14 Haziran 2017 Çarşamba

Maybelline Fit Me Matte&Poreless Fondöten - 110 Porcelain

Herkese merhaba!
Bu yazımda sizlere ilk başlarda nefret ettiğim, son dönemde ise favorim olan bu fondötenden bahsedeceğim.


Aslında bu fondöteni kışın baya merak ederek almıştım zira deneyen herkes çok beğeniyordu. Cildim karma ve t bölgem gözenekli olduğundan tam benlik olacağını düşünmüştüm. Ancak kış aylarında beğenmeyince bir kenara attığım bu fondötene havalar tekrar ısındığında bir şans verince aramız düzeldi =)
Fondötenin vaatlerinden ve özelliklerinden bahsedecek olursam;

-ciltte ağırlık yapmıyor, mat bir bitişe sahip 
-blur etkisiyle gözenek görünümünü hafifletiyor ve pürüzsüz bir ten sağlıyor
-mat olmasına rağmen cildi soluk, donuk göstermiyor, doğal duruyor
-normalden karmaya dönük, karma ve yağlı ciltler için özellikle tasarlanmış
-içerdiği mikro pudra taneleri ile yağlanmayı kontrol altına alıyor, parlamayı önlüyor
-dermatolojik testlerden geçmiş (marka hayvan deneyleri yapıyor)
-komodejenik değil yani gözenekleri tıkamıyor.
-yapısı likit ancak çok fazla akışkan değil, ortanın biraz altında yoğunluğa sahip.


Bendeki ülkemizdeki mevcut renklerin en açığı, 'Porcelain' rengi. Yaklaşık bir aydır günlük makyajımda hep elimin gittiği bu fondötenin vaat ettiği her şeyi yerine getirdiğini söyleyebilirim. Gerçekten adı gibi 'Fit Me'. 


Yalnız tek uyarmam gereken nokta şu; kış aylarında kullandığımda hiç beğenmemiştim, cildimle bütünleşmemişti. Pütür pütür duruyordu ve kapatması gereken kusurları iyice ortaya çıkarıyordu. Nemlendirdiğim ve peeling yaptığım halde cildimde duruşuna hiç bir şekilde ısınamamıştım. Ancak havalar ısındığından beri cildimdeki kuruluk-nemsizlik gibi dengesizlikler gitti ve tekrar denediğimde bayıldığım bir fondöten oluverdi. Yani diyeceğim o ki cildiniz karma bile olsa bu fondöteni kullanmadan önce neme doyduğundan emin olun. Cildin üst tabakasında kalan nemlendiriciler yetmiyor, derinlemesine nem sağlayan ürünlerle daha iyi anlaşıyor bu fondöten çünkü. Şimdilerde çok güzel anlaşıyoruz. T bölgemde parlama yapmıyor, gün içinde pudra bile geçmiyorum. Verdiği matlık tam ayarında, cansız soluk göstermiyor. Tüm gün yok olmadan etkisini koruyor ve gerçekten gözeneklerimi büyük oranda gizleyip yüzümü en sorunlu dönemlerde bile iyi gösteriyor. Ben en pürüzsüz sonucu süngerle uyguladığımda alıyorum. Fırça ve parmakla uygulamayı sevemedim. Süngerimle tampon hareketlerle uyguladığımda en doğal sonucu ve hafif dokusuna rağmen en yüksek kapatıcılığı elde ediyorum. Daha fazla kapatıcılık istediğim bölgelere iki kat geçiyorum yine de kalıp gibi durmuyor. Cildimle güzel bütünleşiyor ve üzerine uyguladığım allığı, bronzerı dağıtmakta zorluk çekmiyorum.


Benim için eksi yanı yüzünüzü bir yere sürerseniz bulaşıyor olması. Bir de ülkemizdeki ambalajı da yurtdışındaki gibi cam olsaydı hem içinde kalan ürünü görmek hem de sağlık açısından şahane olurdu.
İçeriği de klasik Maybelline, yani kötü. Bu yüzden bunu kullandığımda yüzümde makyajla uyumamaya, dışarıdan gelince hemen silmeye ekstra özen gösteriyorum. Yine de içeriğinden ötürü herhangi bir alerji, sivilce vb bir durum yaşamadım.
Ürün 30 ml'lik plastik tüpte. Fransa üretimi ve açıldıktan sonra 1 yıl kullanım süresi var. Benim için 'eh işte' olan hafif bir kokuya sahip.
İndirim zamanı 15 tl'ye almıştım, Watsons, Gratis, Rossmann ve diğer bütün kozmetik dükkanlarında bulabileceğinizi düşünüyorum, malum Maybelline satmayan yer neredeyse yok. 

