29 Ekim 2017 Pazar

Maybelline Instant Age Rewind The Eraser Eye Kapatıcı - Light

Merhaba!
Bu yazımda ülkemize gelir gelmez makyaj meraklıları olarak saldırdığımız ürünlerden biri olan Maybelline'in bu kapatıcısından bahsedeceğim.


İlk çıktığında bize de gelmesi için merakla beklenilen bir üründü zira yabancı bloggerlar ve Youtuberlar arasında hayli popülerdi. Gelir gelmez alanlar da oldu biraz yorumlanmasını bekleyenler de. Ben ikinci gruptan oldum, hakkında okuduğum şeyler çoğunlukla pozitif olunca almaya karar verdim.

Ambalajı alışık olduğumuz kapatıcılardan biraz farklı. Uygulama için kendinden sünger başlığa sahip. Ürünün süngere gelmesi için ilk kullanımda biraz kontrollü çevirmek gerekiyor. Birkaç kez çevirseniz bile gelmeyip sonra çokça çıkabiliyor, ilk kullanımda buna dikkat etmek gerek. Sonraki kullanımlarda bence ayarı iyi.


Ucundaki sünger başlık hijyen konusunda titiz olanlar için sorun olabilir, ben çok sorun etmedim çünkü zaten makyaj yapmadan önce cildim yeni temizlenmiş oluyor ve benden başkası kullanmıyor. Ayrıca göz altlarım ve kızarıklıklarım dışında sivilce vb gibi noktalara kullanmadım; sivilce üzerlerini kapatma amaçlı kullananlara, süngerin hijyeni ciddi sorun oluşturabilir diye düşünüyorum. Yine de düşmem gereken bir not var; ürünün içindekiler kısmına ulaşmak için ince kağıdını kaldırdığınızda kapatıcının 'anti-mikrobik sistemle korunduğu' yazıyor. Yani koskoca Maybelline yıkanamayan sünger başlık yaparken bunu da düşünmüş diyebiliriz, bu çoğu kişinin değinmediği bir nokta. Tabii ne kadar güvenli emin olamayız. Sorun edenler ürünü ucundan temiz fırça yardımıyla da alabilirler. 


İçeriği bana sorarsanız 'leş'. Çünkü her ne kadar goji berry özleri içerse de parabenin her türevi, aluminyum hidroksitler, fenoksietanoller ve daha nice muhteşem kimyasal cirit atıyor. Yani ambalajın ön yüzüne 'Goji Berry özleri içerir' yazmakla sağlıklı bir ürün yapmış olmuyorlar aslında. 

İçeriği yeterince taşladıktan sonra gelelim etkilerine. Temiz içerikli kapatıcılar da dahil denediğim bir çok kapatıcı arasında (Farması BB kapatıcı hariç, o hala gönlümün birincisi) belki de en başarılı bulduğum kapatıcı olabilir. Ancak belirtmeliyim ki benim göz altlarım çok nadir koyu olur, o da hafif olur. Ciddi anlamda renk bozukluğum yok, daha aydınlık ve düzenli cilt tonu elde etmek için bana yetiyor da artıyor. Çizgilere dolarak onları iyice belirginleştirmiyor. İnceye yakın bir yapısı var ve öncesinde nemlendirmesem bile göz altlarımı kurutmuyor. Onun dışında cildimdeki burun kenarı vs gibi kızarıklığa yatkın yerleri de güzelce nötrlüyor. Kapatıcılığı orta seviyede ve iki kat uygulandığında biraz daha artıyor. Kapatırken kalıp gibi durmuyor, gözeneklerin ya da sorunlu bölgelerin görünümünü olabildiğince yumuşatıyor. Cilde güzel oturuyor ve etkisini 4-5 saat boyunca kaybetmiyor. Eğer ten renginiz çok açık değilse yeterli bir aydınlatma da sağlayacaktır.


Benim içerik dışında en çok takıldığım nokta da renk skalasının darlığı. Şu an satışta 'Nude' ve 'Light' olmak üzere iki rengi var sadece. Bu yurtdışında da böyle mi yoksa bizim ülkeyi esmerlerden ibaret mi sanıyorlar bir fikrim yok ancak bendeki 'Light' olmasına rağmen tenime en az bir ton koyu gelen bir renk. Hele ki göz altı için çokça tercih edildiğini düşünürsek adam gibi açık tonları olsa daha iyi olabilirdi. Light rengi biraz da sarı alt tonlu olduğundan göz altı morluğundan şikayetçi buğday tenliler 'corrector' yani renk düzenleyici olarak da kullanabilirler. 


