2 Haziran 2016 Perşembe

English Home Power Bank - Taşınabilir Şarj Cihazı

Merhabalar!
Bu yazımda sizlere uzun zamandır almak istediğim, sonunda stoklarda yakalayıp aldığım bu aleti tanıtacağım. Aslında biraz da bilmeyenler için bilgi niteliğinde bir yazı olsun istedim. Herkesin arası teknoloji ile iyi olmayabiliyor veya çıkan yeniliklerden, hayatımızı kolaylaştıracak ufak tefek cihazlardan habersiz kalabiliyoruz. 



Benim telefonumun şarjı çok çabuk bitiyor, değiştirmeyi düşündüğüm için de gidip yeni bir bataryaya para vermek istemiyorum. Bu yüzden son zamanlarda internette görüp durduğum bu power bank olayı oldukça dikkatimi çekmişti.
Üstelik sadece telefonlar için değil, e-kitap okuyucular, tabletler vb. gibi usb ile şarj olan her türlü aleti şarj edebiliyor. Cihazlarımızı evde prizden şarj ediyoruz ama dışarı çıkınca şarjınız yetmiyorsa ve priz bulamıyorsanız, şarj aletini gezdirmek yerine bu 'power bank'leri yanınızda taşıyorsunuz.


Bunları evden çıkmadan telefonunuzu şarj ettiğiniz yöntem ile prizde dolduruyorsunuz, dışarıda ise yanında verilen bağlantı kablosu ile şarj etmek istediğiniz cihaza takıp o şekilde prize ihtiyaç duymadan sorunu halletmenizi sağlıyor. Gerçekten güzel bir çözüm. Benim gibi cep telefonu kablolu telefona dönmüş kişiler için, ya da e-kitap okurken aniden şarjı bitince lanet okuyanlar için çok güzel bir buluş :)


Kullanımı gayet basit. Günümüz akıllı telefonlarının neredeyse hepsiyle ve usb girişi standart olan her cihazla uyumlu.


Ben English Home'da denk geldiğim için oradan aldım, hem de çiçekli tasarımı çok hoşuma gitti, zarif buldum. Fiyatı 20 tl'ydi. Ancak oraya varana kadar bir çok elektronik ürün satan yerde bu tarz power bank'ler bulmanız mümkün. Bu yazıyı fikir olsun diye yazdım yoksa English Home'un sürekli sattığı bir ürün değil bildiğim kadarıyla. 



2000 mAh'lik tam dolu bir power bank, ortalama bir akıllı telefonu iki kez şarj etme gücüne sahip. Tabi başka cihazlarda bu sayı değişebilir. 
Ben çok memnunum. Normalde şarj aletimi gittiğim her yere götürüp bir de oralarda priz dileniyordum. Artık o günler geride kaldı, yolda yürürken bile şarjı biten cihazımı buna bağlayıp çantama atıyorum, o dolarken ben bir yere bağlı kalmıyorum. Gerçekten pratik.




Umarım meraklılarına ve ihtiyaç sahiplerine fikir verebilmişimdir. Yani benim çektiğimi çekmeyin istedim, özellikle internetle çok uğraşıyorsanız, şarjınızın eriyip gitmesinden şikayetçi iseniz bu çözümü düşünebilirsiniz.
Sevgiler
Evrim

71 yorum:

  1. Ay ne kadar şirin bir tasarımı var bunun böyle! Benim var ama sırf tasarımı için alasım geldi! Cidden çok kullanışlı oluyor bu powerbankler. Telefonumu çok seviyordum ama şarj konusunda bana lanet okutuyordu. Bir powerbank ile çözdüm işi! Telefonum da mutlu ben de mutluyum!
    Ayrıca fotoğraflarına ba-yıl-dım! Emeğine, kalemine sağlık.
    Sevgilerimle.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay canımmm! çok teşekkür ederim =) çok sevindim senin de çözüm bulmana bu konuda çünkü nasıl bir işkence iyi bilirim =) eğer desen katmak istersen ojelerle filan nail art yapar gibi desen yapabilirsiniz belki üzerine =) ama çok da gerekli değil yani, önemli olan işlevi =) beğenmene çok mutlu oldum =) öpücükler =)

      Sil
    2. Ben size bisey sormak istiyorum ayni power bank bende de var şarj dolarken kirmizi yanip sönüyor henüz yeni aldim.Kaç saatte tamamen şarj olur ve şarj olursa hangi renk yaniyor acaba taktim sarja bayadir duruyor sarjda ama hala kirmizi yanip sönüyor bu yuzden sormak istedim :)

      Sil
    3. Aşağıda birileri daha sormus onlara verdiginiz cevaplari okudum cok tesekkurler bilgi icin :)

      Sil
    4. umarım yardımı dokunmuştur =) sevgiler =)

      Sil
  2. Çok şirin ya, insan bunu vitrine koyar :) ❤

    YanıtlaSil
  3. Benimde çantamda mutlaka bulundurduğum bir alet ambalajı falan cok güzelmis ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım, valla daha önce niye almamışım dedim çok kullanışlı bişeymiş :D

      Sil
  4. Tasarımı için bile alınabilir!

