bu minnaklarını tatil için aldım, başka ruj götürmeyeceğim. Fiyatı 12 tl.
-Rimmel London'ın dudak kalemlerinde bende olmayan renkler vardı, denemek istedim. Tanesi 4 tl, indirimli.
-8x4 Pure, çıktığından beri favorim oldu, bu ikinci, bittikçe alıyorum. 
-Color Tattoo farların brule gibi olanını ihtiyaçtan aldım. Aslında Maybelline ürünlerini almıyorum deney yaptıkları için ancak bu iki renge muadil olarak satılan tekli far hiç bulamadım, MAC'in bu tarz tekli krem farları var biliyorum ancak o da hayvan deneylerinin alasını yaptığı için o kadar para veremezdim, mecburiyetten aldım, zira göz kapağımı nötrleyecek bir şeye ihtiyacım vardı. Mor olanı meraktan aldım, özür dilerim davşancıklar :((( Bi daha olmicak :(((

Sonra bi de Rossmann var, Catrice'in bazı ürünlerinde ciddi indirim vardı, benim de sevdiğim fondötenim bitiyordu yeni bir şey denemek istedim ve Even Skin Tone'u seçtim. 26 tl'den 13 tl'ye düşmüştü. 




-Aynı şekilde suya dayanıklı hiç rimelim yoktu, Catrice'in Glamm & Doll rimeli de komik bir rakama geldi. Fiyatı 6 tl.
-3'lü farın bu tonunu ne zamandır arıyordum, indirimsiz aldım, yanımıyorsam fiyatı 12-13 tl civarlarındaydı. 
-Rossmann Essence standında Forbidden Volume maskaralarda bir alana bir bedava vardı. Fiyatı 8 tl idi, bedava olan daha küçük boy ama doluluk oranı çok iyi, tatillerde iş görür.

Sephora'dan Benefit'in yeni çıkan kaş ürünü olan Ka Brow'u aldım. Suya dayanıklı, terden, denizden akmayan bir kaş ürününe ihtiyacım vardı. Henüz deneme aşamasındayım ama ilk izlenimlerim oldukça iyi. Fiyatı 110 tl.



H&M'den kış için bot ihtiyacımı karşıladım, deri, kalın topuklu,siyah bir model seçtim. Fiyatı 80 tl.




-Markanın iç giyim ve pijamalarına bayılıyorum. Bu kedili şortu da görünce dayanamadım. Fiyatı 14 tl.




-Çiçekli elbiselere bayılıyorum, yaz bitmeden doya doya giymek için bu modeli seçtim. Fiyatı 40 tl.




-Bazı takılarda indirim vardı. Bu deniz kabuğu şeklindeki 3'lü bileklik seti gözüme çok zarif göründü, birini halhal yapacağım :) Fiyatı indirimli 10 tl.



Mavi'den bir sırt çantası aldım, yazlık, kullanışlı ve yumuşak kumaştan bir sırt çantasına ihtiyacım vardı. %50 indirimle 40 tl'ye mint yeşili olan bu modeli aldım.



Koton'u gezerken gözüme bu elbise takıldı ve hem günlük hem de özel günlere uygun olabileceğini düşündüm. Kumaşı hafif kalın yapıda, çiçekli, kalp dekolteli bir model. Tiril tiril olanlardan değil de daha çok giydiğiniz gibi duran bir kumaşa sahip. Fiyatı 70 tl.



Defacto'da sevdiceğime gömlek bakarken yanlışlıkla(!) kadın bölümüne kayıvermişim, ne iyi etmişim:D Buse Terim'in tasarımını yaptığı, toz pembe/pudra rengindeki bu mini eteğe bayıldım. Uygun renkte bir gömlek ya da göbeği açık bir bluzla harika kombin oluyor. Yaza uygun ve şık. Fiyatı 20 tl.



Colin's ten de sonbahar için kare desenli beli bağlamalı, dekolte kısmı fermuarlı olan bu elbiseyi seçtim. Aslında tunik bir gömlek gibi görünse de giyince hoş ve iddialı duruyor. Önünün fermuarlı olması beni çeken büyük bir detaydı. Etek kısmı da yuvarlatılmış kesim. Fiyatı 70 tl.





-Salaş kazakları kim sevmez ki? Kazaklarımın hepsi kedi tırmığı olduğu için kışlıklarımı yeniliyorum, bu kazak da ince örme, hafif salaş ve siyah olunca almadan edemedim. Fiyatı 40 tl.



Penti'nin yaz sonu indiriminden nasibimi aldım. Sezonda çok beğendiğim bir bikini takımı vardı ama iki parçası 100 küsura denk geldiği için almamıştım. Bu indirimde ikisi 22 küsura geldi.



