22 Mart 2018 Perşembe

Missha All Around Safe Block Sebum Zero Sun SPF50+ / PA++++ Aşırı Sebumu Dengeleyen Güneş Koruyucu - Karma ve Yağlı Ciltler İçin

Merhaba!
Mart ayına girdiğimize göre ilkbaharın gelişiyle yavaş yavaş cilt bakım rutinimizde güneş koruyucu da tercih etmeye başlıyoruz.


Benim gibi yaz kış kullananlar da vardır elbet, gerçi Ankara'da yaşadığım için kışları genellikle İngiltere edasında sürekli kapalı geçse de, güneş azıcık kendini gösterdiğinde ben nemlendirici yerine güneş kremi sürüyorum çünkü lekeye eğilimli bir cildim var.
Karma cildim için gün boyu parlama-yağlanma önleyici ürünler kullanmaya çalışıyorum. Benim en büyük sorunum güneş kremlerinin genelde yağlı yağlı parlak bitişlere sahip olması. Bu yüzden hep üzerlerinden pudra ile geçmek zorunda kalırdım, bu da sıcak havada cildime ekstra işkence yapıyormuşum hissi verirdi. Ancak Kore devi Missha karma/yağlı ciltlileri de düşünmüş sağolsun ve gerçekten güzel bir güneş kremi yapmış.


Aslında bu kremle geçen yaz tanıştım ve ilk kez koca bir mevsim boyunca güneşe de çokça çıkmama rağmen yüzümde hiç leke olmadı. Bunda düzenli kullanımın payı da var çünkü istediğim gibi bir bitişe sahip olduğundan günlük bakımımda sıra güneş kremine geldiğinde elim hiç geri geri gitmedi. Daha önce denediğim bir çok farklı markanın 'mat etkili parlama/yağlanma yapmaz' iddialı güneş koruyucularından zerre memnun kalmadım, üzerine bir de sivilce yapanı da gördüm. Bu yüzden ilk defa beni memnun eden, beklentimi karşılayan hafif bir ürün buldum diyebilirim. 


Missha All Around Safe Block Sebum Zero Sun 50 ml'lik tüp ambalajında bana yazın 3 aydan fazla yetti. Bu yaz yine aynı ürünle devam edeceğim. Özelliklerine gelecek olursak;-Cildi hem ultraviyole A (cilt yaşlanmaları, kırışıklıklar ve lekelere sebep olan) hem de ultraviyole B (cilt tonunu etkileyen, yanık ve kansere neden olan) ışınlarına karşı koruyor. 
-Ambalajda yazan PA ++++ daha çok UVA koruması anlamına geliyor. + arttıkça koruma da artıyor. SPF ise daha yüksek UVB koruması demek. Yine aynı şekilde SPF yükseldikçe koruma da artıyor. 
-Çift katmanlı teknolojisi sayesinde hem suya hem terlemelere karşı etkili.
-Her ne kadar karma/yağlı ciltler için olsa da nem gereksinimi farklı bir konu olduğundan formülündeki su jölesi ile cilde nem sağlıyor.
-Glacial süt ve tanaka özleri ile güneş altında yorulan cildi serinleterek sakinleştiriyor.

Benim yorumlarıma gelirsek; güneşe çıkmak zorunda kaldığımda cildimin korunduğunu hissediyorum. Makyaj yapmam gerektiğinde nemlendirici bir baz gibi kullanabiliyorum. Sıcak havada cildime ağırlık yapmamak adına üzerine gerekiyorsa sadece Missha BB krem ya da hafif bir pudra geçmem yetiyor da artıyor. 






Beyaz renkli, ne çok yoğun ne de çok ince olan tam kararında bir kıvama sahip. Bu yüzden cildimde dağıtmam kolay oluyor. Cilde çabuk tutunuyor ve terlediğimde yüzümden uçup gitmiyor, yok olmuyor. Ağırlık da yapmıyor. Rengi beyaz ama sürdükten 10-15 dakika sonra emildikçe verdiği beyazlık da kayboluyor ve cilt ile bütünleşiyor. Kesinlikle parıl parıl parlamıyor, yağlı durmuyor ve gün içinde T bölgemdeki yağlanmayı büyük oranda kontrol altında tutuyor. Çok hafif hoş bir kokusu var, rahatsız etmiyor. Sanki hem güneşten koruyup hem de onarıyor çünkü ne zaman güneşe çıksam kızaran yüzüm gün sonunda hafiften gerilip yanardı, bu kremi kullandığım günlerde böyle sorunlar hiç yaşamadım.