    YanıtlaSil
  5. Benim de var çok kullanışlı. English home bu işe de mi el attı. Renk desen harika ama ya;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hani arada temalı ürünleri geliyor ya bu da o temalardan birinde satılıyor. valla baya da kaliteli yapmışlar şaşırdım =)

      Sil
  6. Bayildim tam bana göre telefon elimden düsmedigi için sarjim bitiyor hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa =)) valla denk gelirseniz alın o halde çok iş görüyor =)

      Sil
  7. Ben geçen yıllarda almıştım bu taşınabilir şarj cihazını, ama çok kullanmıyorum ya kaldı öyle bir köşede... :) Bir saniye kılıfı mı o fiyat kendisi mi şok oldum 20 lira mı??? :S Ben 150'ye falan almıştım ama teknoloji mağazasından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kılıf değil, kılıfı yok ki kendisi ve kablosu var zaten =) ikisi bir arada 20 tl evet, artık çok ucuzladı bir de teknoloji mağazaları her daim kazık her konuda malesef.. güle güle kullanın =)

      Sil
  8. ben de bir heves alıp acil durumlarda hiç bir zaman dolu olmadığı için yanıma alamıyorum :D bir köşede duruyor. Ben bir kaç yıl önce miniinthebox'dan 9 tl'ye getirtmiştim. meraklısı varsa daha ucuza daha farklı çeşit ve türde bulabilir.

    ayrıca bende bir mimin var cevaplamak istersen;
    http://www.nabrut.com/2016/06/tikandibabahikayesi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa :D bence doldur da zaten kullanmasan bile 2-3 ay tutuyor o şarjı. fiyatı çok uygunmuş. mimine de katılacağım ilk fırsatta, çok teşekkür ederim <3

      Sil
  9. Normal hayatta ev-iş şeklinde yaşamım olduğu için şarj sıkıntısı duymuyorum. Ama seyahatler için çok mantıklı. Bem de alabilirim.

    YanıtlaSil
  10. English Home a uygun bir powerbank olmuş. Çok şirin. Güle güle kullan canım. Sunum da çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi ama bence de öyle =) güzel bir tasarım yapmışlar, fiyatı da uygun olması iyi olmuş. çok teşekkür ederim, daha güzelleri sizin olsun, beğenmeniz beni mutlu etti =)

      Sil
  11. Harika bir tasarımı var. Tam da ingiliz tarzı.

    YanıtlaSil
  12. Power bank olayı çok iyi ya, hayat kurtarır resmen. Aklımdaydı aslında almak ama telefonu değiştirince %100 şarjın cazibesine kapılıp unuttum :D İyi oldu hatırlattığın da her şeyden öte tasarımı şahaneymiş. Göz atacağım mutlaka bende :)
    Ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cidden kurtarıyor, ben de telefon değiştireceğim ama yine lazım olacak biliyorum. elime yapıştı çünkü ayrılamıyoruz niyeyse . :D :D beğenmene sevindim canım, çok teşekkürler <3

      Sil
  13. Fiyatı çok iyiymiş ya bunların almak lazım gerçekten de bakmaya eriniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cidden iyi, ama internet sitesinde baktığımda kalmamıştı üzülmüştüm kaçırdım diye, sonra tesadüfen mağazasına gittim indirimde tekstil almaya bir baktım kasanın yanında dolu. ben internet mağazasında bittiyse hiç kalmamıştır diye düşünüyordum, yılmamak lazım demek ki :D

      Sil
  14. Ne cici bir tasarımı var onun :)) Ben bu şarj cihazlarından bir tane, hem de dünya ücret ödeyerek almıştım Evrim, bir ay kullanamadım. Ne oldu alete bilmiyorum, kendini şarj edemedi ki, başka bir şeyi şarj etsin :))) Bunun fiyatı çok iyiymiş, görürsem alırım bir tane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi ya üzüldüm canım ya hatalı ürünmüş demek ki :( bunu görürsen bak mutlaka ihtiyacın varsa =) alırken görevliler kontrol edip veriyor mağazadan alırsan aklında olsun <3 çok teşekkür ederim daha iyisi senin olsun o halde =)

