19 Ekim 2015 Pazartesi

Maria Nila Stockholm - Luminous Colour Şampuan ve Saç Kremi

Hepinize merhaba! 
Size bu haftanın ilk yazısında konuğum olan Maria Nila'ya ait bu şampuan ve saç kreminden bahsedeceğim.



Bu iki ürünü bana denemem için yaz başında firmanın kendisi göndermişti. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. 
Ben bu yaz saçlarım dinlensin diye hiç boya yaptırmadım. Bu yüzden ürünler hakkında sağlıklı yorum yapabilmek için Eylül ayını bekledim. Sonunda saçlarım her zamanki kızıla boyandı, ben de bu şampuan ve saç kremini deneme fırsatı buldum. Çünkü markaya ait bir çok ürün arasından bana gönderilen, boyalı saçlar için renk koruyucu özellik taşıyanlarıydı. 3-4 kullanımdan sonra objektif bir yorum yapacak hale geldiğimi düşünüyorum.
Ambalajlarından bahsedecek olursam, gerçekten çok sevimliler. Açık toz pembe renkte olan şampuan, şeker pembe renkte olan ise saç kremi. Bana yollananlar deneme boyu, 100 ml. Pratik çıt çıtlı kapakları var. Tek elinizle açıp kapatabiliyorsunuz.



Şampuanın köpürmesi başarılı, yıkama esnasında saçı yumuşatmaya başlıyor. Saç kremi de dolaşan saçları açmaya ve taramaya yardımcı oluyor, aynı zamanda saç uçlarını da oldukça başarılı yumuşatıyor. Renk koruması hakkındaki düşüncelerime gelecek olursak bence piyasadaki diğer bütün renk koruyucu şampuan-saç kremi ürünlerinden bir farkları yok. Evet kızıl çok akan bir renktir, besyüzüncü boyamadan sonra bile ilk günkü gibi akar. Ama yine de benim kullandığım çok daha başarılı, tuz içermeyen, vişne kızılı saçımı iki yıkamada bakıra döndürmeyen şampuanlar oldu. Hal böyleyken bu markaya ait bu seride aman aman bir fark göremedim doğrusu. Yani fiyatlarını da düşünecek olursak bana göre değmez. Piyasada özellikle son zamanlarda boyanın akmasını engelleyen, daha uzun süreli renk koruması sağlayan başka şampuanlar varken üstelik fiyatları da daha uygunken açıkçası benim 'olmazsa olmaz'larıma dahil olmadılar. Verdikleri yumuşaklıkları ve temizlemelerini sevdim fakat boyanın kendi şampuanımda olduğundan daha az akmasını sağlamadı. Bir de içerdikleri nar özü ile saça bakım yapıp, antioksidan ve renk koruyucu olma özelliklerini vaat ediyorlar, ancak nar kokusu beni çok rahatsız etti. Narlı kozmetik ürünlerinin kokuları genelde beni benden alır fakat bunlarınki ekşimsi, sası geldi. Saçlarımda banyodan sonra kalan kokuyu da sevemedim bir türlü. Temiz ve ferah bir his vermiyor.


Markaya ait başka bir çok ürün ve renkli saç boyaları mevcut. Ben onların daha başarılı olabileceğini düşünüyorum. Belki saçımın kızıl olmasından, belki de saçımın yapısından olsa gerek ben sevemedim. Uv filtresi ve renk koruyucu özelliğe sahip olan bir seri eğer en büyük vaadini yerine getiremiyorsa zaten sağladığı/sağlamadığı diğer seyler çok da önemli değil benim için.

Ürünlerin ambalajları dışında beğendiğim başka bir yanı da sülfat ve paraben içermemeleri. İçerik olarak %100 vegan ve İsveç yapımı. Merak edenler orijinal sitesi için buraya, Türkiye satış sayfası için de buraya tıklayabilirler. 
Sevgiler
Evrim

2 yorum:

  1. bu şampuana tek kelimeyle bayıldımm
    umarim artık kolay erişebilideğimiz yerlerde satılmaya başlasın
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim için olmasa da olur :) ama evet umarım markaya ulaşmak kolaylaşır çünkü saç boyalarını çok merak ediyorum :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...