11 Ağustos 2015 Salı

Caudalie Beauty Elixir / Güzellik İksiri

Herkese yeniden merhaba!
Bu yazımda son dönemlerin en tartışmalı ürünlerinden birini anlatacağım. Kimi bayılıyor, şişire şişire bitiremiyor, kimi normal olmasa da olur diyor kimi ise nefret ettim bir daha almam diyor. Gerçekten bu kadar inişli çıkışlı yorumların sahibi olan bu Güzellik İksiri'ni bakalım ben nasıl kullandım, nasıl yorumladım.




Öncelikle ürünün iki farklı boyu olduğunu söylemeliyim. Biri çanta/deneme boyu 30 ml 35-45 tl civarında, diğeri 100 ml 100-110 tl civarında.
Bendeki 30 ml olan boyu. Böyle tartışmalı bir ürünü büyük boy alıp o kadar parayı belirsizliğe vermek istemedim açıkçası. Çünkü büyük boyu da daha hesaplı filan değil zaten. Araştırmalarım sonucu en uygun fiyatı indirimle http://www.dermoasya.com/ da bulmuştum, oradan aldım. Yanında da iki tane minik nemlendirici tester göndermişlerdi. 




Gelelim içeriğine... Bazı bloggerlar ürünlerin içeriğindeki 'alkol' olayını çok yanlış anlamışlar. Alkol zaten yediğimiz içtiğimiz çoğu seyin içinde olan bir madde. Zararlı olan endüstriyel, yapay alkoldür. Bitkilerden, özlerden elde edilen alkol zararlı değildir. Mesela salataya koyduğumuz sirke üzümün alkolize olmuş hallerinden biridir. Şarabı içeriz, Fransız kadınlarının güzelliğini üzüm suyundan, şaraptan, yani üzümün doğal yollarla alkolize olmuş halinden aldığını biliriz. E o zaman?
Bir blogda okuduğum açıklamaya çok güldüm. 'Üründe alkol olmadığı yazıyor ama işte aha burda alkol yazıyor, bu tüketiciyi kandırmaktır' gibisinden saçma sapan bilgisizce bir yorum vardı. Bir de bu vatandaş blogger işte. Araştırmadan, biyoloji bilgisine, doğa ve kimya bilgisine sahip olmadan düşüncesizce yazılmış bir yazı. Evet üründe alkol var, var ama yukarıda bahsettiğim yollardan, bitkisel özlerin damıtılmasıyla elde edilen alkol var. Uzak durmamız gereken başlıca alkol tipi metil alkoldür. Etil alkol bitkilerden, meyvelerden elde edilir. Zaten yiyip içip durduğumuz şeylerden bize zarar gelmez. Tabi hemen gidin şimdi sarhoş olun demek değil bu :)
Zaten firma, içerikteki alkol yazısına küçük bir yıldız koyarak bunun bitkisel alkol olduğunu altta açıklamış. İngilizce kullanım açıklamasını da aynen çeviriyorum: Güzellik İksiri, kullanmadan önce çalkalayın, gözlerinizi kapatın ve nemlendiricinizden ÖNCE yüzünüze sıkın. Günün herhangi bir saatinde kullanabilirsiniz. %0 paraben, %0 phenoxyethanol. Hayvan testine karşı. %100 doğal koku.
Evet içeriği hallettiysek gelelim vaatlerine. 
Macaristan Kraliçesi Elizabethin gençlik iksirinden esinlenerek geliştirilen bu ürün cildin yumuşatılmasına, gözeneklerin sıkılaşmasına destek oluyor. Cilde nem verirken, canlılık kazandırıyor. Cildin düzenlenmesine ve gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı oluyor. Mükemmel bir makyaj bazı görevi görüyor. Sabah cildi uyandırıp, gece ise canlandırıyor. İçeriğinde cilt tonunu eşitleyen üzüm ekstresi, biberiye, astrenjan, organik melisa ve nane yağı bulunuyor. Ayrıca satıldığı sitelerde makyaj sabitleyici olarak da kullanıldığı yazıyor.



