18 Nisan 2016 Pazartesi

Yaz İçin Seçtiğim Güneş Ürünlerim

Merhaba!
Bu bahar ve yaz güneşten korunmak için seçtiğim ürünlerden kısaca sizlere de bahsetmek istedim. Her ürünü kullandıkça ayrı ayrı yazılarda tek başına inceleyeceğim ama şimdilik almayı düşündükleriniz varsa fikir olsun diye bu yazı burada dursun.



Öncelikle beni yakından tanıyanlar asla ama asla bronzlaşmayı sevmediğimi bilirler. Hatta tatilde bile olsam denize akşam girerim, gün batımına yakın. Çünkü karma ve hassas cildim güneşten çok çabuk etkileniyor, sivilceler ve lekeler oluşuyor. Açık tenli de olunca güneş benim için kabus oluyor. Yazın gündüz çok önemli bir işim yoksa dışarı çıkmıyorum ama ekmek almaya dahi gitsem, yaz kış havanın kapalı olmadığı günlerde güneş koruyucu sürerim. Yeni ürünler denemeyi seven biri olarak güneş kreminde de hayatımın ürününü henüz bulamadım ama çok çok memnun kaldığım birkaç markadan bu yaz şaşmamaya karar verdim. 
Yves Rocher UV Beauty Shield, daha önce bir tanıdığımda görüp birazını deneme amaçlı alıp kullanmıştım. Oldukça memnun kalmıştım. Cildim karmadan yağlıya dönük olduğu için çok yağlı, ciltle bütünleşmeyen güneş kremlerinden nefret ediyorum. Ama bunda o sorunu yaşamadım. Cildim ürünü gün içinde kusmuyor ve tekrarlasam bile fazlalık olmuyor. Karma cildimde asla sorun yaratmıyor. Yağlı ve yapış yapış durmuyor. Hafif taze ve çiçeksi kokusunu çok seviyorum. Bana yaz akşamlarını hatırlatıyor. Rengi beyaz ve orta akışkanlıkta bir ürün. Cilt tarafından oldukça çabuk emiliyor ve beyaz görüntü oluşturmuyor. 55-60 tl arası fiyatı ile 30 ml'lik ambalajında satılıyor. 50 spf, UVA PA+++ filtreleri içeriyor. Ayrıca yaşlanma karşıtı, çevresel kirlilik faktörlerine karşı ve antioksidan bir formülü var. Uzun saatler boyu güneşe çıkacaksam kesinlikle 50 spf den az faktörlü kremleri seçmiyorum, tazelemeye gerek kalmadan daha uzun dayanıyor. Shea ve macadamia tohumu ekstreleri içeriyor. Kısacası Yves Rocher'in bu güneş kremi favorilerimden biri.
Nuxe Paris Brightening Program Daily UV Protector SPF 30, bu yıl ilk defa aldığım bir ürün. 2-3 kez kullanma şansım oldu. Bu ürünü tercih etmemdeki en büyük sebep üzerinde 365 gün kullanıma uygun yazmasıydı. Çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi kışın da aydınlık havalarda korumasız çıkmıyorum dışarı. Nuxe Paris zaten çok ama çok sevdiğim bir marka. O yüzden ikinci güneş koruyucum olarak bunu seçtim. UVA, UVB ve hücresel koruma olmak üzere 3 farklı yönden koruma sağlıyor. Yasemin çiçeği özü, E vitamini türevleri, kakao özü içeren bu güneş kreminin kokusu da muhteşem. Nuxe'e özgü bahar çiçeklerinin ve yaz akşamlarının o tatlı kokusu var. Kıvamı oldukça akışkan, beyaz renkli ama yüze sürünce beyaz beyaz durmuyor. Orta bir hızda emilyor. Fazla sürmezseniz T bölgesinde parlama yapmıyor. Bütün cilt tipleri için uygun. Nuxe'e özel 3 patente sahip. Hayvansal içerik, paraben, renklendirici ve mineral yağ içermiyor. Gözenekleri tıkamıyor. Bu ürünü de çok sevdiğimi söylemeliyim. Ayrıntılı olarak biraz daha kullanınca yazacağım.
Farmona Sun Macadamia Yağlı SPF 50 Vücut Losyonu: Bu ürün bana Farmona tarafından gönderildi. İlk kez kullanıyorum. Tam da vücudum için kısa süreli gezmelerde nemlendirirken güneşten de koruyan, beyaz beyaz durmayan bir ürün arayışında iken karşıma çıktı. İçerdiği makadamia yağı sayesinde yağlı his yaratmadan nemlendirme sağlıyor. Özellikle güneşe maruz kalan kol, bacak, omuz, el gibi bölgelerde kullanıma uygun bir losyon. SPF 50, UVA-UVB filtreleri ile oldukça başarılı ve uzun süren bir koruma sağlıyor. Kokusu hiç ummadığım kadar muhteşem. Utanmasam gece bile sürerim o derece. Çabuk emilen ve yapış yapış olmayan, oldukça yoğun bir yapısı var. 100 ml'lik tüp ambalajında satılıyor. Cildi serbest radikallere karşı koruyor ve erken yaşlanmanın önüne geçiyor. Nemlendirirken yeniliyor ve güneş lekelerine karşı koruma sağlıyor. Vaat ettiklerini ne derece yerine getiriyor önümüzdeki haftalarda ayrıntılı olarak yazacağım. Ama gerek firma gerekse içeriği sayesinde güvendiğim ve sevdiğim bir ürün oldu. Çok hassas ciltler için özellikle önerilen bir ürün olduğunu da belirtmeliyim. Yetkili eczanelerde bulabilirsiniz.
Yves Rocher Monoi de Tahiti Çok Amaçlı Kuru Yağ: Bu ürünü ayrıntılı olarak yazdım, buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Güneş koruması içermiyor ancak çok amaçlı bir kuru yağ olduğundan sıcaktan veya deniz sonrasında kuruyan saç, cilt için kullandığım bir ürün. Bronzlastırıcı olarak da çok başarılı olduğunu duydum fakat ben o şekilde kullanmıyorum. Kokusunu ve verdiği yumuşaklığı çok seviyorum. Yenilenen ambalajı ile Yves rocher mağazalarında bulabilirsiniz.

