1 Eylül 2015 Salı

Evde Kendin Yap: Hızlı Saç Uzatan Sinameki Kürü

Merhaba hepinize!
Bugunkü yazımın konusu saçlarının yavaş uzamasından dert yananlar için :) Hepimizin saçları zaman zaman başımıza dert açar. Bazen çok dökülür, bazen koparak kırıldığı için uzadığından birşey anlamayız, bazen de çok yavaş uzar bir türlü gürleşemez. Bu kürü çok yakından tanıdığım kişiler aylarca kullanıp çok memnun kaldılar. En sonunda ben de ısrarlara dayanamadım ve iyice bir araştırma sonucunda uygulamaya başladım. Sizin için de böyle bir yazı hazırlamaya karar verdim.

Malzemelerimiz oldukça kolay bulunabilen 3 şeyden oluşuyor. Aktarlarda bulabileceğiniz bir paket sinameki, bir şişe tatlı badem yağı ve eczaneden alabileceğiniz bir paket Bemix B Vitamini ampülü.



Sinamekinin fiyatı aktardan aktara değişse de ortalama 2-4 tl arası oluyor. 
Tatlı badem yağının da fiyatı aynı şekilde değişiyor ama pazarlık yaparak, en ucuzunu araştırarak alabilirsiniz, onun da fiyatı ortalama 4-8 tl arası değişiyor.
Bemix ampul ise 4 tl. Yalnız dikkat etmeniz gereken başka bir marka B vitamini olmamalı, farklı bir formda da olmamalı (hap,toz,şurup). İğneler için hazırlanmış 5 tane ampul içeren Bemix'ten olmalı. Badem yağı da kesinlikle 'tatlı' olmalı. Bir de uygulama kolaylığı için rahat kullanabileceğiniz bir sprey şişesi.
En iyi sonucu almak için dikkat etmeniz gereken şey, kürü her seferinde tazeden yapmanız. Yani bütün malzemeleri tek seferde karıştırıp şişede bekleterek haftalar boyunca kullanırsanız bir işe yaramaz. Bu kür belirli aralıklarla yapıldığı için her seferinde taze olmalı. Vitaminler, mineraller kendinden geçmemeli :) En az 8-9 hafta boyunca haftada bir kez olmak üzere istediğiniz kadar uzun süre boyunca yapmaya devam edebilirsiniz. 

Gelelim yapılışına. 5-6 yaprak sinamekiyi yarım çay bardağı suda kaynatıyoruz, ama öyle çok değil, bir kez kaynadığını görünce bir iki dakika daha kaynasa yeter. Ilıdığı zaman suyunu süzün, yapraklarını çöpe atın. Tekrar kullanmayın. Sinamekili suyu sprey şişesine aktarıp üzerine bir tane Bemix ampul kırın. Sonra badem yağının kapağı kadar ölçüde yağdan ekleyin ve iyice çalkalayın. Spreyi özellikle saç diplerinizde kuru yer kalmayana kadar tüm saçınıza sıkın. Uçlarına değmesi gerekmiyor önemli olan dipleri. En az 2 saat en fazla 5 saat bekleyin. Bu süreçte bone takabilirsiniz. Daha sonra normal kullandığınız şampuan&saç kremi her ne ise onunla saçlarınızı yıkayın. Eğer karışım artarsa tekrar kullanmayın. B vitamininin kokusu bir iki gün saçta kalabiliyor ama bence kötü değil, hafif tazelik veren saç parfümlerinden veya spreylerinden faydalanabilirsiniz. Bir de dikkat etmeniz gereken nokta ampulu kırarken elinizi kesmemek, bunun için hemşirelerin yaptığı gibi önce ampulun işaretli çizgili yerine parmağınızla tık tık vurarak camı 'yorun'. Daha sonra çikolata kırar gibi pıt diye kırılıyor. 
Bu kürü en az 8 hafta boyunca, haftada bir kez azimle uygulamalısınız. Sonra pamuktaki fasülye misali saçlarınızın uzama hızının arttığını siz de farkedeceksiniz. Yalnız bu esnada saçlarınız normalden fazla dökülebilir. Kesin bir şey değil ama bazı saç derilerinde eski ve sağlıksız saçlardan kurtulup yenilerini üretmek için vücudun gösterdiği bir tepki olabiliyor. Paniklemeyin :)
Denemek isteyenler en kısa zamanda başlasın, buraya gelişmeleri yorum olarak yazabilirsiniz. Hep beraber deneyimlerimizi paylaşabiliriz. Ben ilk kürü bu gece yapacağım.
Sevgiler
Evrim

2 yorum:

  1. Hiç içmediğim bir sinameki çayım vardı, nasıl değerlendireceğimi bilmiyordum. Sağol canım... :)
    Kahve yanı makyaja da beklerim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha o halde iyi olmuş :) valla ben çok memnun kaldım saçlarım yumuşacık oldu ilk uygulamadan sorna bile :) bu arada ben zaten iki blogunuzu da takipteyim :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...