29 Ağustos 2016 Pazartesi

Superdrug Pebbles Yüz Temizleme Lifi

Herkese merhaba :)
Bu yazımda keşfettiğimden beri cilt temizliğimde vazgeçemediğim, bir çok kozmetik ürününden daha iyi sonuç veren Superdrug'ın bu yüz liflerinden bahsedeceğim.


Bu lifleri temizlik rutinime soktuğumdan beri inanın burun bandı, siyah nokta temizleyici ya da peeling gibi ürünlere çok daha az ihtiyaç duyar oldum.
Bir pakette 3 adet lif bulunuyor. Yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum, henüz bir tanesini bile eskitemedim. Kullandıkça eriyen ya da yok olan bir şey olmadığı için bitmesi mümkün değil. Zamanla hafif ayrılmalar oldu sadece, sanırım parçalanarak vadesini doldurana kadar ikincisine ihtiyaç duymayacağım. Bu bakımdan kullanım sıklığına bağlı olarak 1-2 yıl gidebilecek bir ürün.


Lifler yuvarlak ve avuç büyüklüğünde. Paketten ilk çıktığında incecik, sıkıştırılmış bir yapıdalar. Ben görünüşlerini biraz şu mısır patlaklı atıştırmalıkara benzetiyorum, hani kocaman tatsız tuzsuz yuvarlak olanlara :)


Kullanacağınız zaman sıcak ya da ılık suyun altında birkaç saniye bekletiyorsunuz. Suyu çektikçe hemen şişip kalınlaşıyor ve kullanıma hazır hale geliyor. Birkaç farklı şekilde kullanmak mümkün;
-İster günlük olarak tercih ettiğiniz yüz temizleme ürünü ile beraber, 
-İster tek başına nemli yüzünüzde,
-İster haftalık yüz kesesı olarak banyodan banyoya.

En sağdaki su ile şişmiş hali

Ben hergün sabah yüzümü yıkarken ve banyodan banyoya kullanıyorum. Bazen ılık suyla temizleyici olmadan tek başına ovalıyorum, hem harika bir masaj etkisi oluyor hem de cildim ölü deriden çok güzel arınıyor. Özellikle burun bölgemde oluşan siyah noktalar artık tek tük oluyor. Yüzümde çıkan minik pütürcükler tamamen yok oldu. Karma cildimde akne, sivilce vb bir sorun olmadığını belirtmeliyim, eğer aşırı hassas ve sorunlu bir cildiniz varsa doktora danışmadan kullanmamanızı öneririm.


Dairesel hareketlerle, fazla bastırmadan, deriyi çekiştirmeden normalde elimle yaptığım temizlik hareketini lif ile yapıyorum. Yaklaşık 2-3 dakika harcıyorum bunun için. Dokuları sert gibi görünse de su ile ıslanınca oldukça zararsız hale geliyor. Kullandıktan sonra su ile iyice durulayıp hava alacak şekilde kurumaya bırakıyorum. Eski ince haline hiç bir zaman geri dönmüyor, bu yüzden 3 ünü birden şişirmemeniz daha iyi olabilir, sıkıştırılmış halde daha az yer kaplıyor.


Tıkanmış gözenekleri arındırmada, ölü deriyi nazikçe uzaklaştırmada çok başarılı. Ayrıca düzenli kullanımla kısa sürede cilde parlaklık ve pürüzsüzlük katıyor. Eskisi gibi düzenli peeling yapma ihtiyacım ortadan kalktı. Bu lifle beraber temizlik sonrasında, nemlendiricimden önce yüz yağları kullanıyorum, bu şekilde yüz yağlarının etkisinin arttığını, arınmış cildimde daha hızlı onarım ve yumuşaklık sağladığını farkettim. 
Superdrug Watsons mağazalarında satılan İngiltere menşeili bir marka. Hayvan deneyleri yapmıyor. Fiyatı da çok uygun, ben indirimsiz 4 tl civarında bir fiyata almıştım. Eğer yüz kesesi yapmaktan keyif alıyorsanız ve gerekli görüyorsanız bu ürün uzun süre beklentinizi karşılayacaktır diye umuyorum.
Sevgiler
Evrim

36 yorum:

  1. Guzelmis canim bende bir bakayim ellerine saglik 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim okuduğun için <3 umarım denersen beğenirsin :) sevgiler

      Sil
  2. Evrim kuru ve hassas ciltte uygun olur mu acaba? Benim aklımda bir süredir konjac sünger denemek var ama ondan da çekiniyorum biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebeğim bence kuru ve hassas bir cildin varsa konjaklardan uzak dur. benim çok az hassas olan karma cildimde bile denediğim 3-4 farklı markanın konjac süngeri yanma ve kaşıntı yapmıştı. bunlar onun gibi değil, bildiğin doğal vücut kesesinin miniği gibi düşün, ama tabi hassas ciltte biraz temkinli olmakta fayda var <3