Benim özellikle bahar ve yaz aylarında güneşten korunma amaçlı seçtiğim ürünler bu yıl bu şekilde oldu. Hepsinden sonra yine alacak kadar memnun kalacağımı düşünüyorum. Sizin sevdiğiniz güneş ürünleri neler? Karma cilde önerebileceğiniz, başarılı bulduğunuz güneş ürünleri var mı? Yorum bırakırsanız çok sevinirim. 
Sevgiler
Evrim

22 yorum:

  1. Yves Rocher UV Beauty Shield bakmak istiyorum benimde cildim karma bide yazı cok seviyorum baya işimi görür bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani piyasada karma cildime daha uygn yüksek koruma içeren başka ürün bulamadım. yıllardır arıyorum deniyorum her şey vıcık vıcık duruyor. bu öyle olmadı =)

      Sil
  2. Nuxe ürünleri benim de favorim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok iyi olmuş bu yazı. Tam da ihtiyacım vardı bu bilgilere. Cilt tipimiz de aynı. İlk öneriyi dikkate alacağım. Teşekkür ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. faydalı olabildiysem ne mutlu, beğenmenize sevindim =)

      Sil
  4. Yves rocher'in o monoi yağının hastasıyız :-))

    YanıtlaSil
  5. yves rocher beauty shield yaz-kış favorim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de favorilerime girdi. gerçekten çok beğendim =)

      Sil
  6. Beautiful products. It's so important to protect your skin from the sun. Great post. Happy Tuesday, girl.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yes very important indeed =) thank you for your comments. Glad you liked it. Happy day! <3

      Sil
  7. Biz guneste vampir gibi dolasanlar icin cok uygun bi yazi olmus😄 Ben de yazdan nefret ediyorum sicak cok bunaltiyor beni bronzlasmiyim diye bi derdim yok ama tansiyonum falan dusuyor sicakta arada bir cikarim gunese mumkun oldugunca gunduz ben de cikmam kar yagsin evim sicaksa ben iyiyim modundayim her zaman yazin dogan biri olarak bu cok ilginc ama bende durum boyle o yuzden de yaz da kis da hep bembeyazim tabi yazin disari cikinca babet falan giydiysen ayagindaki babetin yanik izi cikiyor o sart😄 Ben babe markasinin yagsiz olanini cok sevmistim uygun fiyatli olarak da garnier almistim 8 lira miydi neydi aceleden o denk gelmisti ve bayila bayila kullaniyorum kokusu sahane ama o 30 faktor bi de o normalde buyuk satiliyor sanirim bendeki 50 ml lik seyahat boyu 30 da olabilir denk gelirsen muhakkak bak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her dediğine katılıyorum ben de sıcağı severim ama güneşi, nemi hiiiç sevmem. ben de nisan doğumlu biri oalrak kışn o serinliğini evimden izlemeyi seviyorum =) dediğine de balacağım mutlaka, teşekkürler, beğenmene sevindim canım =)

      Sil
  8. film seçkilerime de bakabilirsin istediğin zaman bana sorabilirsin deeeee film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçen baktım hatta yorum yaptım diye hatırlıyorum, mutlaka bakmaya devam edeceğim tam bir film hastası olarak :) gözüm üzerinde :P

      Sil
  9. Son birkaç yılı Avene ürünleri ile geçirdim ancak Yves Rocher'e bu yıl yüzüm için şans verebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avene ile Yves arasında fark var tabi, ama bu yeni güneş kremi karma cildimle bile anlaşan ilk güneş kremi oldu diyebilirim. şans verirseniz umarım beğenirsiniz :)) sevgiler

      Sil
  10. baksanaaaa, bikaç gün önce bi yazı yazmıştım, sinema blogu/sinema yazıları.. diye. o yazımda sinema blogu var, yeni arkadaşımız, blogunda sadece film var, açıp izliyorsun, hem istediğimiz filmleri de hemen yüklüyo bloguna, hem de süper kaliteyle. hem de istediğimiz filmleri hemen yüklüyo. ben büssürü istedim yüklediiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen bakıyorum, cansın, öyle bloglara çok ihtiyacımız var, mutlaka takibe alıyorum çok teşekkürler <3

      Sil
  11. Güneşe zaten pek çıkmayan biriyim ama kesinlikle koruma olmadan gölgede bile oturmam. Zaten çoğunluğun aksine ben bronzlaşmaktan hiç hoşlanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu konuda aynıyız demek ki :D ben de hayatımda hiç güneşin altına yatıp biraz esmerleşeyim dediğimi hatırlamıyorum :D denize bile akşam/gece girerim bu yüzden :) sevgiler

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...