4 Aralık 2016 Pazar

Mim: 2017'ye Doğru Hayaller, Dilekler ve Hedefler

Merhaba :)
Sevgili Arsel'in Okyanusu beni yılın bu son ayında katılmaktan çok keyif aldığım bir mime davet etmiş, çok teşekkür ediyorum, biraz geç de olsa hemen yanıtlamaya başlıyorum.



Kendisinin mim yazısına ve bloguna buradan ulaşabilirsiniz.



1- Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan vazgeçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?

Aslında bu çok güzel bir soru. Hepimizin mutlaka sevilmeyecek yönleri, hataları vardır. Ancak ben büyüdükçe 'inadım inat' biri olmanın insana hayatta bir şey kazandırmadığını gözlemledim, ben de inat biriydim ve mümkün olduğunca bu huyumu törpülemeye çalışıyorum. En azından çok yakın çevremle olan ilişkilerimde daha anlayışlı, sakin ve tutarlı davranıyorum artık. Kendimde değiştirme ihtiyacı duyduğum öyle çok sert köşeli bir huyum yok, biri eleştirdiğinde de özeleştiriye açık olduğumdan bu değişimi her an geçirebilirim benim için sorun değil yani ve insan isterse 70 yaşında da değişip kendini düzeltebilir, ben buna inanıyorum. İstenirse her şey mümkün. Kuralları, sınırları koyan bizleriz aslında. Yeniyıla girmeden değiştirdiğim ve devam ettireceğim bir özelliğimi düşünecek olursam; artık daha affedici ve anlayışlıyım zamanında sinirlendiğim insanlara karşı. Mesela aramın limoni olduğu eski bir blogger arkadaşımla karşılıklı iki yetişkin olarak konuştuk ve yeni bir sayfa açtık. Üstelik eskisinden daha rahat ve samimi olduğumuzu düşünüyorum artık birbirimize karşı. Bu noktaya gelmiş olmamız beni çok mutlu etti. Yeni yılda da '3 günlük dünya, kimseyi kırmaya değmez ya da bir kez affetmekten zarar gelmez' mantalitesini benimsemeye devam edeceğim.


2)Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?


Valla ne yalan söyleyeyim ilk dileğim birkaç hektarlık bahçeye sahip müstakil, sahil kıyısında bir ev olurdu. Sonra hem ev almak için özel sektörde canla başla çalışan sevgilimi rahatlatmış olurdum hem de o birkaç hektarın içine karşıma çıkan her türlü sokak hayvanını doldurup bir daha asla aç kalıp üşümemeleri için ev sahipliği yapardım.


Sonra tüm iyi insanlar için sevgi, anlayış ve kardeşlik dilerdim, açların doyması, evsizlerin barınması ve kötü insanların cezalarını çekmesi için 3. dilek hakkımdan cayardım. Çünkü şimdi para dilesem, para da bir yere kadar mutluluk verecek hem bu pislik dolu dünyada birtakım leş insanlarla birlikte yaşadıktan sonra ne kadar param ya da malım olduğunun pek bir anlamı kalmıyor bana göre. Önemli olan soruna kökten kalıcı çözüm bulmak olurdu. Bu da ancak karşıma çıkan bir dilek cini ile olur düşüncesindeyim, o yüzden kesinlikle başka şey dilemezdim. Tüm insanlık ahlaki ve manevi açıdan dize gelmiş olsa zaten dünyada sorun kalmazdı..


3)Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin.. için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)


Gelecek günler için biraz para biriktirmek ve kişisel harcamalarımı biraz kısmak yeni yıl için başlıca planlarımdan. Çünkü bu ülkede yeni yıl öyle reklamlardaki gibi Noel babalar, sınırsız hediye ve eğlenceler demek değil, tam tersine zam, zam ve daha çok zam demek. Gerçekçi olmak lazım yani. Yılbaşı akşamı oturur yer içeriz ama bunun 364 günü daha var :D


4.Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok para şart mı? Belki de değildir.


Aslında piyangodan para çıksa ilk yapacağım şey 4-5 tane ev alıp ailemde ben de dahil ev sahibi olmayanları sevindirmek olurdu. Ev ile kafayı bozmuşum resmen nasıl dertliysem :D Artan paranın bir kısmı ile kendime bir cupcake dükkanı açar, kendi işimin patronu olurdum. Bir kısmıyla hayır işi yapardım ama araya devleti koymadan, direkt olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşırdım malum devlet girince işin içine o paranın gideceği yer belli olmayabiliyor. Öhöm. Hala para arttıysa da bi dünya turu patlatırdım sevdiceğimle. Yani öyle marjinal beklentilerim yok öyle bi para bulsam yapacaklarım bunlar. Madem 3 günlük dünya, bari yaşadığım evin duvarının rengine ben karar vereyim içimde kalmasın. E hayırişi de yaptık, tamam daha ne, mezara götüremeyeceğimize göre parayı, illa ki harvayacağız yani...


5.Para para para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.


Asla paragöz bir insan olmadım. Hatta üç kuruş fazla kazanmak için sevdikleriyle vakit geçiremeyen insanlardan olmak en büyük korkum. Ama realist bir insanım, içinde bulunduğumuz dünya ve hayat şartlarında herşey toz pembe olmuyor malesef. Yani ufak tefek hayallerim var elbet paranın dahil olmadığı, onlar zaten zamanla gerçekleşiyor ancak hadi bakalım istesek şurdan şuraya gidebiliyor muyuz para olmadan? Yok gidemiyoruz, o yüzden gerçekçi olup çok fazla paranın dahil olduğu hayaller kurmuyorum ki gözüm dönmesin, insanlıktan çıkmayayım. Bu işler böyle. İnsanoğlu en güzeline sahip de olsa hep daha fazlasını ister, bunun önüne geçmek için de nefsimize hakim olmamız, maneviyata yatırım yapmamız gerekiyor.