Benim yorumlarım ise şöyle oldu. Yağlı/karma cilde sahip biri olarak temizleyip kirden, makyajdan arındırdığım yüzüme her sabah ve her gece bir kaç fıs uyguladım. Her seferinde ilk kullanımdan itibaren gözeneklerimin daraldığını, cilt yüzeyimin genel olarak pürüzsüzleştiğini gözlemledim. İçeriğindeki nane ekstresi cildi yaksa da çok ferahlatıyor. Zaten gözenekleri bu şekilde sıkılaştırıyor. 30 ml'lik şişesi sabah-akşam kullanımda bana 2 ay yetti. Gözlerime denk getirmekten çekindim çünkü sonuçta mentol göz yakan birşey. Ayrıca yine bazı bloglarda nemlendirici üzerine uygulandığını okudum ama üzerinde yazan nemlendiriciden önce uygulanması gerektiği. Çünkü cildin en saf halinde bunu püskürttüğünüz zaman etkisini daha iyi görüyorsunuz ve cilt hemen emiyor. Düzenli kullanımda cildimi daha canlı ve sağlıklı gösterdiğini söyleyebilirim. Daha uzun kullanmak için büyük boyunu alacağım. Çünkü ürünü gerçekten sevdim. Özellikle yazın beni çok ferahlattı, bununla birlikte gözenek tedavisi görüyormuşum gibi genel olarak yüzümdeki görüntüyü düzeltti. Her zaman sıcakta daha çok beliren gözeneklerim bu yaz ilk defa başıma dert olmadı. Gün içinde T bölgemde meydana gelen fazla yağlanma, bu ürünü kullanmaya başladığımdan beri neredeyse bitti. Verdiği sağlıklı görünümden ve cildimi yatıştırmasından çok memnun kaldım. 
Anlamadığım tek şey bu ürünü makyaj sabitleyici olarak nasıl kullandıkları. Açıkçası üzerinde buna dair birsey yazmıyor, böyle bir iddiası yok ama satan sitelerde hep makyajı sabitlediği yazıyor. O yüzden ben ürünün üzerinde yazanı/yazmayanı baz alarak bu iş için kullanmamayı tercih ettim. Çünkü böylesine doğal, pahalı ve besleyici bir içeriği makyajın üzerine sıkmak bana israf gibi geliyor. Zaten bir kez denedim, sabitleyici pudram, fondötenim ne varsa çamur gibi oldu yüzümde. Bence amaçları arasında bu yok zaten, varsa da başarısız geldi bu konuda. Bu iksiri saf ve temiz tene uygulama taraftarıyım ki cilt bu kıymetli özleri içine çekebilsin.
Kokusu genel olarak keskin nane/mentol/kekik/biberiye karışımı bir koku. Ama beni rahatsız etmedi. Zaten cilt tarafından emildikten sonra kokusu kalmıyor uzun süre. 
Ambalajı cam, benim çok sevdiğim bir şey, bana göre cam sağlıktır çünkü. Hem geri dönüşümü de daha sağlıklı oluyor çevre için. Uygulaması çok pratik, sprey formda, yüz parfümü diyebiliriz :)
İlk fırsatta yenisini hatta büyük boyunu alacağım. Bu iksiri ben beğendim. Ha mucizevi etkileri yok, bazıları gereğinden fazla şişiriyor, ama tamamen fıs boş bir ürün de değil. En azından etkilerini saniyeler içinde gördüğüm nadir cilt bakım ürünlerinden...
Uzun bir yazı oldu, buraya kadar okuduysanız içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ama amacım sadece ürünü övmek değil aynı zamanda genel bilgiler de vermekti. Umarım beğenirsiniz, faydasını görürsünüz.
Sevgiler
Evrim

8 yorum:

  1. benim de sevdiğim sürekli bulundurduğu ürünlerden biri bu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ne güzel. bu arada sözüm meclisten dışarı, yazımda kızdığım blogger takip ettiğim biri değil :) aynı ürünü yorumlayanlarınız üstüne alınmasın sakın :) sevgiler

      Sil
  2. Çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir yazı olmuş alkol gibi parabenin de bir faydalısı bir zararlısı olduğunu öğrenmiştim özellikle el kremlerinde faydalı olarak içerikte yer alması normal bir durummuş. Pürüzsüz bir cilt vaat eden bir ürünün gözenek odaklı olması takdir edilesi. İlk fırsatta ben de denemek istiyorum çok heyecanlandırdı beni yorumların evrimcim, emeğine sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyhh :)) çok sevindim beğenmene :) uzun uzun araştırdım yazıyı hazırlamadan önce. Bazı ürünlere özellikle önem vermeyi, odaklanmayı seviyorum. Senin de okuyan gözlerine sağlık =))

      Sil
  3. 16 yaşındaki bir birey kullanabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, evet bir sakıncası yok, kimyasal bir ürün değil =) içeriğindeki bitkilerden herhangi birine alerjin yoksa kullanabilirsin =) sevgiler

      Sil
  4. Merhaba, yazı için teşekkürler. Bende yorumları okuduktan sorna caudalie beauty elixiri denemeye karar verdim ve çok memnun kaldım iyi ki almışım diyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar aydınlatıcı ve öğretici bir yazı olmuş sonuna kadar okudum elinize sağlık 👏👏 bende ürünü bugün aldım ve hemen gece iki fıs sıktım kokusu verdiği ferahlık hissi beni de memnun etti👍ilk sıkıldığında biraz yapsa da başarılı bir ürün

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...