Etnik desenli şortlar da 50-60 liralardan 15-20 liralara düşmüştü. Yazın en sevdiğim şeylerden biri bu tiril tiril incecik şortlar olduğundan kaçırmadım. Seneye valizim hazır :D





-Buradan bir de çok beğendiğim yine etnik bir havası olan bu kolyeyi aldım. Fiyatı 25 tl.



A101 gezerken küçükken annemin yurtdışından getirdiği o tadı damağımda kalan tereyağlı kurabiyelerin benzerini görünce dayanamadım aldım. Yerli üretim olmasına rağmen orjinallerine oldukça yakındı. Bire bir aradığım tadı bulamadıysam da tatmin etti beni. Bitince kutusuna kendi yaptığım kurabiyeleri koyarım hem. Fiyatı 8 tl.




Evim için de bir çok şey aldım aslında, deli gibi English Home' alışverişim oldu ancak onlar biraz çeyize girdiğinden bu yazıya eklemek istemedim ki zaten upuzun bir yazı oldu. Ama bunları eklemek istedim çünkü instagram hesaplarında 1 tanesini bile pahalı bulduğum bu kalpli tabakları pazardan aldım ve 8 kişilik takıma 16 tl verdim. Hiç bir defosu yok, seramik, tatlı ya da kahvaltıya uygun tabaklar. I love pazar.



Pembe & mavi tuzluk-biberliklerimin de tanesi 5 tl. Yanmaz tencere altlığım 3 tl, English Home'dan.

Yaz sonu olduğundan biraz fazla şey aldım, benim çenemle de birleşince uzun bir yazı oldu, kusura bakmayın. Umarım fikir arayanlara biraz faydası olur.
Kendinize iyi bakın!
Sevgiler
Evrim

54 yorum:

  1. Uzun ama gayet akıcı bir yazı olmuş. Çok güzel şeyler almışsın, ama en çok kedili şortu beğendim bir kedi hastası olarak :D Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya gercekten mi =) eh sevindim o halde =) çok teşekkür ederim, daha iyileri senin olsun canım, benim de en sevdiğim o kedili şort sanırım hiç çıkarmadm üzerimden daha :D :D

      Sil
  2. Keyifle okudum Evrim, ne güzel şeyler almışsın :) Catrice far paletini ve fondöteni denedin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebeğim çok teşekkür ederim, daha güzelleri senin olsun. ikisini de denedim, fondöteni oldukça beğendim, far paleti daha pigmentli olabilirdi ama uğraştıranlardan değil, güzel :)

      Sil
  3. Ayyy hepsine bayıldım.Ne güzel toplu alışveriş olmuş..Güle güle kullanın.Bana da beklerim.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya toplu oldu iyi oldu :) çok teşekkür ederim, daha güzelleri sizin olsun, hemen geliyorum size de =)

      Sil
  4. Görsellerine baaaayıldımmm ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  5. Hepsi birbirinden güzel ama Defacto pudra rengi etek bir ayri hosmus <3 Marka fiyat gözetmeden her yerden hosuna gideni alman en güzeli ben de ayni sekilde yapiyorum alisverislerimi. Güle güle mutlulukla kullan hepsini canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay sorma sanırım dolabımda en sevdiğim etek o oldu :) pudra rengini çok seviyorum :) çok çok teşekkür ederim canım, daha güzelleri senin olsun inşallah <3

      Sil
  6. Hepsine bayıldımmmmm. Şahane bir yazı yazmışsın canım benim. Alışveriş isteği şu an arş-ı alaya yükseldi :) Zor tutuyorum kendimi. Şahane zevkine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebeğimm :) çok çok teşekkür ederim, ben de başkalarında okuyunca aynen öyle oluyorum ertesi gün kredi kartı kan ağlıyor :D :D daha güzelleri, iyileri senin olsun inşallah, kocaman öpüyorum <3

      Sil
  7. Ne kadar güzel bir alışveriş olmuş, hem de uygun mutlulukla kullan hepsini. En kısa zamanda bir H&M mağazasına gitmem şart oldu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bazıları biraz pahalı olsa da fiyatını hak ettiğini düşündüğüm için almadan edemedim :) çok çok teşekkür ederim canım daha iyileri senin olsun <3

      Sil
  8. H&M den aldıklarına bayıldım güle güle kullan:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim, sanırım en sevdiğim kısım orası =)

      Sil
  9. Hepsine bayıldım hele penti ne indirim yapmış öyle :)
    Güzel günlerde kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. penti her yaz sonu coşuyor :) yaz başında yanına yaklaşılmayan ürünlerden üçer beşer alıyorum :D çok çok teşekkür ederim, daha iyileri senin olur umarım <3

      Sil
  10. sanırım bende istemeden alışveriş yapmaya gidiyorum :D Çok güzel bir yazı olmuş canım bayıldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa :D eyvah eyvah hayır duası almayacağım kesin bu yazıdan :P :P canım çok teşekkür ederim, sevgiler <3

      Sil
  11. canım heppsini çok ama çokk iyi günlerde kullan ...

