22 Kasım 2015 Pazar

Kalyon Tırnak Eti Peelingi & Tırnak Eti Besleyici Yağ ve Tırnak Bakım Rutinim

Merhaba! Umarım pazar gününüz güzel geçiyordur. Pazar günü çoğumuz için bakım günü demek. Saçlarımıza, tırnaklarımıza ve cildimize bakım yapmak ve haftaya yenilenmiş başlamak için harika bir gün olduğunu düşünüyorum.
Benim de tırnak bakım rutinimde keşfettiğimden beri olmazsa olmaz ürünler var. Bunlardan biri tırnak yağı diğeri tırnak eti peelingi.



Tırnak bakım yağı olarak Sally Hansen ve Kalyon'a ait iki farklı ürünü dönüşümlü olarak kullanıyorum. Sally Hansen'in daha önce yazdığım tırnak bakım yağı yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazımda da sizlere çok severek kullandığım Kalyon Kozmetik'e ait bu iki üründen bahsedeceğim.



İlk olarak kısaca manikür rutinimi anlatayım. Önce tırnağımda oje varsa aseton içermeyen bir ürünle siliyorum. Tırnak makasını gerekmedikçe kullanmamaya özen gösteriyorum, şekil vermem gerekiyorsa kağıt törpü ile tırnaklarıma şekil veriyorum. Benim öyle çok kesilmeye ihtiyacı olan tırnak etlerim yok ama yine de özellikle kış ayları çok çabuk kuruyan ve kendini belli eden bir tırnak çevrem var. Bu yüzden haftada bir mutlaka ellerimi çok yakmayacak şekilde, limon suyu damlattığım sıcak suda bekletiyorum.


Tırnak Eti Peelingi

Yaklaşık 15 dakikanın sonunda ellerim ve tırnaklarım iyice yumuşuyor ve hafifçe kurulayarak Kalyon'un Tırnak ve Tırnak Eti Peelingi ile güzelce tırnaklarımı ovalıyorum. Bu peelingin içerisinde ölü derileri nazikçe gideren büyüklü küçüklü tanecikler bulunuyor. Bambu ve hindistancevizi özleri ile zenginleştirilen formülü de tırnaklarımı incitmeden bakım yapıyor ve besliyor. Yaklaşık 5 dakika iyice ovaladıktan sonra tırnaklarımı beklettiğim limonlu suda hafifçe duruluyorum ve ellerime derinlemesine besleyen herhangi bir el kremi uyguluyorum.


Bakım Yağı

Daha sonra Kalyon'un Tırnak ve Tırnak Eti Besleyici Yağı'nı bütün tırnaklarıma oje sürer gibi, etlerine de yedirerek sürüyorum. Bu sırada kitap okuyarak ya da dizi izleyip internette takılarak yaklaşık 20-25 dakika yağın emilmesini bekliyorum. Yağ çok çabuk emilmiyor, biraz sabır ve zaman gerektiriyor ancak bence böyle olması daha iyi zira herşeyin çabuk emilen özellikte olması gerekmiyor bence. Ortalama yarım saatin sonunda tırnaklarım yağı iyice çekmiş oluyor ve et pensiyle kesmediğim halde tırnak etlerim de pamuk gibi oluyor. Sonrasında bazen ojemi sürüyorum bazen de tırnak uzatıcı, koruyucu, güçlendirici kalsiyum içeren şeffaf bir bakım ojesi sürüp bırakıyorum. Böylece haftalık manikürüm tamamlanmış oluyor. Fakat yine de sıcak su, temizlik, ev işi, bulaşık, soğuk hava vb gibi nedenlerden ötürü çok çabuk kırılmaya meğilli tırnaklarım olduğundan el kreminin dışında Sally Hansen veya Kalyon'un bakım yağlarını mutlaka gün aşırı kullanıyorum. Ojeli tırnağınıza bile uyguladığınızda fayda ediyor. Formülündeki E vitamini, jojoba, badem, limon, ginseng ve nilüfer çiçeği ekstreleri ile tırnağın kaybettiği vitamin ve mineralleri kazandırmaya yardımcı oluyor. Bu ürünleri kullanmaya başladığımdan beri tırnaklarım çok daha az zarar görüyor ve çok daha hızlı uzuyor. Ayrıca pembe kısmı pembe, beyaz kısmı bembeyaz oluyor, doğal bir French görünümü elde etmiş oluyorum.



Tırnak yağının belli bir kullanım sınırlaması yok, yani her gün kullanabilirsiniz. İkisinin de etkisini görmeniz için haftalar geçmesi gerekmiyor, bir iki kullanımda kalıcı etkilerini görmeye başlıyorsunuz. Uygulamaları pratik, normal oje fırçalarına sahipler. Ben kokularını çok seviyorum :) Ayrıca Kalyon'un şişe tasarımlarını da çok zarif ve sade buluyorum. Küçüklüğümden beri annemin banyo dolabında beyaz ojesini gördüğüm bir markadır bu yüzden sempati de duyuyorum :)



Ürünleri internetten, yerel kozmetikçilerden ya da Gratis, Watsons gibi mağazalardan satın alabilirsiniz. 6-7 tl arasında fiyatları var. Uygun fiyatlı işe yarar tırnak bakım ürünleri isteyenlere tavsiye ederim.
Sevgiler
Evrim

9 yorum:

  1. Kalyon tırnak bakım yağı içerik olarak çok kaliteli tam istediğim gibi görünüyor. Tırnaklarının güzelliğine de bakacak olursak rutin işe yaramış. :) Emeğine sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim arkadasim ❤ gercekten guzel, bakim yagindan sana da almistim kendime alirken. Umarim sen de memnun kalirsin :)

      Sil
    2. Ya ne gerek vardı bana senin gibi düşünceli bi arkadaş en büyük hediye ki ❤

      Sil
    3. ya bunların hep sürpriz kalması gerekiyor aslında ki tadı çıksın ama gidip alırsın diye telaş yapıyorum :D :D <3

      Sil
  2. Ben de istiyorum. Tırnaklarım ince ve sürekli kırılıyor. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunları genel olarak kullanmanızı önerirrim ama ayrıca flormarın kalsiyum içerikli all in one bakım ojesi var mor renkli, onu da kullanın mutlaka :) sevgiler

      Sil
  3. doğal peeling de yapabılırsın eline ben çok faydasını gördum :) burdan tarıfımi okuyabılırsın : http://herteldenhumeyra.blogspot.com.tr/2015/10/turk-kahvesi-ve-zeytinyagli-dogal.html ama bakım yağında aklım kaldı şimdi merak ettim denıycem alıp :)

    YanıtlaSil
  4. Çok faydalı bi post olmuş. Tesekkürler...

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...