24 Aralık 2016 Cumartesi

Lacinia Cosmetic Çay Ağacı Yağlı Yüz Temizleme Jeli

Herkese merhaba!
Bu yazımda sizlere anlatabilmek adına son bir aydır her sabah kullanıp deneyimlediğim bu yıkama jelinden bahsedeceğim.



Aslında firma (Norm Bitkisel) bu ürünü yollayalı uzun süre olmuştu ve ara ara kullandığım bir üründe ancak yorumlamak için düzenli kullanım gerektiğinden yazmam zaman aldı. 


Lacinia, Norm Bitkisel Ürünler'in ürettiği bir marka. Ürün çeşitleri arasında bitkisel içerikli cilt bakımı, saç bakımı ve hijyen ürünleri var. Tabi buraya yazmadan geçemeyeceğim ve ülkemizde çok yanlış algılanan bir duruma da kendimce açıklık getirmek istiyorum. Bir ürünün bitkisel olması hiç kimyasal içermediği anlamına gelmez. %100 organik olmadığı sürece bu tarz ürünlerin içeriğinde kimyasallar da olduğunu/olabileceğini unutmamak gerek. Bu ürün de bitkisel özler içeren fakat kimyasal da barındıran ürünler kategorisinde. Bu yüzden her bitkisel ürünün sağlıklı ve temiz içerikli olmadığının altını çiziyorum.



Şimdi ürünü inceleyelim. 
Ürün karton kutuda satılıyor. Kutuyu açınca karşımıza 250 ml'lik pompalı, plastik bir şişe çıkıyor. Pompalı olması kullanım kolaylığı sağlıyor. Üstelik şişe şeffaf olduğundan ürünü ve ne kadar kaldığını kolaylıkla görebiliyorsunuz. 




Adından da anlaşıldığı gibi temizleme jelinin etken maddesi sivilce ve akne oluşumlarını engellemeye yardımcı olan çay ağacı yağı. Bunun yanı sıra sarı kantaron, kalendula ve papatya bitkilerinin özlerini de içeriyor. Fakat kokusunda çay ağacı yağı baskın. Bana mentollü gibi gelen bir koku ve oldukça ağır. Daha önce farklı bir markanın çay ağacı yağı içeren temizleme jelini kullanmıştım, o da bunun gibi ağır bir kokuya sahipti. Tam olarak tarif etmem gerekirse çam ağaçlarının reçinelerindeki o hafif kozalak hafif mentol karışımı bir koku vardır hani, keskin ve aromatiktir, bu da tam ona benziyor ve daha yoğunu. Böyle olmasına rağmen kullanırken beni çok rahatsız etmedi ama gözlerimin sulanmasına sebep oldu. 




Jel, yarı yoğun yarı akışkan bir kıvamda. Neredeyse renksiz diyebileceğim, şeffaf sarımsı bir renkte. Bir pompa ürün benim tüm yüzümü temizleme yetiyor. Bu yüzden kolay kolay bitecek gibi değil. Yıkama sırasında deterjan gibi köpürecekmiş hissi verse de o kadar bariz köpürmüyor hatta içerisindeki yağın varlığını hissediyorsunuz, yüzünüzde kayıyor. Bu yüzden bol su ile iyice durulamak gerekiyor. Durulama sonrasında da yüzümde gerginliğe veya aşırı kuruluğa sebep olmadı, hatta koşa koşa nemlendirme ihtiyacı bile hissetmedim. Buna rağmen yağ ve kirden iyi arındırdı. Tabi cildim karma olduğundan bendeki etkileri böyleydi, kuru ciltli olanlarda daha farklı sonuçlar olabilir. 
Kullandığım süre boyunca varolan ufak tefek sivilcelerimi, pürüzlerimi söndürdüğü oldu fakat yenilerinin çıkmasını engellemedi. Çay ağacı yağının kullanım alanı sebebiyle böyle bir beklentim vardı fakat bunu karşılamadı. Ancak siyah nokta oluşumunda gerileme gözlemledim.




