21 Kasım 2015 Cumartesi

Cecile Long Kisses Lip Gloss No 10 & Cecile Ojeler - 60 ile 107

Merhaba :)
Bugunkü yazımda sizlere bir Türk firması olan Cecile'in denemem için yolladığı 3 üründen bahsedeceğim. Aslında benim Cecile ile tanışmam taa lise yıllarıma dayanıyor. Yesil renkli, sanırım Iris adlı deo-parfümünü yıllarca kullandım ve hala sevdiğim bir kokudur.
Egzotik, mistik ve çok farklı kendine has bir kokusu vardır. Bir de ojelerini özellikle gri bir rengini çok kullanmıştım o dönem :)
Gelelim paketten çıkan ürünlere. Firma bana bir adet uzun süre kalıcı mat likit ruj ile iki tane oje yollamış. Ne yazık ki ne ruj ne de ojelerden birinin rengi asla kullanamayacağım bir pembelikteler. Ama yine de sizler için hepsini deneyimledim ve yorum yapabileceğim.



Öncelikle rujdan bahsetmek istiyorum. Her ne kadar bu şeker/fuşya pembe bana çok hitap eden bir renk olmasa da merak ettim ve denedim.



Aslında sürerken parlak görünse de hemen matlaşan ve kuruyan bir yapısı var. Ayrıca bu uzun süre kalıcı likit rujlarda en sevmediğim şey güya kuruduktan sonra her dudak hareketimde dudaklarımı birbirine yapıştırmalarıdır ki Cecile Long Kisses'da böyle bir şey yok.





 Kuruduktan sonra dudakta yok gibi oluyor ve yapışmıyor. Formülünün yenilenmiş olmasından kaynaklı olabilir gerçi eski halini bilmiyorum ama bu hali kesinlikle güzel.



Çizgilere çok fazla dolmadığı gibi dudaklarımı da kurutmadı ayrıca. Kalıcılık konusunda ise gerçekten çok başarılı mı desem yoksa inatçı mı desem bilemedim.
Waterproof makyaj temizleyici misel ile anca çıkarabildim yerinden. Açıkçası bu rengi kullanacak birine hediye edip kendime güzel bordolarından bir tane seçmek istedim.
Sırf o dudakları yapıştırmama özelliği beni benden aldı. Kalıcılıkda da vaat ettiğini yerine getiriyor bence. Ambalajı normal dudak parlatıcıları gibi ve sünger aplikatör ile uygulanıyor. Bir de avokado yağı içeriyor ki sanırım dudakları kupkuru yapmayan formülü bundan kaynaklanıyor. 7 gr'lık tüpte ve açıldıktan sonra 12 ay ömrü var. 

Ojeler ise biri ruj ile aynı renkte olan şeker/fuşya pembe, simsiz normal parlaklıkta, diğeri de petrol mavisi/yeşili ve sedefli özellikte. Tabii yine pembe olan benlik olmasa da diğer rengi sevdim. Sizler için tırnakta duruşlarını da resmettim.




Pembe olanın rengi 107 numara ve petrol mavisi olan 60 numara. Ojeler ile ilgili söyleyebileceğim çok fazla şey yok ama birkaç şeye değineceğim. Fırçaları ince ve uzun, benim çok tercih etmediğim bir fırça tipi çünkü kalın fırçalar ile tek hamlede tırnağın hepsine uygulama yapabiliyorken bu ince fırçalar biraz uğraştırıyor hatta sedefli renklerde dalgalı bir görüntüye neden oluyor. Yine de taze oldukları için sürerken zorlanmadım.



Pembe olan şişedeki rengi tek katta tam verirken, petrol mavisini şişedeki rengi elde etmek için iki kat uygulamam gerekti.



Bir de yapısı oldukça akışkan.. Küp şeklindeki cam şişeleri de sanırım Cecile'e has bir tasarım :) Ojelerle ilgili sevmediğim tek şey sanırım oje gibi değil de çok ağır uhu gibi kokmaları oldu. Sürerken gerçekten çok rahatsızlık duydum hatta gözlerim bile hafifçe yandı. Benim gibi migreniniz varsa ojeleri sürdükten sonra şiddetli bir baş ağrısının tetiklenmesi olası.

Benim görüşlerim bu şekildeydi. Cecile'in makyaj malzemeleri, sunduğu renkler genel olarak iyi diyebilirim. Rujun yapısını gerçekten çok beğendim. Ojelerde ise kokuyu biraz daha normale döndürseler çok iyi olacak kanısındayım. 
Cecile markasını neredeyse kozmetik satan her mağazada bulabilirsiniz. Kendi sitesine de burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Sevgiler
Evrim

6 yorum:

  1. Ojelerin rengini çok sevdim. Çok güzel bir çalışma hayal ettim onlarla :) İyi günlerde kullan Evrimcim. Saçların kızıl olmasa ruj tenine çok yakışırmış diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ben de pembeleri hiç beğenmedim yani aslında güzeller bildiğin klasik pembe ama kızılın tonu çok önemli bence en azından bu pembeyi kaldıracak bir kızıl tonu görmedim kanımca. siyah saçlı olsam kullanırdım ama :)

      Sil
  2. canım pembe sevdiğim için aynı oje bende de var ve çok severek kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe valla aslında çok tatlı bi renk ama ben toz pembeyi kullanabiliyorum. böyle fuşya pembe saçımla inanılmaz uyumsuz oluyor :(

      Sil
  3. Cecile ben de parfümünü kullandım mavi olanı. Ojenin rengi çok tatlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de lisede çok kullanmıştım o mavi olanın deodorantını. çok farklı kokuyordu :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...