29 Ekim 2016 Cumartesi

Zigavus Argan Elixir Besleyici Saç Bakım Yağı

Herkese merhaba!
Uzun zamandır deneyimlediğim ve bitmek üzere olduğu için üzüldüğüm bu saç bakım yağını yorumlamanın zamanı geldi de geçiyor bile :)



Birkaç ay önce firma tarafından gönderilmişti ve tam da bendeki durulanmayan bakım yağlarının diplerini gördüğüm bir zamandı. Vakit kaybetmeden kullanmaya başladım, aradan 3 aya yakın bir süre geçti ve sadece tek bir kullanımlık kaldı. Bu yüzden gönül rahatlığı ile sizlerle deneyimlerimi paylaşabilirim.

Zigavus, dünya çapında satışları olan bir Türk firması. Doğal bitkisel içerikli bakım ürünleri üretiyorlar. Bu saç bakım yağında da çok fazla zararlı kimyasal veya paraben türevleri bulunmuyor.

Ürünün vaatleri arasında saç yüzeyini pürüzsüzleştirmek, kırıkları onarmak, saçı beslemek ve yenilemek var. Ayrıca açıklama kağıdında ipeksi yapıda olduğu, kolay emildiği, saçlara ışıltı ve yumuşaklık verdiği de yazılmış. Dermotolojik olarak test edilmiş ve etkisi kanıtlanmış.



Gelelim benim yorumlarıma. Haftada 3 kez her banyodan sonra düzenli kullandım. Zaten banyo sırasında her ne kadar saç kremi kullansam da sonrasında saçıma nem ve yumuşaklık kazandırmak için mutlaka bir bakım yağı uygulamam gerekiyor. Bu ürün benim şimdiye kadar denediklerim arasında ilk ikiye girmeyi başardı. Saçlarıma ilk kullanımda bile verdiği nemi, parlaklığı gerçekten çok sevdim. Zaten argan yağının yanısıra avokado yağı ve E vitamini de içeriyor ve bunlar saça çok iyi gelen bileşenlerden. Yıpranmış ve düzenli boya göre saçlarımda vaatlerinin hepsini tek tek yerine getirdiğini açıkça söyleyebilirim. Verdiği nem ertesi gün yok olmadı, 2-3 gün boyunca sürdü. Özellikle boyanın etkisi geçtikçe saçımın parlaklığından ödün vermesini engelledi, canlı ve sağlıklı gösterdi. Verdiği görüntünün yanısıra saçımı içerden de beslediğini düşünüyorum çünkü zamanla banyodan sonra kuruttuğumda saçlarım eskisi gibi yıpranmış görünmemeye başladı. Uçlarındaki çatallaşmalar gözle görülür oranda azaldı ve saç telini bütün olarak kapladığından olsa gerek ısıl işlemlerden ve tarama kaynaklı yıpranmalardan korudu. Bu yağı kullandığım süre boyunca saçlarımın 2-3 kez boya gördüğünü göz önünde bulundurursam, saçlarımı yeni yıpranmalara karşı da dirençli hale getirdiğini gözlemledim. Soluk ve yıpranmış olan saç uçlarım her kullanımda daha onarılmış ve sağlıklı görünmeye başladı.


Saçımdaki fazla nemi havluyla aldıktan sonra her seferinde 4-5 pompa ürünü (saçlarım uzun ve kuru) ellerimde ısıtıp saçımın boylarına ve uçlarına eşit şekilde dağıttım, diplere değdirmedim. Yağı resmen boca etmeme rağmen çabucak emildi, sonrasında ağırlık yapmadı ve yağlanmaya sebep olmadı ancak dediğim gibi benim saçlarım çok kuru. 
Açıklamasında kuru veya nemli saça uygulanabileceği yazıyor ama bu yağ da dahil hiç bir durulanmayan bakım yağını saçlarım kuruyken sürdüğümde eşit dağıtamıyorum ve sonucu beğenmiyorum. O yüzden ben hep nemli saçıma sürüp kuruttum ve sonuç mükemmel oldu. Fön öncesinde kullanıldığında da ısıya karşı başarılı bir kalkan olduğunu düşünüyorum.

Ekstra koruma etkisi isteyenler kullandıkları şampuan, saç kremi gibi ürünlerinin içine birkaç pompa damlatarak banyo sırasında da bakım yapabilirler.


Yağ şeffaf renkli ve kokusu inanılmaz güzel. Gerçekten saçınızda kalmasını isteyeceğiniz türden bir koku, ancak bir kaç saat sonra kokusu uçuyor. Bu tam olarak bir eksi sayılmaz çünkü koku kalıcılığı için fazladan kimyasal kullanışmamış olduğunu gösterir.
Yoğun bir akışkanlığı var, ilk bakışta saça yapışıp kalacakmış gibi gelse de asla ağırlaştırmıyor. Pompası da oldukça kullanışlı ve kaliteli, bir dokunuşta elinize ürün boca etmiyor, miktarı ayarlamak size kalmış. 


