13 Kasım 2016 Pazar

Nuxe Paris Rêve de Miel Ultra Besleyici Dudak Balmı - Kuru ve Çatlamış Dudaklar İçin

Rüzgarlı ve yağmur bulutlarıyla dolu bir Ankara sabahından herkese merhaba!
Havalar bir iyi bir kötü derken bundan en çok etkilenen yerlerimiz saçlarımız, ellerimiz ve dudaklarımız oluyor. Benim dudaklarım zaten yılın 12 ayı kuru olduğundan sürekli lip balm kullanıyorum.



Geçen kış Blistex dışında en çok kullandığım Nuxe'ün bu balmı oldu. Bu kış için de yenisini aldım ve bitmeden sizlerle paylaşmak istedim.


Nuxe'ün kullandığım bütün ürünlerinden bugüne dek genel anlamda memnun kaldım. Ama içlerinden bazılarını bittikçe alacak kadar çok seviyorum, bu da onlardan biri. 




Anlatmaya ürünün ambalajından başlamak istiyorum. Minik bir kutusu var ve ürünün içerik bilgisi, ürün hakkında detaylı bilgi bu kutuda yer alıyor. Balmın kendisi ise, bir balm için oldukça kaliteli ve şık bulduğum buzlu cam bir kavanozda. Metal gibi duran yine kaliteli, sert plastikten beyaz bir kapağa sahip. Cam ambalajları seviyorum :)




Kapağı çevirince Nuxe'ün koku harmanlamadaki ustalığını farkediyorsunuz. Burnunuza bal ve narenciye notaları ile süslü, hafif ve ferah bir koku çarpıyor. Elbette bir parfüm ya da losyon kadar yoğun ve kalıcı değil, dudağınıza sürdükten kısa bir süre sonra uçup gidiyor. Hassasiyeti olanlar için artı, kokunun kalıcı olmasını isteyenler için ise eksi bir durum.


Kokusu insanda yeme isteği uyandırsa da belli bir tadı yok. Yapısı ise oldukça yoğun. Balmumuna benziyor. Ancak parmağınızı değdirdiğinizde hemen alınacak kadar da yumuşak. Bu lip balmı bu kadar çok sevmemin en büyük nedeni dudaktaki mat bitişi. O parlak, gloss gibi duran vıcık vıcık balmları hiç sevmiyorum. Sadece Blistex'e ayrıcalık tanıyorum, o da işe yaradığı için. Onun dışında günlük olarak rujların yapısını, rengini bozmayan balmları tercih ediyorum. Bu balm hem derinlemesine nemlendiriyor, hem emilmesi saatler sürmüyor hem de dudağımda varlığını hissetsem de rahatsızlık vermiyor. Özellikle dudağı kurutmaya yatkın mat rujların altına, makyaja başlamadan önce sürdüğümde, sıra dudağa geldiğinde süreceğim ruj için pürüzsüz bir zemin hazırlıyor, oluşabilecek kurumaların önüne geçiyor. Rujun çatlaklara dolmasını da engelliyor bir nevi bariyer gibi dudakları örttüğü için. 
İlk sürdüğünüzde belli belirsiz pütürler hissediyorsunuz, aslında öyle peeling gibi tanecik filan içermiyor ama içerdiği doğal yağlar katı halde olduğundan, vücut ısınızla dudağınızda biraz yumuşayana kadar hissedilen bir pütür bu sadece. Beni rahatsız etmiyor. Rengi kavanozda sarımsı olsa da dudakta renksiz.



Hem gece hem gündüz kullanıma uygun olan bu balmdan en çok verimi geceden sürdüğümde alıyorum. Sabaha onarılmış ve pamuk gibi dudaklarla karşılaşıyorum. 
İçeriği büyük oranda temiz, %80 'in üzerinde doğal bileşenden oluşuyor. Birkaç kimyasal içerse de paraben ve türevleri, hayvansal madde, mineral yağlar, suni parfüm, koruyucu madde, renklendirici içermiyor. Ağırlıklı olarak akasya balı, shea, greyfurt kabuğu, soya, gül, tatlı badem, ayçiçeği, limon kabuğu, kalendula yağları ve allantoin gibi bitkisel kombolardan oluşan bir formüle sahip.