Benim mime verecek yanıtlarım bunlardı, uzun oldu kusura bakmayın ama böyle sohbet konusu gibi mimlere katılınca bari hakkını vereyim diyorum çenem düşüyor :D Umarım sıkmamışımdır sizleri... Katılmak isteyen, yorum yapan herkes, davet ediyorum.
Sevgiler
Evrim

36 yorum:

  1. Cevaplamışsınnn 😍! Çok güzel cevaplar vermişsin kuzum emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım biraz geç olsa da katıldım =))) çok teşekkür ederim kocaman sevgiler <3

      Sil
  2. En çok Alaaddinin Sihirli lambasından çıkan dileklerine bayıldım tüm dilediklerinin gerçek olacağı harika bir yıl geçirirsin umarım :) Sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin hepimizin dileklerinin gerçek olduğu bir huzur yılı olsun inşallah, sevgiler <3

      Sil
  3. Yazında hep gerçekçi olmak lazım demişsin ya, cidden Evrim, gerçekler acı ve daha da acılaşacak gibi görünüyor. İyi günler görmemizi diliyorum canım benim😊 Ve o kocaman bahçeli eve umarım sahip olursun❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne yazık ki öyle canım benim hakikaten her gün yaşanılanlar...
      amin umarım yeni yıl uğuruyla gelir, hepmizin dilekleri gerçek olsun, sevgiler kuzum <3

      Sil
  4. Ne uzunu, su gibi geçti derler ya, benim için öyleydi. Bu tarz mimleri okumaktan keyif alıyorum açıkça. Yanıtlarını çok sevdim Evrim, bir de sohbet tınısıyla olunca okurken 'hani benim kahvem' moduna girmiştim. :D Dilerim gönlünden geçenler gerçekleşir. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay çok sevindim o halde =)) çok teşekkür ederim, ben de sohbet havasında yazmayı daha çok seviyorum ama her zaman yakalayamıyorum o tınıyı =)hepimizin dileklerinin gerçek olması umuduyla, sevgiler <3

      Sil
  5. çok güzel paylaşımlar izlemeye ve takibe aldım bana da beklerim :)
    https://netgaste.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  6. En çok hayır işi yaparken araya devleti dahil etmeyecek olmana güldüm. Hoşuma da gitti valla 😀 Dilerim her şey gönlünce olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :D valla ayrıntıya girmek istemedim ama görünen köy klavuz istemiyor =) amin, hepimizin dilekleri gerçek olsun <3

      Sil
  7. Çok doyurucu cevaplardı Evrim kızım. Olgun olduğunu zaten anlıyordum. O bahçeli ev önünde sonunda nasip olur dilerim. Aslında hayallerimiz benziyor. Sevgilerimi bırakıyorum sana canımm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablam bitanesin :) İnşallah hepimzin hayalleri gerçek olur, huzurlu günlere uyanırız =) kocaman sarılıyorum <3

      Sil
  8. Ne kadar içten bir mim olmuş, tüm dileklerin gerçek olsun :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım benim, senin de tüm dileklerin gerçek olsun <3

      Sil
  9. Ne kadar da samimi cevaplar vermişsin ellerine sağlık, bende çekiliş yapıyorum beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim çok teşekkür edrim zaman ayırdığın için <3 hemen bakıyorum =)

      Sil
  10. Sıkılmak mümkün değil, çok eğlenceli olmuş Evrim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah çok sevindim böyle düşünmene, çok teşekkürler, sevgiler canım benim <3

      Sil
  11. Umarım dileklerin gerçekleşir. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimiz için amin diyelim, çok teşekkürler canım <3

      Sil
  12. Çok samimi içten cevaplamışsın büyük bir keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
  13. Yine samimiyet akan bir yazı olmuş Evrim hatun, kalemine sağlık :) En güzelinden bütün dileklerin ve hayallerin gerçekleşsin dilerim, öpücükler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederm Akela hatun =)) amin hepimiz için =) çok sevgiler <3

      Sil
  14. Hayaller ve gerçeklerin olduğu mimlere bayılıyorum :) Bir de senin kaleminden olunca değme keyfine Evrimm <3 Tüm hayallerin gerçekleşir inşallah ve o sıcak, samimi evinden ve kendi dükkanından bizlere yazarsın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben deeee =) Mary'm benim çok teşekkür ederim ki <3 amin inşallah hepimizin dilekleri gerçek olsun balım <3

      Sil
  15. Umarım istekleriniz gerçekleşir :) sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Umarim dilekleriniz gerçekleşir

    YanıtlaSil
  17. Sahil kenarında bir ev benimde en büyük hayalim dilerim birgün gerçek olur. Cinden istediğin şey çok güzel, bencede önce insanlık değişmeli o zaman güllük gülistanlık bir dünya olur. Hayallerin ve dileklerin çok güzel Evrimcim dilerim en kısa zaman da gerçek olur :). Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Canim insallah o hayalindeki eve kavusursunuz💕 yeniyil mentaliteni de cok begendim 💕

    YanıtlaSil
  19. Evrim çok güzel yanıtlar vermişsin o inat huyu bana da çok şey kaybettirdi zamanla törpüledim ilk başta inat etsemde sonrasında huyumdan vazgeçmeye başladım :) 3. sorudaki yanıtını da çok sevdim 👍

    YanıtlaSil
  20. Ben de mimliyim ama daha yapamadim. Insallah her hayalin gerçeklesir.

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...