      Sil
  15. Power bank merak ettiğim ama arastirmadigim bir cihazdi. Sayenizde çok değerli bir bilgiye kısa sürede ulaştım. Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asıl ben teşekkür ederim güzel yorumunuz ve okuduğunuz için =) umarım faydalı olmuşumdur, sevgiler <3

      Sil
  16. merhabalar :)
    taşınabilir şarj cihazı gerekli oldu artık, güle güle kullanın :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim =) evet bence de telefonunu, cihazlarını çok kullananlar için büyük rahatlık =) sevgiler <3

      Sil
  17. Çok şirinmiş güle güle kullan Evrimcim. Benimde telefon bildiğin sabit telefon gibi sürekli şarjda. Nerde eski telefonlar 1 hafta kullanırdık yinede tam bitmezdi.. Israrla da gidip almıyorum ama benimde ihtiyacım var. Bulursam aynısından bende alayım bari :) Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha evet ya eski takoz telefonlarımız ne güzeldi bu konuda.. ama internet mereti yoktu tabi. bütün şarjı yiyen internet aslında :D bence de ihtiyacın varsa bulduğun yerde kap, fiyatı da uygun bir şey kaybetmezsin =) çok teşekkür ederim =)

      Sil
  18. Hemen alicam hemen bulucam cok tatli seyahat ederken banada lazim oluyo turkcellden aldim bozuldu simdi buldugum gibi bunu alicam paylastigin icin cok tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim, işine yaradıysa ne mutlu =) umarım bulursun hem uygun fiyatlı hem de çok kurtarıcı cidden =) sevgiler

      Sil
  19. Merabalar..ben daha yeni aldım ama aleti nasıl şarj edeceğimi bilmiyorum.kırmızı ışık yanıp sönüyodu fişe ilk taktığımda şimdi sabit yanıyo.maviye falan dönecek mi ne kadar tutmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba :) aleti normal telefon şarjınızla şarj ediyorsunuz. yani usb girişi uyumlu olan. kırmızı ışık bende de yanıp sürüyordu uzun süre yandı söndü sonra uyudum ben onu şarjda bırakıp yani bitti mi o yanıp sönme bilmiyorum. ama sanırım ilk şarjdan olabilir. maviye dönmüyor, telefonu şarj ederken bir ışık yanıyor. ben de tam çözemedim başında durup gözlemleyemediğim için. ama bu tarz aletlerde genelde tam dolum için bir gece şarjda kalması iyi oalcaktır. gece takın, sabaha tamamdır =) ben o şekilde telefonumu 2-3 kez şarj edebiliyorum :) sevgiler

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim 😊 Hayırlı akşamlar..

      Sil
  20. Merhaba kizlar:) bu urunden bende aldim pirizde duruyo acaba kac saat pirizde duracak sizinki kac saatte doluyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dolana kadar keşfettiğim kadarıyla o kırmızı ışık yanıp sönüyor, dolunca sürekli kırmızı yanıyor. biraz da nasıl bir şarj aleti ile şarj ettiğinize bağlı dolum süresi. mesela ben telefonumun hızlı şarj özellikli aleti ile edince 3-4 saatte doluyor ama normal hızdaki aletle edersem gece boyu bile sürebiliyor.

      Sil
  21. Ne kadar minnnoş bi şey bu böyle hemen temin edeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok cici =) rica ederim umarım bulursunuz fiyatı çok uygun =)

      Sil
  22. Ben bunu English home da indirimdeyken görmüştüm ama işe yaramaz diye düşünmüştüm. Keşke yazını daha önce okuma fırsatım olsaydı o zaman kesin alırdım. Çok pişmanım ne yapsam. Neyse belki yine denk gelir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hay Allah.. olsun üzülmeyin arada sırada tema olarak geliyor mağazalara o sırada takip ederseniz denk gelirsiniz, bazı mağazalarda hala var gözüme çarpıyor :) sevgiler =)

