5 Aralık 2015 Cumartesi

Avon Magic Effects Matte Tırnak Cilası - Grey Cement

Herkese merhaba!
Bu yazımın konuğu benim kışın en çok kullandığım renklerden biri olan Avon'un bu mat gri ojesi. 



Mat ojeler çıktığından beri parlak olanları daha az tercih eder oldum. Sanırım etrafımdaki her şey mat olsa hiç şikayet etmezdim :) 


Ojenin açıklamasında sadece mat özellikte olması dışında başka bir şey yazmıyor ancak oje daha ben bir tırnağıma tamamen süremeden kurumaya meğilli. Bence bu ojenin tek eksi yanı bu. İnanılmaz çabuk matlaşıyor ve matlaşırken de üstü çok çabuk kuruyor. Tek katı sürerken bu hızlı kurumadan dolayı çabuk davranmazsanız silip baştan yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yani eliniz çok hızlı olmalı ve hata yapmadan bir iki hamlede sürmeyi bitirmelisiniz.
Bu kadar çabuk kuruması bence bir artı olamaz yani. 2-3 saniyede kuruyan oje yapmışlar :D Abartmıyorum gerçekten 4. saniyede ikinci katı atmaya hazır hale geliyor oje. Gerçekten çok ilginç Ama eğer eliniz alışkınsa, tırnak yüzeyiniz düzgünse ve hata yoksa, çabuk sürebilirseniz gerçekten çok güzel matlıkta tam bir 'çimento' grisi elde ediyorsunuz.



Yine de insan düşünüyor bu kadar eziyete katlanmaktansa normal bir gri ojenin üzerinden mat top coat geçerim diye. Ben de bu yüzden tekrar almayı düşünmüyorum. Ama dediğim gibi çabuk kurumasından şikayetçi olmazsanız gerçekten dayanıklı ve kaliteli bir oje olduğunu söyleyebilirim. 
Şişesinin içinde çalkalarken daha iyi karışmasını sağlayan bilyelerden var. Keşke o bilyeleri her ojeye koysalar bence çok işe yarıyor. Tasarımı Avon'un diğer ojeleri ile aynı. Sabitlenme hızını göz önünde bulundurursak 10 ml lik şişesinde umarım bozulmadan son kullanma tarihine kadar kalır. Bu arada açıldıktan sonra 2 yıl ömrü var. Ben henüz ojesini kurumadan, bozulup ağda gibi olmadan önce bitiren bir insanla tanışmadım çünkü :) 



Bu ojenin, nail art çalışmalarında çabuk kuruyan oje sevenler için güzel bir zemin veya ayrıntı ojesi olabileceğini düşünüyorum. Her ne kadar sürümü zor olsa da çabuk sabitlenmesi tırnak süsleme çalışmalarında bir avantaj olabilir. Fırçası normal uzun ve ensiz fırçalardan. Keşke kalın ve kısa olsaydı. Eğer fırçanın ucuna biraz fazlaca ürün alırsanız iki kez rötuş yapmadan tek seferde sürmek daha kolay oluyor. Fotoğrafları çekerken pek vaktim yoktu ve tırnağımda bakım ojesi vardı bu yüzden sadece bir tanesi üzerine sürebildim sizin için :)
Fiyatı indirimli olarak 4 tl'ydi, normal satış fiyatı 15 tl, ama Avon'un tırnak ürünleri neredeyse her katalogda indirimde oluyor. Kimse kolay kolay 15 tl ye almıyordur yani.
Böyle ilginç bir mat oje deneyimlemek isterseniz Avon temsilcileri ile iletişime geçebilirsiniz :) 
Sevgiler
Evrim

4 yorum:

  1. Mat gri ojeye bayılırım kuzum ama bu ojeyi sevmedim, aynı fiyata matlaştırıcı almak senin de dediğin gibi çok mantıklı. İyi günlerde kullan❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, evet tatlım aynen öyle. yani kalitesi mükemmel, matlığı günlerce kaybolmuyor filan ama sürmek bu denli zor iken bence de olmazsa olmaz bir ürün değil :)

      Sil
  2. Fotoğraflarına bayıldım. Çok yaratıcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür edeirm tatlım. babam ve amcam profesyonel fotoğrafçılar, sanırım genlerden ben de kapmışım biraz. her ne kadar her çektiğim fotoğrafı instagramda aynen ve anında kopyalayan sözde 'arkadaş bloggerlardan' bıktıysam da yine de fikirlerimi kullanmaktan vazgeçmemek için çabalıyorum. olduğu kadar artık, sana dert yandım biraz galiba :D :D
      beğenmene sevindim :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...