    YanıtlaSil
  12. Bebiş hepsini cok beğendim güle güle kullan bende pazardan cok alısveris yapıyorum genelde bloga yazmıyorum ama en sevdiğim yer! <33

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim =) bence yaz ne olacak sanki zaten sosyete pazarları tüm ülkede hemen hemen aynı, benzer şeyleri satıyorlar. pazar candır ya :) eskiden mango mu varmış :P

      Sil
  13. Ama ama ama hiçbir şey bırakmamışsın ki. 😢
    Bugün ben de alışverişteydim bana bir şey bırakmamış hepsini almışsın seniiii seniiiiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa :D :D hay allah :D senin aldıklarını da merak ettim =) <3

      Sil
  14. Ayy evrim maşallah, güle güle kullan ve giy =))
    Güzel bir yayındı, dolu dolu, alışverişin de hakkını vermişsin ;)
    Çiçekli elbiseleri ve colins'ten olanısevdim, şu penti'den alamadım bir bikini yahu, hep kafam karışıyor, kararsız kalıyorum ve çıkıyorum =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim canım benim. biraz öyle oldu ne zamandır böyle alışveriş yapmadıydım, cüzdanım ağladı :D penti cidden kada karıştırıcı ama kafamda belli bir model ya da renk yoksa seçmekte ben de çok zorlanıyorum. zaten sezonda acil değilse hiç almıyorum inanılmaz pahalı. sezon sonu sakin sakin gezmek en iyisi =) sevgiler <3

      Sil
  15. Çok güzel şeyler almışsın canım, hepsini çok beğendim :) Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok çok teşekkür ederim daha iyileri senin olsun <3

      Sil
  16. Everything is so beautiful! :)
    Would you like to follow each other?
    Fashion, Beauty and Style

    YanıtlaSil
  17. Okumayı en sevdiğim yazılardan biri alışveriş :) Bikini kardeşliği tekrar tatile gitme isteği doğurdu :D Ayrıca elbiselere bayıldım özellikle kırmızı beyaz elbise bronz tende kırmızı rujla harika durur <3 :)) Daha çok alışveriş yazısı bekliyorum :) Kocaman sevgiler <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya çok sevindim o zaman :) ben de öyle düşünerek aldım o elbiseyi =) çok çok teşekkür ederim, yine yaparsam yazacağım böyle bişeyler <3

      Sil
  18. Çok beğendim hepsini de güle güle kullan, tarzını da çok beğendim bu arada, sayende etnik şortta da aklım kalmadı değil hani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim :) o etnik şortlar benim herşeyim :D artık sökülene kadar giyerim, tatilde başka şeye gerek kalmaz diye düşünüyorum =) sevgiler <3

      Sil
  19. Çok cici şeyler almışsın hepsine bayıldım :D Belki bize modellikte yaparsın :D

    YanıtlaSil
  20. Evrim keyifle okudum,aldıklarını güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler bebeğim, daha iyileri senin olsun <3

      Sil
  21. Harika bir alışveriş olmuş.Alışveriş yazılarını okumak gerçekten çok keyifli.Bence daha sık yazmalısınız ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim beğenmenize, gözlerinize sağlık <3 yazarım tabiki talep olunca neden olmasın =) yakınad gelcek bir tane daha =) sevgiler

      Sil
  22. Moda blogu olunca dikkatimi en çok çeken aksesuar ve kıyafetler oluyor. O botlara bayıldım ama ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. botları ben de çok severek aldım, ne zamandır istediğim modeldi =) ben de modaya göre giyinmesem de takip etmeyi seviyorum =) sevgiler

      Sil
    2. Güle güle giy canım. Hepsi de ayrı güzel aldıklarının.

      Sil
  23. Mus mutlu guzel gunler kullan tatlim cok guzeller 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım daha niceleri senin olsun <3

      Sil
  24. Özellikle kıyafetlere bayıldım. Çeyizleri de yaz. Çok severim çeyiz alışverişi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çeyiz yazmaya girersem çıkamam diye korkuyorum ya o ayrı bi dünya :D :D

      Sil
  25. Güle güle kullan canim çok güzel seyler.

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...