Asıl canımı sıkan nokta ise içeriği oldu. Ne yazık ki kutusuna bakıp paraben türevlerinin cirit attığını ve fenoksietanol da içerdiğini görünce üzüldüm. Buna rağmen deneyimleyip fikirlerimi yazmak adına bir aydan fazla bir süre kullandım. Hiç bir yan etkisini görmesem de ne yazık ki kullanmaya devam etmeyeceğim.
Bana göre içeriği temiz olsaydı bitene kadar kullanabileceğim, gündelik temizlikte yeterli gelen bir üründü. Karma ve yağlı ciltlerin özellikle sevebileceğini düşünüyorum. Eğer içeriğe takılmıyorsanız şans verebilirsiniz. İçerik dışında kötü bir özelliği yok çünkü.
Açıldıktan sonra 6 ay kullanım ömrü var. Ürünü sitesinden incelemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgiler
Evrim

Not: Yazıyı yayımladıktan sonra firmadan bir açıklama geldi; nem oranı yüksek olan Arap ülkelerinde satılan Lacinia ürünlerinin içeriği bu şekildeymiş, ülkemizde yeni üretilenlerde paraben yokmuş. Ancak bendeki ürün bu şekilde olduğundan ona göre yorumladım, eğer satın almak isteyen varsa içerik için önce firmaya danışırlarsa iyi olur. Sonuçta bana gelen ürün ülkemizde satılan bir üründü.. Yine de firmaya ilgi ve alakası için teşekkür ederim.

35 yorum:

  1. Çok faydalı kozmetik bilgileri vermişsin her zamanki gibi Evrim'ciğim, kalemine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, szin de okuyan gözlerinize sağlık =) sevgiler <3

      Sil
  2. Merhaba g+ da gördüm çok tatlış bir blogunuz var hemen takip ettim :) ben de sayfama beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz ^^ çok teşekkür ederim =) ben de sizi takibe aldım hemen =) sevgiler

      Sil
  3. %100 organik olmayışı, içeriğinin temiz olmayışı kullanmama kararı almama neden oldu. Ama dürüstçe yorumlamana sevindim. Teşekkür ederim canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yani ürünü kötülemek gibi bir niyetim yok, dediğim gibi içerik dışında bi sıkıntı yaşamadım. organik olduğunu da vaat etmiyor zaten ama bitkisel olması kimyasal içermediğinin kanıtı değil demek istedim yazıda :) teşekkür ederim okuduğun için sevgiler <3

      Sil
  4. Canım açıklayıcı ve şeffaf bir paylaşım olmuş.Teşekkür ediyorum.İçeriğine ürünlerin bende elimden geldiğince satın almadan önce dikkat etmeye çalışıyorum. Paylaşımın ve yorumun için teşekkürler.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim ben teşekkür ederim vakit ayırdığın ve güzel yorumun için. çok sevgiler <3

      Sil
  5. Evrim objektiflik konusunda oldukça güvendiğim isimlerden birisin öncelikle bunu belirteyim ve kendi adıma sana teşekkür ediyorum. Çay ağacı yağını tek başına yaz aylarında ya da sivilceleri söndürmek için kullansam da kokusu başımı ağrıtmak için yetiyor bu yüzden sıklıkla kullanamıyorum. İçerik konusunda da haklı buluyorum seni canım, ellerine sağlık öpüyorum çok <3 :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim içtenliğin için <3 ben de saf bir çay ağacı yağı almayı planlıyorum aniden çıkan sivilceler için.. dediğin gibi çoğ insana ağır gelecek bir kokusu var. Okuyan gözlerine sağlık bebeğim, sevgiler <3

      Sil
  6. Aslında çay ağacı yağını sivilceler üstünde etkili diye bilirdim ama bu üründe etkili olamamış demek ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya belki etkilidir tabi kişiden kişiye değişiyor bu durumlar, sivilcenin sebepleri de değişnlik gösteriyor.. ama benim yüzümde kolay kolay sivilce çıkmaz, çıksa da hemen söner normalde. eğer çok çok etkisi olsaydı sönme süresini kısaltırdı diye düşünerek bu şekilde yorumladım.
      sevgiler :)