      Sil
  23. Ben powerbank i şarja taktım. Kırmızı ışık sabit yanıyor. Doldu diye düşünüp şarjdan çıkardım. Sonra tekrar taktım. Ne olur ne olmaz diye. Ancak tekrar taktığımda kırmızı 7şık yanıp sönüyordu. Lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba =) ilk taktığınızda bir gece şarjda kalsın ışık ne olursa olsun. normalde şarj olurken kırmızı yanıp sönüyor dolunca sabir yanıyor. telefonunuzu şarj ederken de mavi yanması lazım anımsadığım kadarıyla. bir şey olmaz yani siz tam dolum için bir gece bekletin =)

      Sil
  24. Bu dönemde 20 liraya powerbank da bulmak zordur herhalde. Tek kötü yanı 2000 mAh olması. Bazı cihazların bataryası bile 3000. mAh'e çıkabiliyor. Yani az kaldığının düşüncesindeyim, daha yüksek mAh'li bir powerbank alabilirdiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba :)
      aslında zor değil zaman zaman bazı site vey a mağazalarda bu fiyatlarda bulmak mümkün. ben indirimsiz fiyatıyla almıştım yanılmıyorsam. dediğinize katılıyıyorum daha yüksek mAH olabilirdi mutlaka vardır piyasada ancak english home da bu tek üründü seçenek yoktu. benim telefonum s3 ü ortalamak bir buçuk-iki kez tam şarj ediyor ama eşiminkini sadece bir seferliğine %50 doldurabiliyor onunki daha yüksek bir model. aslında konu full şarj etmekten çok acil durumlarda dışarılarda bitmesini önlemek, şarj yeri bulana kadar idare etmek olduğundan benim beklentimi karşılıyor :) teşekkür ederim tavsiyeniz ve yorumunuz için. sevgiler :)

      Sil
  25. Benim telefonum lg g3 ve sadece %30 şarj ediyo. Ayrıca ne kadar şarj etmeliyim? Powerbank i????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, powerbank i şarj ederken ben bir gece bırakıyorum. ama tamamen dolmadan da kullanabilirsiniz, iki saatlik bir şarj da işinizi görecektir. ancak buradaki tek sorun telefonunuzun batarya hacminin yani gücünün fazla olmasından dolayı powrbank in kapasitesi yetersiz kalıyordur muhtemelen. tam doldurması için birbiriyle uyumlu mAH'de powerbank edinmenizi öneririm, sevgiler :)

      Sil
  26. Bende geçen gün görmüştüm alıp almamak arasında kaldım ve şuan keşke alsaymışım diyorum...Ama ilk fırsatta gittiğim zaman alıcam cnm çok tşk ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım memnun kalırsınız, rica ederim :) sevgiler :)

      Sil
  27. Bende aldim gecen hafta ayni üründen. Ama full dolu haldeyken bile telefonumu sadece yuzde 35 sarj etti. Sanirim bir bozukluk var benimkinde.
    Güle güle kullanın sizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba =) hayır sizinkinde sorun yok. yazıda bahsettim mAh olayı yüzündendir. yani telefon bataryanızın kapasitesi, şarj cihazınınkinden fazladır, o kadarını doldurabiliyordur. yeni çıkan modellerin bataryaları daha uzun sürsün diye daha fazla mAh'lı üretiliyor, o yüzdendir :) size mAh'ı yüksek bir powerbank lazım sadece :)

      Sil
  28. Power bakın tamamen sarj oldugunu nasil anlariz evrim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu bendekinde ne yazık ki onu anlatan bir ışık yok sanırım sarj sırasında sürekli yanıp zönen kırmızı ışığı dolunca ya sönüyor ya da sabit yanıyor tam emin değilim. ama markasına göre değişir. taktığınız saati biliyorsanız çok da önemli değil gösterge olayı 3-4 saatte en büyük amperlisi bile dolar diye tahmin ediyorum. ben yine de ertesi gün dışarı çıkacaksam geceden sabaha bekletiyorum :)

      Sil
  29. Deli gibi arıyorum ama hiç bir şubede bulamıyorum :( Keşke bulsam çok canım çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ara ara geliyor, internet sitesinden ürün gelince haber ver diye seçenek var belki ordan ulaşabilirsiniz :) bunu bulamasanız bile piyasada başka powrbankler var çiçekli değil ama daha kullanışlı olanlarını bulabilrsiniz belki =)) sevgiler

      Sil
  30. Bendede aynısı var şarjının dolduğunu Nasıl anlıyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4 saatte doluyor, istersen gece den sabaha kadar da bırakabilirsiniz. sevgiler :)

      Sil
  31. Sarj ederken kırmızı bir ışık yanıp sönüyor normalmi? Ben korktum hemen sarjdan aldım

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...