      Sil
  3. Yüz keselerini seviyorum ama haftada bir ya da iki kullanımı kaldırabiliyor bu markada olduğunu hiç farketmemiştim teşekkürler güzel yazın için ^^ Sepete atıcam ilk ziyaretimde .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında en sağlıklısı bence de haftada iki filan. ama ben günlük uygularken neredeyse bastırmıyorum, sorun olmuyor :)
      umarım denersen memnun kalırsın :) teşekkür ederim yorumun için <3

      Sil
  4. Buna benzer bir lifi bacaklarımda kullanıyordum bir ara çok memnundum ben de. Liflenmeyi severim ben...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de bunların büyüklerini vücut için kullanıyorum. gerçekten çok faydalı ve rahatlatıcı oluyor :)

      Sil
  5. Bu markanın konjak süngerini denemiştim , gerçekten korkunç bir üründü. Ama bunlara bi şans verebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum canım, konjak süngerlerin bir kaç farklı markasını denedim hiç benlik bir ürün değildi, yaktı cayır cayır. bunda öyle bir sorun yok, doğal duş kesesinin miniği :)

      Sil
  6. Benimde cildimde tek tük sivilce çıkıyor korkuyorum bu tarz ürünlerden, çoğalır mı acaba diye hala daha satın almadım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzum sivilceli, akneli ciltlere kese, peeling gibi şeyler önermiyorlar ama belki sivilce olmayan ve ihtiyaç duyduğun yerlere uygulayabilirsin bölgesel olarak, sen bilirsin ama risk almamakta fayda var :)

      Sil
  7. haftada ikiden fazla kullanmak bence de yüzü yorabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen evet, zaten ciltten cilde değişebileceği için 3 farklı yöntem yazdım, benim cildim yağlıya dönük karma ve problemsiz olduğundan ben günlük kullanımda anca faydasını görüyorum :D

      Sil
  8. Ben de bunun başka bir yüz yıkama kesesi gibi bir şeyini kullanıyorum gayet iyi ve fiyatı da uygun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu da biliyorum galiba, güzeldi. bunlardan sonra belki denerim :) evet çok uygun fiyatlı =)

      Sil
  9. Hassas cilde sahip olduğum için bu tarz ürünleri cesaret edip deneyemiyorum ama böyle ufak soyulmalar yaşadığım dönemde kullansam iyi gelir mi acaba? Yazınızı okuyunca denemek istedim, çok sevgiler <3 :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler öncelikle :) benim aslında satın alma amacım kışın pul pul olan bölgeler içindi yüzümdeki. sonra baktım ki iyi temizliyor ve tahriş etmiyor, günlük kullanımda kendimde çok faydasını gördüm. yani bölgesel olarak kullanırsanız bastırmadan zararı olmaz gibime geliyor. zaten ert görünse de aslında ıslatınca gayet yuvarlatılmış bir lif olduğunu farkediyorsunuz :)
      sevgiler <3

      Sil
  10. Bütün yüzüne mi uyguluyorsun?

    YanıtlaSil
  11. Evrim gerçekten mısır patlaklarına benziyorlar tatsızlar ama ben çok seviyorum onları :D Yüz temizleme liflerinden denemedim daha önce yüzüm çok çabuk kızardığı için çok cesaret edemiyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha ya onları nedense ben de seviyorum o tatsız halleri yediriyor film filan izlerken :D :D canım yüzün kızarıyorsa hassas demek ki, risk almamak daha iyi :)

      Sil
  12. Merak etmedim degil, ellerine saglik, watsonstan almak istediklerim oldukca birikti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım teşekkür ederim :) umarım bulursun, alırsan da memnun kalırsın :) <3

      Sil
  13. Cildim aşırı hassas o yüzden tedirgin oluyorum bu tarz ürünleri kullanırken. Cildinizde kızarıklık yapıyor mu yıkarken?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aşırı hassas ise yazıda da belirttiğim gibi uzak durmanızda fayda var bu tarz ürünlerden :) bende kızarıklık yapmıyor ama benimki biraz eşek derisi :D :D

      Sil
  14. Çok güzelmiş. Ben de bu sıralar konjac süngerine taktım memnuniyetle kullanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa çok sevindim memnun kalmanıza, ben pek kalmamıştım ondan. ciltten cilde değişiyor tabi etkiler =) sevgiler <3

      Sil
  15. Fotoğraflar ve yazınız şahane.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuduğunuz için asıl ben çok çok teşekkür ederim <3

      Sil
  16. bende eklipsin almıştım, ama bu daha doğal ve canlı geldi gözüme tam lif gerçekten :) aklımda bulunsun canım gititğimde alacağım kesin teşekkür ederimmm ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eklipsinkini denemedim ama bunlardan çok memnunum bebeğim, ben teşekkür ederim <3

      Sil
  17. Siyah noktalara pratik bir çözüm olabilir. Denemekte fayda var emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet oldukça faydası var :) çok teşekkür ederim <3

      Sil
  18. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği var ayrıca ufak bir hediyesi olan çekilişim var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  19. canım benim yenice gördüm yorumunu, geç kaldım sanırım baya bi :) bakacağım yine de teşekkür ederim <3

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...