      Sil
  7. Karma bir cildim var benim de Evrim 😊. Ne güzel anlatmışsın iyisinide kötüsünü de. İçerik olarak pek anlamıyorum ama neyi kulanıp neyi kullanmamam gerektiğini sayende öğreniyorum. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize çok sevindim, çok teşekkür ederim =) ne mutlu az da olsa faydam vars =) sevgiler <3

      Sil
  8. O kadar güzel yorumlamışsın ki çok açıklayıcı olmuş ve güzel bir ürüne benziyor denemek gerek :) bu arada blogumda yılbaşı çekilişim var canım bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim =) hayırlı olsun çekilişin not aldım =)

      Sil
  9. Ben de yüz ve vücut scrubu vardı markanın. İçerik konusunda sana katılıyorum Evrimcim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüz kreminde paraben yok bendeki gül özlüde ama vücut scrubına henüz bakmadım umarım daha iyidir :/ sevgiler <3

      Sil
  10. İçerik çok sıkıntılı bir durum. Ne kadar güzel olursa olsun almam sanırım :/ Detaylı ve güzel yazın için teşekkürler kuzumm❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim kuzucuk okuduğun için :) sevgiler <3

      Sil
  11. İçerik benim için de önemli. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  12. Blogunuzu severek takip ediyorum, ben de bloguma bekliyorum :)
    hasibecengiz.blogspot.com.tr
    Ayrıca blogumda bir çekiliş var, herkes davetli!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz yeniden, ne zamandır uğrayamadım sizin blogunuza, kusura bakmayın =) hemen koşuyorum <3

      Sil
  13. hoşgeldiiiiin kiiiii!!! Ausem seni buralarda görmeyi özlemişim valla, güzel yorumlarını arıyordu gözlerim <3 <3
    kuzum hemfikir olmamıza çok sevindim, özellikle değinmek istedim o noktaya evet. Ürün güzel işte de dediğin gibi içerik...
    Koskocaman öpüyorum ^^

    YanıtlaSil
  14. içeriğinde paraben olması kötü olmuş :(

    YanıtlaSil
  15. altını çizdiğin kısma katılıyorum Evrim'cim, ve bize özel hııımm, iyiymiş ;)

    YanıtlaSil
  16. içerik olayını ben anlamıyorum artık ya bu markanın ben de gül serisi var henüz kullanmadım ama bi bakacam onların içeriğine de :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım gül serisinin kremi var ben de neyseki onun içi temiz, inceledim özellikle, çok zararlı şeyler ve paraben görmedim =)

      Sil
  17. Ne yazık ki, ülkemizde anlattığın kanı var Evrim. Paraben yoksa, ürün temizdir kanısı da var, ilginç bir şekilde. Bir iki bitki eklendiğinde ürünü organik sanan da çok... Umarım zamanla, bilinçli bir tüketime kavuşabiliriz. İçindekiler kısmını okumayı bile gereksiz bulan insanlar var. Halbuki çok önemli ve sadece kozmetik ve bakım ürünlerinde değil, yediklerimizde de bu maddeler olabiliyor.
    Çay ağacı yağı gerçekten kötü kokar, seni rahatsız eden bence o olabilir. Yeni üretimlerde paraben olmaması güzelmiş, incelemek lazım demek ki. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım benim umuyorum ki bilinçleniriz. aynen ya öyle insanlar var yediklerine içtiklerini bakmadan etmeden götürüyorlar... gereksiz buluyor olmalarını sadece cahillikle açıklayabilirim..
      okuyan gözlerine sağlık canım, ben teşekkür ederim, sevgiler <3

      Sil
  18. Detayli anlatimin için tesekkürler canim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuduğun için ben teşekkür ederim Derya ablacım =) sevgiler <3

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...