30 Haziran 2016 Perşembe

Essence Dudak Kalemleri

Merhaba!
En son yazdığım Emily dudak kalemlerinden sonra bir de Essence dudak kalemlerini yazmak istedim vakit kaybetmeden. Her iki markayı da severek kullanıyorum.



Essence markası Gratis'lerden çekildi bildiğim kadarıyla, ancak Rossmann'larda bulabileceğiz. Zaten Gratis'te varken de istediğim şeyleri bulamıyordum, benim için çok şey değişmedi :D

Gelelim Essence dudak kalemlerine. Hem bunları hem de Emily'yi çok severek kullanıyorum. Ancak aralarında ufak tefek farklılıklar var. Essence'inkilerin dokuları oldukça yumuşak, daha kremsi bir yapıya sahipler dolayısı ile sürümleri çok daha kolay. Emily'ye göre dudakları daha az kurutuyorlar. Ancak bu yüzden kalıcılıkları da bana zayıf geldi. Sürdükten sonra bir şey yiyip içince, hatta bazen durduk yere bir iki saat içinde siliniyor. 



Ben özellikle yaz aylarında gül kurusu tonlarındaki 'satin mauve' rengini çok kullanıyorum. Kırmızı rujlarımın çoğu ile uyum sağlayan 'red blush' rengi de neredeyse bitmek üzere çünkü başka kırmızı dudak kalemine gerek duymadığımdan hep bunu kullandım.



Sanırım çerçevelemeden sürmenin en zor olduğu renk kırmızıdır. Bu dudak kalemi ile çok kolay oluyor benim için.
Diğer renkleri de rujlarımla uyumlu oldukları için seçmiştim, çok istediğim fakat bir türlü bulamadığım bir nude tonu da vardı bu kalemlerin, sanırım artık rüyamda görürüm :D



Boyları çok uzun değil, normal kalem boyunda. Kalemtraş ile açılıyorlar, asansörlü değiller. Rengini verme konusunda oldukça başarılı, kalemin ucu ne renkse o rengi veriyor. Tabi herkesin dudak rengi farklıdır, ürünler herkeste aynı tonda durmayabilir, o ayrı bir konu. 
Yumuşak uçlu olmalarına rağmen kullanım sırasında kırılma olayına rastlamadım, çok bastırmadığınız sürece de ucu zarar görmüyor.
Açıldıktan sonra 36 ay kullanım ömrü var. Her biri 1 gr ve fiyatı 3-4 tl arasında. Fiyat/kalite oranını iyi ancak çok bereketli değiller, sık sık açmak gerekiyor. Yine de sürerken uğraştırmayan başarılı dudak kalemleri.
Siz Essence dudak kalemlerini kullanıyor musunuz? Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler
Evrim

18 yorum:

  1. Satin Mauve favorim oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benim de aynen :) pembe ruj sürmeyen ben kızıl saçıma rağmen onu kullanır oldum :)

      Sil
  2. Canım paylaştığın ürünlerden en az birini hepimiz kullanıyoruz güneş faktörlü bb krem , rimel çok kullandıklarım olsa da blogun da ne paylaştını merakla bekliyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim ilginize ve yorumunuza, umarım her daim hitap etmeye devam ederim sizlere.. çok sevgiler :)

      Sil
  3. Fiyatlar çok iyiymiş, renkleri de güzel, güle güle kullan canım.

    YanıtlaSil
  4. Evrim, elindeki kalemlerin değeri bil, aman bitirme. Ben bu kalemleri çok seviyordum. Ancak, Essence kalemlerin yapısını değiştirdi, kuru boyadan hallice bir hale getirdi. Yeni seri sert, sürerken renk vermesi için dudağımı kazımam gerekiyor, sendekilerle alakası yok malesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya öyle bir şey duydum ama doğru mu değil mi bilemedim. gerçekten mi :(( hay Allah neden sevilen şeyleri değiştirirler ki inatla :( o zaman gözüm gibi bakacağım teşekkürler Blanacım <3

      Sil
  5. 05 və 06 favorit renglerim oldu. ;) Mən daha çox solğun rəngləri sevirəm. Bir də bunları dodaq boyası ilə deyil bütün dodağa vuranda da çox gözəl olur. Dodaq boyasından daha gözəl görünür dodaqda. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum kesinlikle tüm dudakta da ruj gibi harika duruyor :)

      Sil
  6. Essence dudak kalemlerine ben de bayılıyorum :) satin mauve favorim, güle güle kullann :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım se nde sağlıkla kullan, o renk bir harika =))

      Sil
  7. Evrim 5 ve 6 numaraya bayıllldımmm yahuu :)) Süper ben hep Flormar alıyodum artık başka markalarınkine de bakacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım flormarınkilerden de çok memnunum ben onlar da harika hele essencenin artık sadece rossmann larda olduğunu düşünürsek ulaşması da zor ama bulursan kaçırma =))

      Sil
  8. 6 numaranın rengi muhteşem. Bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum sizi takipteyim yeni açtığım bir bloğum var sevgiler. http://efsaninguncesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  9. Essence dudak kalemlerini çok seviyorum ama yenilenince yapıları biraz değişti sanki eski versiyonlarını daha çok seviyordum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısınız, herkes eskilerinin yenilerden daha iyi olduğunu söylüyor, ben yenilerden almadım henüz :) umarım en kısa zamanda formülü düzeltirler :))

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...