Missha'nın Safe Block serisi güneş kremlerinde farklı çeşitleri de mevcut. Cilt tipinize ya da beklentinize uygun olanı seçebilirsiniz. 
Siz daha önce Missha güneş kremlerini kullandınız mı? Ya da favori güneş koruyucunuz ne? Yorumlarınızı ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler
Evrim

13 yorum:

  1. kuru ciltli olduğum için bu ürün bana hitap etmese de , bu güzel paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuru ciltler için nemlendirici özellikte olanı da var aynı korumada, bu serinin. Vakit ayırdığın için ben teşekkür ederim canım, sevgiler =)

      Sil
  2. Bu yazı çok güzel oldu Evrim! Benim cildim nemsiz ama T bölgesi yağlanmaya meyilli. Bu ürün çok kuru kuru durmuyor sanki, yaz için tercih edebilirim gibi geldi. Çünkü etken maddeleri de epey göz alıcı! Kentpark'a gittiğimde Missha'nın mağazasına bir uğramam şart oldu. Ellerine sağlık, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, fikir verebildiysem ne mutlu =) Gidersen mutlaka bak Basak ablacım, seveceğini düşünüyorum. Sevgiler!

      Sil
  3. missha ürünlerine biraz önyargım var ama yine de bakmak lazım tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de pek etkisini görmediğim ürünleri oldu ama genellikle çok sevdiğim, özellikle BB lerinden vazgeçemediğim bir marka =)

      Sil
  4. Koruma faktörü gerçekten çok güzelmiş..

    YanıtlaSil
  5. Missha ürünlerini denemedeim daha önce, eldekiler bitse hemen mağazasına uğrayacağım da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BB lerini ve uzman saç bakım ürünlerini tavsiye ederim, gerçekten başarılı =)

      Sil
  6. Merhaba blogunuzu inceledim ve takibe aldım çok güzel içerikler paylaşıyorsunuz. Bende blogumu takip eden ve yorumluyan herkese dönüş yapıyorum >> Bloguma göz atın isterseniz ; https://www.cihan7.com

    YanıtlaSil
  7. Web Adresi: http://www.farmasigirisi.net



    Sahibi: Farmasi Merve



    Hosting Sağlayan Firma: İsimtescil



    Web Master ve ya Teknik Sorumlu: Farmasi Official



    Kullanılan Sistem Hakkında Bilgi: Wordpress



    Site İçeriği Hakkında Detaylı Bilgi: Farmasi Üye Ol, Farmasi Üyelik, Farmasi Ücretsiz Üyelik, Farmasi Kayıt



    Site hazır bir sistem ise sistem üzerinde yapılan düzenlemelerden bahsedilebilir.(Bu madde isteğe bağlıdır): Hemen Farmasi Üye Olup %75 varan indirimlere sahip olabiliyorsunuz.Yeni üye olan arkadaşlarımız başlangıç paketleri olan kozmetik ürünleri temizlik ürünleri paketleri ve erkek ürünleri paketlerini 265tl yerine 65tl alabiliyorlar.Tamamen sağlık bakanlığı onaylı ve katkı maddesi içermeyen bu ürünlere sahip olmak çok kolay.Ücretsiz www.farmasigirisi.net adresine üye olup bu ürünlerden ve daha fazlasına sahip olabiliyorsunuz.Hiçbir ücret ödemeden ücretsiz üye olup farmasi giriş yaparak dilerseniz farmasi katalog fiyatından satış yapıp kar elde edebiliyorsunuz.Benim 3 aylık bir sürem olmasına rağmen şuanda kazancım 5bintl oldu.Çevreniş geniş bende bu işi yapabiliyorum derseniz biz size destek oluyoruz.Yapmanız gereken tek şey Farmasi Üye Ol üye olup sizlere dönüş yapmamız.

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...