Saçlarımızın sağlığını korumak için elbette içeriden beslenmemize dikkat etmeliyiz yoksa hiç bir ürün fayda etmez ancak gerek rengi gerekse şekli ile çok oynadığımız saçlarımıza dışarıdan yapılan bakımın da oldukça fayda sağladığını, sağlığını korumaya yardımcı olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda saçlarımda vaatlerini yerine getiren, ertesi güne etkisini kaybetmeyen ve saçlarımı gözle görülür derecede iyileştiren bu ürünü oldukça sevdim.


Ürün 100 ml'lik sarı, plastik, yarı saydam şişesinde satılıyor. Almanya üretimi ve açıldıktan sonra 1 yıl kullanım süresi var. Güncel satış fiyatı 40 tl. Drugstorelardan 10-15 liraya satılan hiç bir bakım yağına benzemiyor, fiyat/performans oranı çok başarılı, üstelik 100 ml olmasına rağmen yoğun olduğundan uzunca süre yetiyor. Kendi sitesinden incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz

Siz bu ürünü kullandınız mı? Hakkında ne düşünüyorsunuz? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim. 
Sevgiler
Evrim

26 yorum:

  1. Şu an ilaç gibi gelen bir yazı oldu evrimm :) elimde saçlarımı haddindrn fazla inceltip ağırlaştıran vatikan argan nemlendirici bakım yağı var ve bir türlü sevemedim. Mutlaka bakacağım ellerine sağlık güzelliğim <3 öpüyorum çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya bebeğim gerçekten mi =) çok sevindim fikir olduğuna. aslında ben de vatika yı çok merak ediyorum biliyor musun? umarım bunu denersen sen de memnun kalırsın =) çok teşekkürler güzelliğim <3

      Sil
  2. son zamanlarda saç dökülmesiyle strese girmiş bulunuyorum. HC nin complexine başlayacağım bu ürünü de aklıma yazmış oldum Evrimcim. Yaa bir de senin fotoğraf çekimlerine hastayımm! ne kadar güzel çekmişsin yine. Ellerine sağlık canım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzum benim o senin gözlerinin güzel görmesinden kaynaklı =)) çok teşekkür ederim. evet durulama gerektiren saç bakım yağları arasında en faydalı bulduğum ve sevdiğim Hc oldu benim de.. durulama gerektirmeyenler içinde de bu.. denersen umarım memnun kalırsın bebeğim =) öpüyorum çok <3

      Sil
  3. Kuzum bu şampuanların içine damlatma fikri süper! En kıss zamanda deneyeceğim 😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen bebeğim =) kullanmayı unuttuğum yağları filan hep damlatıyorum =) çok iyi oluyor =) <3 <3

      Sil
  4. çok kullanışlı bir ürüne benziyor canısı :) bir bakayım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla pambık gibi yapıyor saçlarımı, yalanım yok beybi =)

      Sil
  5. İlk kez görüyorum aklımda dursun ellerine sağlık😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. piyasadaki bir çok saç bakım yağından çok daha etkiki kuzum mutlaka aklında olsun <3

      Sil
  6. Kesınlıkle şampuana damlatıcam:)

    YanıtlaSil
  7. Çok iyiymiş loreal den sonra bunu da deneyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ondan çok daha etkili olduğunu söyleyebilirim, umarım seneyince memnun kalırsınız siz de =) sevgiler

      Sil
  8. Ben de ilk defa senden okudum ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım denk gelirsen mutlaka denemeni tavsiye ederim =) sevgiler <3

      Sil
  9. Bende yağlara kafayı takmış durumdayım artık ihmal etmiyorum yazı çok güzel olmuş görseller harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işlem görüyorsa saçlar mutlaka ek bir takviye iyi oluyor =) beğenmene çok sevindim güzelim =) sevgiler <3

      Sil
  10. Kullanmadım ama oldukça merak ettim güzel bir ürüne benziyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muadillerine göre çok başarılı olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla bebeğim =)

      Sil
  11. Çok güzel şeyler yazmışsın hakkında, çok ilgimi çekti!! Benim de aklımda olsun o zaman :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmeniz beni çok mutlu etti Başak Hanımcım =)) çok teşekkür ederim, bolca sevgi <3

      Sil
  12. Ne yazik ki avusturyada olmayan bir marka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet oralarda bulmanız zor hatta imkansız sanırımi buraya geldiğinizde denk gelirseniz denersiniz belki =) sevgiler <3

      Sil
  13. Saç bakım ürünlerine karşı zaafım var, bu ürün de çok ilgimi çekti teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer elseve vs gibi saç yağlarını seviyorsan bunu çok daha fazla seversin diye düşünüyorum canım benim =) ben teşekkür ederim, sevgiler <3

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...