15 gr'lık ambalajında indirimsiz olarak 30-35 tl civarında satılıyor. Ancak internette bir çok alışveriş sitesinde yarı fiyatına kadar indirimli bulmak mümkün. Ayrıca azıcık bir ürün bile yettiğinden oldukça bereketli. Koruyucu içermediği için kullanım süresi açıldıktan sonra 6 ay. Yani bu balmı açıp kullanacaksanız çöpe gitmemesi için sadece bunu kullanmanız gerekir düşüncesindeyim.
Nuxe Paris hayvan deneyleri yapmayan, çevreye duyarlı ve insan sağlığını ön planda tutan bir marka olduğu için çok seviyorum, keyifle kullanıyorum.


Bu yıl sınırlı sayıda özel üretilen farklı kapak renkleriyle de satışa sunulan bu balmın klasik görünümü bu şekilde. İçerik bakımından tamamen aynılar.



Siz bu balmı daha önce kullandınız mı? Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.
Sevgiler
Evrim

39 yorum:

  1. Güle güle kullan canım😊

    YanıtlaSil
  2. Bakınca bana balı çağrıştırmıştı ki "bal mumunu andırıyor" diye okumaz mıyım :))

    Ankara yağışlı demek. Çok işe yarar o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :D evet görüntüsü rengi balı andırıyor =) <3

      Sil
  3. Benim dudaklarım ağlabilseler bütün kış ağlarlardı heralde kuruluktan😃. ankara da nerede bulabilirim acaba canım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ben online alıyorum genelde çok uygun oluyor, turuncukasa, kozmium aklıma gelen sitelerden. ama netten almak istemiyorsan nuxe satan eczanelerde bulabilirsin =)

      Sil
  4. benim de sırada bekleyenlerim arasında turuncu kapaklısı var, henüz denemedim ama güvendiğim bir marka olduğundan kullanmak için sabırsızlanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin yorumlarınızı da merakla bekliyorum o halde =) güle güle kullanın =)

      Sil
  5. Ben o puturcukleri cok rahatsiz edici buldum ama nemlendirmesi harika dudak maskesi gibi😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa gerçekten mi.. benimkinde öyle çok pütürcük bile yok aslında, soğuk bir ortamda kalmışsa oluyor genelde, hemen eriyor, süslü sözlükte de rahatsız edici bulanlar olmuş, ben sevdim ya yine de =)))

      Sil
  6. İyice meraklandım bu lip balm için de. Lip balm bitirmeyi beceremesem de geceleri kullanmak için bunu alabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geceleri kullanıma çok çok uygun, yoğun yapısından dolayı en iyi verimi gece alıyorum =)

      Sil
  7. Ben geçen sene boyunca kullanıp bitirmiştim; çok sevdiğim bir balm! Aslında elimdekiler bitince gece kullanımı için yine ona dönmeyi düşünüyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim sizin de beğenmenize =) cidden tekrar alınası =) sevgiler <3

      Sil
  8. elimdeki büyük boy balmlar biterse ben de alacağım bundan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyük boy balm bitirmek zor oluyor vallahi, bunu da açınca başka şey kullanmamak lazım bozulmaması adına. ama benim de elimdeki diğer balmlar bitince sanırım devamlı bunu kullanırım artık =)

      Sil
  9. Elimde çok fazla lipbalm olmasına karşı almak istediğim bir balm, ambalajı cam olan ürünler daha kaliteli gibi geliyor bana da Evrimm, mükemmel anlatmışsın her zaman ki gibi ve o fotoğraflar aşırı güzel :)) Mutlu günlerde kullan güzelliğim <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebeğim beğenmene çok sevindim kuzum benim <3 çok teşekkür ederim. cam kesinlikle benim için de sağlık ve kalite demek =) memnun kalırsın umarım sen de denersen <3

      Sil
  10. Benim en sevdiğim balm kesinlikle😊 Elimdekileri bitirince kesinlikle yine alıp kullanacağım, özellikle gece bakımı için harika oluyor😍 Ellerine sağlık Evrim, mutlulukla kullan❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy kullananlardan bölye olumlu şeyler duyunca ben de mutlu oluyorum!! =))) demek ki hem fikiriz diye =) çok sevindim, al tabi =) çok teşekkür ederim canım benim <3

