7 Şubat 2016 Pazar

Jane Iredale PureLash Rimel - Black Onyx

Herkese merhaba!
Bu yazımda sizlere geçen yıl elime geçen fakat elimdeki rimellerin yoğunluğu nedeniyle ancak açıp kullandığım bu ürünü anlatacağım. Yaklaşık 2 aydır her gün olmasa da arada sırada kullanıyorum ve artık fikit sahibi oldum :)



Jane Iredale 1994 yılında mineral kozmetiğe adım atmış, markanın kurucusu, mineral kozmetiğin öncülerinden ve markaya ismini veren ablamız. Jane Iredale'in misyonu, kadınların doğal güzelliklerinin önüne geçmeden, varolanı kimyasallar ile bozmadan, besleyici ve koruyucu ürünler ile onlara güzellik katmak. Ayrıca ağır kimyasallar içermeyen, kaliteli içeriğe sahip, PETA tarafından onaylı, hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir kozmetik firması. 



Ürünün siyah ve kahverengi olmak üzere iki çeşidi var. Bendeki siyah olanı.



Özelliği ise pantenol ile zenginleştirilmiş, vernik, petrol ve türevi maddeler barındırmayan, buğday proteini, alg ve deniz yosunu lipidleri içeren bir rimel olması. Vaatleri arasında kirpikleri tek tek ayırıp uzatmak, renklendirirken beslemek, kopma ve kırılmaları engellemek, fiber fırçası ile kalınlık vermek var. Ayrıca topaklanma yapmadığı, suya dayanıklı olduğu, lens kullananlar ve hassas gözlere sahip olanlar için özellikle üretildiği yazıyor. Bu rimelle ilgili benim yorumlarım ise şöyle;




Tasarımını sade ve şık buldum, adı gibi oniks görünümünde parlak bir ambalajı var. İnce uzun ve gösterişten uzak bir rimel.
Suya dayanıklı olduğuna katılmıyorum, gün sonunda gözümün altına biraz bulaşmış oluyor ve sudan etkileniyor, nem gördüğü zaman bulaşıyor. Verdiği siyahlık kirpikleriniz çok açık renkli değilse yeter, normal bir siyahlık sağlıyor. Fırça şekli itibari ile benim kısa, düz ve seyrek kirpiklerime çok fazla hacim kazandıramadı. Ancak az da olsa tek tek ayrılmış ve biraz uzamış bir görüntü elde edebildim. Şöyle ki, sürdüğüm zaman rimel var mı yok mu çok belli olmadı. Çok doğal duruyor, daha çok varolan kirpiği siyahlaştırıp biraz da uzatarak öne çıkarıyor. Alıştığım rimeller gibi kirpiklerimi göklere çıkarıp olduğundan iki kat fazla gür göstermiyor. 'Süreyim ama sürdüğüm belli olmasın' tarzında bir ürün. Ayrıca ancak sıcak suyun altında birkaç dakika tutarsam kuru yapısı biraz daha sürülebilir oluyor. Beğendiğim yönleri ise şöyle oldu; bir kere içeriği daha temiz bir ürün. Bu rimeli sürdüğüm günlerde gün içinde diğerlerinde olduğu gibi çok fazla kopma-dökülme olmadı. Silerken de çok güç harcamadan kolayca temizleyebildim. Gözlerimde kaşıntı, iritasyon gibi şeylere neden olmadı. Bir de hoşuma giden özelliği, fırçası normalde dümdüz olsa da rimelin ağız kısmından yardım alarak fırçaya istediğiniz gibi kıvrıklık/eğim verebiliyor olmanız. Açıkçası bunu yaptıktan sonra daha kullanışlı hale geldi benim için çünkü benim kısa kirpiklerimi tek seferde bir araya getirip aynı anda tarayan fırçaları daha işe yarar buluyorum. O zaman daha süzgün bakışlar elde edebildim :) Yine de varla yok arası doğallığından ödün vermedi tabii ki :)




Akışkan ve ıslak bir formülü olmadığı için hemen kuruyor hatta bana nemlendirici içeren bir ürüne göre biraz fazla kuru geldi diyebilirim. Bilemiyorum artık benimkinde mi bir sorun var :)
Normal satış fiyatı 60 ile 90 tl arasında değişebiliyor. İndirimde daha ucuz olduğu da oluyor. Sanırım internetten alırsanız biraz yetkili satış sayfalarının insafına kalıyorsunuz o yüzden alacaksanız iyi bir fiyat araştırması yapın derim. Doğal, var ama yok gibi rimel dokunuşlarından hoşlanıyorsanız ve özellikle cruelty-free, vegan, doğa ve insan dostu bir rimel arıyorsanız ürün tam size göre olabilir. 
Merak ettiklerinizi yorum olarak bırakabilir, Türkiye sayfasından incelemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgiler
Evrim

2 yorum:

  1. markayı severim ama maskara hiç denememiştim bakalım belki bir ara indirimde falan görürsem denerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaçırılmaz bir ürün değil özelliklerini baz alırsak. ancak daha gür ve uzun kirpiklerde çok farklı durabilir belki :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...