İçeriği nedeniyle hergün bolca kullandığım bir kapatıcı değil ancak düzgün bir kapatıcıya ihtiyaç duyduğum zaman hep elimin buna gittiği de bir gerçek. Yine de cildimde 4-5 saatten fazla durmamasına özen gösteriyorum çünkü bazı yorumlarda küçük butoncuklar yaptığını okudum.


Fransa üretimi 6,8 ml'lik (neden 7 değil :D) ambalaja sahip bu kapatıcının kullanım ömrü 6 ay. Sanıyorum ki 6 aydan sonra içerdiği anti-mikrobik bariyerinin etkisi yitiyor, çünkü bu kadar kimyasal içeren bir ürün daha fazla dayanırdı eğer hijyen sorun olmaktan çıksaydı.
Sonuç olarak her ne kadar etkisinden çok memnun kalsam da bitince tekrar almayacağım çünkü hem malum sebepler hem de marka hayvan deneyi yapıyor, e böyle olunca eksiler artıları götürüyor benim için. Elbet başka bir kapatıcı bulurum diyorum.

Siz bu kapatıcı hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler
Evrim

17 yorum:

  1. benim en favori kapatıcım almaya devam edeceğim ..:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ah o saydığım iki önemli unsur olmasa ben de tekrar alacak kadar sevmiştim aslında =)

      Sil
  2. Etkileri konusunda seninle hemfikirim; ama, benim de göz altımda butoncuklar yaptı. O nedenle süngerini çıkarıp kullanmaya devam ettim; ama, sanki süngerle göz altına alındığında daha homojen duruyor gibi geldi (evet saçma bence de). Ama genel olarak beğendiğim bir kapatıcı :) Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum, sünger uygulaması diğer şeylere göre bence de daha başarılı, daha ince uyguluyor hem de, ben belki hergün düzenli kullanmadığım için buton yapmamış olabilir bilmiyorum keşke şu içeriğe ve deneylere marka genel olarak el atsa da gönül rahatlığıyla kullansak =)

      Sil
  3. Daha ülkemizde yokken alıp çok beğenerek kullandığım ürünü bitirmemin üzerinden aylar geçmesine rağmen hala bloğumda yazmamış olmamdan dolayı kendime koca bir alkış, hem de bu kadar beğenmişken...
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ah sizi çok iyi anlıyorum İlknur ablacım, bende de aynı durumda yazılmayı bekleyen iki koca çekmece dolusu ürün var. atıciğim kendimi şuracıktan :D

      Sil
  4. Benim kuru gözaltlarımı nemlendirmeme rağmen deli gibi kuruttu . Pıtırcıkları da ayrı bir olaydı. :/ Favori kapatıcımı bulamadım sanırım ben ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzum araştırdığım kadarıyla alerjik tepki veren ciltlerde kuruma da yapıyormuş butoncuk da, aslında o içeriğe daha neler yapmaz ki değil mi.. boşver bence de iyi ki favorin değil =)

      Sil
  5. ben de tanıtmıştım geçenlerde yorumlarına tamamen katılıyorum canım güzel bir yazı olmuş :) ben aralıklı kullandığım için yağ butonu vs bir problemle karşılaşmadım bir de üzerindeki süngeri çıkardım attım artık böyle de iyi fena değil kullanımı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım beğenmene sevindim =) evet aralıklı kullanıldığında büyük sorun olacağını sanmıyorum ben de =)

      Sil
  6. Ben özel bir günse göz altlarima kullaniyorum bu ürünlerden ama içeriklere hiç dikkat etmiyorum ben 😕😕😕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında dikkat etmekte fayda var ama her gün kullanmıyorsanız bence sorun değil =) ayda yılda bir kullandığım şeylere ben de pek emtiyorum =)

      Sil
  7. İçerikte ne ararsan var,kapatıcılığı iyi ama o başlık bana da uygulama zorluğu yaşatır gibi geliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım maleseef içerik baya kötü.. keşke temiz olsaydı o zaman bittikçe alabilirdim ..

      Sil
  8. Ben beyaz tenliyim hangisini almaliyim fair mi light mi

    YanıtlaSil
  9. Ben esmer buğday tenliyim hangi rengi uygun olur sizce?

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...