      Sil
  11. Daha önce Nuxe markasını hiç kullanmadım. Güzele benziyor. Tek sıkıntı parmakla almak zorunda olmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nuxe ün kullandığım tüm ürünlerinden neredeyse memnun kaldım canım, fırsatı olursa sana uygun bir şeyle denemeye başla =) dediğin gibi parmak olayı biraz sıkıntı hele ki tırnaklar uzun olunca =) sevgiler canım benim <3

      Sil
  12. Nuxe eşim kullandı ama yüz için bir üründü kokusu aşırı yoğundu bunu ama ilk kez senin tanıtımında gördüm ve merak ettim. Ama tırnaklarımın içine giriyor bu tarz ürünler de o yüzden pek tercih etmiyorum ama şirin gözüküyor çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım tırnak içine girme olayı beni de deli ediyor açıkçası ama kavanoz tipindeki tüm ürünlerde bu sıkıntı var malesef, alıştım artık :D eşinin kullandığı sanırım nuxe men serisine aittir , o seri biraz ağır kokuyor erkekler için olanı =) umarım sen de markadan denersen memnun kalırsın =) sevgiler <3

      Sil
  13. Tahta bi spatula ile durumun üstesinden geliyorum ^^ Her gece temizlik sonrası mutlaka kullandıklarımdan çok seviyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin de seviyor olman beni çok mutlu etti =) haklısın tahta spatula böyle ürünlerin çözümü =) aklımda tutacağım =) sevgiler <3

      Sil
  14. Yaa markadan hala ürünüm yok ama ilk alacağım bu olmalı <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de deneyebilirsin güzelim, umarım sen de memnun kalırsın =) <3

      Sil
  15. Pek lipbalm insanı değilim, ama buna rağmen yine de sağlam stoklamışım. İyi hatırlattın, evdekilerden birini daha kullanıma açayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de aynı stok durumunu yaşıyorum, biri bitmeden ötekini açmamayı öğrendim nihayet :d yoksa bitm,yor vallahi. bu arada ben dudağımda çok etkisini görmediğim ama atmaya kıyamadığım balmları manikür sırasında tırnak etlerime uygulayarak bitiriyorum, çok tatmin edici oluyor :D sevgiler <3

      Sil
  16. Bizde de soguklarin artmasiyla ciktilar ortaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen :d özellikle bu onarıcı ve yoğun olanlar kışları favorim =) <3

      Sil
  17. Evrim cam ambalaj kesinlikle çok daha şık gözüküyor :) Dudak balmı çok kullanan birisi değilim sadece kışın tercih ediyorum. Kokusunun sürdükten bir süre sonra uçması bence iyi yoksa bayar diye düşünüyorum koku 🙈 Musmutlu günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum bence de =) evet sürekli burnuna gelse bayar bi süre sonra. çok teşekkür ederim canım <3

      Sil
  18. Geldim ki kızımın bu yayınını kaçırmışım işte. Güzel bir öneri, bir sorunum var aslında çok alem biriyim ben. Ruj sürsem de, ya da dudak için herhangi bir ürün bir bakıyorum farkında olmadan mideme çoktan gitmiş :) Şaka bir yana paylaşım için teşekkürler. Benim kızlara hemen önereceğim. Kaydımı yaptım, sevgilerimi bırakıp gidiyorum sana Duygun kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablam o hepimizin sorunu :D ben de kesinlikle senin gibiyim o konuda, araştırsalar vücudumdan beş kilo ruj çıkabilir yani :D bu yüzden mümkün olduğunca temiz içerikli ürünler edinmeye çalışıyorum =)
      okuduğun için asıl ben teşekkür ederim =)
      sevgiler Ece ablacım <3

      Sil
  19. bayıldımmm, içeriğide temiz olmasıyla kış için elimdekileri kullanma gayretim olmasa kesinlikle denerdim. ama belli olmaz yadım aklıma :)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :D kanınıza girdim sanki :D :D elinizdekileri bitirme iradenizi desteklemek isterim, ben de öyle yapmaya başladım =) yoksa bitmiyor, unutuluyor =)
      sevgiler <3

      Sil
  20. bebeğimm okuduğun için kocaman öperim güzel gözlerinden ki <3 evet kozmelada sık sık indirime giriyor bir keresinde ordan almıştım bir alana bir bedava vardı hatta =) öyle denk getirirsen tadından yenmez balım <3

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...