Siz bu fondöteni kullandınız mı? Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler
Evrim

22 yorum:

  1. Ya herkes övdü çılgınlar gibi aldı diye bi almamazlık etmiştim zamanında :D Sonra alsam mı almasam mı derken yazın serum fondötenlere döndüm . Benim için hala ikilem :)) Güle güle kullan canım çok sevindim artık köşede durmamasına! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma sorma, alıp da kullanamadığım şeylere gıcık oluyorum :D anlaşabildiğim için ben de çok mutluyum :D :D serum fondöten derken hangisinden memnunsun en çok ya, benim çok bilgim yok serum fondötenler hakkında.. aydınlat bizii <3

      Sil
  2. Hayvanlarda deney yaptığına göre eve sokmam ben bunu. Desene sanki makyaj yapıyorum:))))yapsam almazdım diyeyim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aslında ben de deney yapan markalardan alışveriş yapmıyorum çok uzun süredir. ancak bunu bu kararı vermeden önce almıştım ve çok sevdim, eğer benzerini bulamazsam cruelty free markalarda ve çok mecbur kalırsam alırım ancak, değilse almamak için elimden geleni yaparım. aslında hiç bir şey hayvanların canlarından önemli değil keşke firmalar markalar da bunu anlasa.. sevgiler <3

      Sil
  3. Ben de kullanıyorum ve oldukça memnunum :)

    YanıtlaSil
  4. bence fena değil ama bittikten sonra yeniden amayı düşünmüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben biterse almak istiyorum ama hayvan deneyleri yüzünden almayacağım sanırım..

      Sil
  5. fondöten kullanmıyorum belki 10 senedir :D

    YanıtlaSil
  6. çok güzel özellikleri varmış, fiyatı da çok uygun :)

    YanıtlaSil
  7. Ya demek hayvanları denek olarak kullanıyorlarmış. Müjde kardeşimin yorumunu okudum, yukarıda yazıyormuş meğer. Orayı atlamışım. Sıkıcı bir durum. Aslında bu kadar ilerlemiş bir teknikle cilde iyi gelip gelmeyen formülleri bulabilmeliler.
    Sen ikinci bir şans vermişsin fondötene. Bizde içini görebileceğin cam falan öyle maddeleri zarar ederler diye kullanmazlar. Onun için çok bekletmemek lazım. Güzel bir tanıtımdı. Emeğine sağlık Duygun. Sevgiler kızıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum. yani yıllardır ortalama her yeni üründe aynı/benzer içerikler kullanılırken neden hala inatla deney yapma ihtiyacı duymaktalar akıl alır gibi değil. dediğiniz gibi bizim ülkede zarar ederler cam yapsalar.. zaten sağlığımızı ne zaman düşündüler ki.. o kadar deneye rağmen hala insanlarda tonla alerji yapan ürünler üretiyorlar, yazık cidden..
      teşekkür ederim Ece Ablacım, kocaman sevgiler <3

      Sil
  8. ben de çok sevdim bu fondöteni, kesinlikle yağlı ciltler için daha iyi bir seçim bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet =) ölü deriden arındırılmış ve iyi nemlendirilmiş citte gerçekten çok güzel duruyor =) sevgiler <3

      Sil
  9. Çok merak etmiştim kuzum ilk yazını okuduktan sonra cilt tipime uymaz diye almamıştım. Mâlum kuru ciltlere her fondöten uymuyor. :( Senin sonradan beğenmene çok sevindim bitanemm, mutlulukla kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bebeğim, benimki karma olmasına rağmen kış aylarında anlaşamadık, bu yüzden kuru ciltler iyice nemlendirmeli öncesinde. okuyan gözlerine sağlık balım, öpüyorum <3

      Sil
  10. Bunu hiç denemedim Evrimcim, bugünlerde de Niveanın CC kremini kullanıyorum, yeterli :) Elimde o kadar fazla ki ürünler bu arada bitirme gayretindeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de yaz aylarında bb lere ağırlık veriyorum aslında ama bu hiç ağırlık yapmadı yüzümde baya sevdim =) sevgiler <3

      Sil
  11. Ben maybelline affinimat kullanıyordum ama artık hiçbir yerde bulamadım. Çok da memnundum. Bunu almaya da cesaret edemedim açıkçası nasıl olduğunu bilemediğim için. Bilgilendirdiğin için teşekkürler alıp deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım onu üretimden kaldırdılar diye biliyorum, ben de kullanmıştım ama bunun kadar sevemedim, bir şans ver umarım beğenirsin bunu da =) sevgiler

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...