24 Aralık 2015 Perşembe

Note Mattemoist Ruj - 403 Spring

Herkese merhaba!
Haftasonu yaklaşırken kendimde blogumla ilgilenmek için biraz güç bulabildim sonunda. Bazen kafamda çok fazla fikir oluyor ve nereden başlayacağımı bilemediğimden elim yazmaya varmıyor. Böyle durumlarda üzerinde durmuyorum ve bu ruh halinin geçmesi için yapmam gerekenleri değil, canımın istediklerini yapıyorum :)




Bu yazımda sizlere bir süre önce Cosmetica indirimden 12 tl'ye aldığım ve uzun zamandır denemeyi çok istediğim bu rujdan bahsedeceğim. Rossmann'da testerı bile kalmayan bu rengi sonunda bulup aldığım için bir 'oh' çektim resmen.



Adından da anlaşıldığı üzere mat bitirişli bir ruj. Dudaklara mat görünüm verirken nemlendirme de sağlayan E vitamini ve macadamia (Brezilya fındığı) yağı içeriyor. Benim dudaklarım çok kuru yapıda olduğu için bu yağ pek fayda etmedi açıkçası. Dudaklarınız neme doymamışsa sürdükten sonra kuruma ve pütürlenme yapıyor. Peeling de yapsam çok fayda etmiyor çünkü yapısı, sürümü serte yakın bir ruj. Ancak matlığından bir parça ödün verip altına renksiz nemlendirici balm uygulayıp üzerine sürersem o zaman bu sorunlar ortadan kalkıyor.




Nemli ve dolgun dudaklarda rengini, duruşunu çok daha güzel ortaya çıkaracağını, sürümü de daha kolaylaştıracağını düşünüyorum. Ama ben yine de her şeye rağmen çok sevdim. Rengi çok ilginç, her yerde olmayan bir tona sahip çünkü. Son zamanlarda elimin en çok gittiği rujlardan biri oldu. Kırmızı ve fuşya pembe karışımı bir tona sahip. İçerdiği pembe soğuk alt tonlu olduğundan kırmızıyla harmanlanıp ortaya çok hoş bir renk çıkmış. Ne bordo diyebilirim, ne koyu pembe, ne de kırmızı. Hiç biri değil, tam bir karışım. Bu yüzden buna tam uyan bir dudak kalemi keşfedemedim henüz, en yakın renkteki kalemimle dudaklarımı çerçeveleyip ortasına biraz balm uyguluyorum, sonra da bu ruju güzelce sürünce uzun saatler boyu yerinden oynamıyor.



Bu arada fotoğrafta tam rengini ne yaptıysam yansıtamadım, zaten bu mevsimde gün ışığı bulmak da çok zor :) Kendi sitesindeki resimde bile bordo gibi duruyor. Ama yine de iki resmi de koydum. 


Ambalajı yine diğer bütün Note ürünleri gibi mat ve simsiyah. Ben önceki yazılarımdan birinde bahsettiğim Carmina rujların ambalajı ile aynı olduklarını farkettim. Sağlam kapanan bir kapağı var, ruj bitene kadar aç kapa yüzünden gevşeyeceğini pek sanmıyorum. Bu rujun kokusu da bir harika gerçekten. Hafif vanilyamsı bir kokusu var. Dermatolojik olarak test edilmiş ve açıldıktan sonra 18 ay ömrü var. Paraben içermiyor.
Note ürünlerine internette çeşitli kozmetik sitelerinden ve Rossmann mağazalarından ulaşabilirsiniz. Ben genellikle mağazada aradığım şeyler hiçbir zaman kalmadığı için internetten almayı tercih ediyorum çünkü stoklar daha sık aralıklarla yenileniyor.



Sevgiler
Evrim

4 yorum:

  1. Ben de rengini cok ilginc buldum ve tam olarak olmasa da marsala rengini uygun gormustum.kizil-tarcin arasi bir renk gb geldi bana daha cok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olabilir hafif marsalayı andırabilir ama o sanki daha çok bordoya kaçık bi renk. bilmiyorum ki adını koyamadım bu rengin :)) dudaktan dudağa bile değişiyor sonucta :)

      Sil
  2. Note un bu rujlarını seviyorum renkleri de çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu seriden ilk rujum bu ama koyu bordosunda da gözüm kaldı gerçekten güzeller :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...