17 Aralık 2015 Perşembe

Revox Saç Dökülmesini Engelleyen At Kuyruğu Şampuanı

Herkese merhaba!
Bu yazımda sizlere yaklaşık 3 aydır kullandığım Revox şampuandan bahsetmek istedim.




Firma bana bu şampuanı tam da saçlarımın çok döküldüğü bir dönemde yollamıştı ve hemen kullanmaya başladım. 400 ml'lik boyu bana 3 aya yakın yetti. Haftada 2 kez kullandım ve her yıkamada saçlarımı 2 kez şampuanladım. Kendi yorumlamamdan önce size ürünün özelliklerinden bahsedeyim.


Şampuanın vaatleri arasında saç dökülmesini önlemek, saçların uzamasını hızlandırmak, yağlanmasını geciktirmek, saçları daha parlak göstermek, gürleştirerek hacim vermek, daha uzun süre temiz tutmak, kırıkları ve yıpranmaları azaltmak ve önlemek. Her saç tipine uygun olan bu şampuan aynı zamanda içerdiği bileşenler cilt ile uyumlu olduğu için anti alerjen. Anti imtasyon özelliği ile saç derisindeki olası kaşıntıları, kuruluğu ve pullanmayı minimuma indirmeye yardımcı oluyor, saçları ve derisini serbest radikallerden koruyarak yatıştırma sağlıyor. İçerisindeki patentli İsveç Vitis Vinifera yani üzüm çekirdeği tohumu özü ile ısıl işlemlerden meydana gelebilecek zararı da engellemeye amaçlıyor. Saçlarını boyayanlarda oluşan keratin azalmasının da önüne geçiyor. 

İçeriğinde zararlı kimyasallar yok, oksijenle ağartılmış su kullanılmış, saç ve saç derisini besleyici, onarıcı olan At Kuyruğu ve vitamin kompleksi, saç derisindeki tahrişi engelleyici bitkisel kompleks, organik bezelyeden kazanılan bir aktif olan Pisum Sativum kökü özü, saçı ısıl etkilere ve dış radikallere karşı koruyan Celyamin özü, saçın büyümesini sağlayan sarı darı, sebumu azaltıcı adaçayı, saç dersini onarıcı ve yağ dengeleyici ısırgan otu, iritasyon azaltıcı papatya özü, saçları güçlendirici at kuyruğu otu, saçların yağlanmasını önleyici kinkona özü, antioksidan ve kafa derisi uyarıcı yeşil çay, tahriş giderici ve parlaklık verici ıhlamur, saçı besleyici ve nemlendirici panthenol, niacin, biotin ve diğer aktifler bulunuyor. Yüksek oranda bitkisel ve vitamine dayalı bir formüle sahip. Bütün hammaddeler Avrupa kökenli ve hayvanlar üzerinde test edilmemiş. Ürün ayrıca AB kozmetik kurallarına uygun olarak üretilmiş ve birçok önemli enstitünün onayından geçerek sertifika alma hakkına sahip olmuştur.



Revox şampuanla ilgili benim yorumlarıma gelecek olursak genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Bu şampuanı düzenli olarak kullanmadığı halde erkek arkadaşım da çok beğendi. Saçlarının az olduğu bölgelerin gürleştiğini ve yeni saçlar ile dolduğunu birlikte gözlemledik. Benim saçlarımdaki en büyük etkisi kesinlikle hızlı uzatması oldu. Saç dökülmesine çok fazla etkisi olduğunu söyleyemem ama artırmadı da. Genel olarak saç derimi daha rahat hissettirdi, saçlarımı normalde iki üç kat daha fazla uzatırken aynı zamanda uçlarını ve yıpranmış kısımlarını büyük ölçüde onardı. Saçlarım daha yumuşak ve parlak oldu. Yağlanmaya sebep olmadı hatta yıkadıktan günler sonra bile çok hafif yağlanma belirtisi gösteren kuru saçlarım vardır, sanıyorum ki nemlendirme ve onarımdan sonra bu yağlanma süresi normale indi yani biraz kısaldı. Ben bundan şikayetçi olmadım çünkü normal sağlıklı bir saç derisinin yağlanma süresi 3-4 gün filandır benim saçlarım yıkamasam bir hafta yağlanmaz, bu durum benim canımı sıkıyordu çünkü saçlarım beslenemeden sırf kirlendiği için yıkamak zorunda kalıyordum. Artık daha nemli ve sağlıklı saçlarım olduğu için 4 günde bir gönül rahatlığı ile yıkıyorum. 
Kokusu biraz traş kolonyalarını andıran hafif maskülen bir koku fakat saçta öyle erkek parfümü gibi durmuyor, çok güçlü kalmıyor bile. Rengi şeffaf ve köpürmesi başarılı, temizlemesi çok iyi. Saçı gıcır gıcır bırakmadan temizliyor. 
Ürünle ilgili tek şikayetim birkaç kez açıp kapattıktan sonra yalama olan kapağı :) Sonrasında kapağı kapalı olsa yan geldiğinde dışarı akıyor. Buna bir çözüm, daha sağlam bir kapak bulunursa çok iyi olur düşüncesindeyim.
Ben üründen genel anlamda çok memnun kaldım her ne kadar dökülme sorunuma tam olarak çözüm olmasa da uzatma ve iyileştirme etkileri yüzünden tekrar alabileceğim bir ürün oldu.



Normal fiyatı 55 tl fakat sık sık indirime giriyor. Ürünü sitesinden satın almak ve incelemek isterseniz buraya tıklayın. Ürünün ayrıca, aynı amacı taşıyan farklı saçlar için ürünleri ve saç kremi de bulunmakta.
Sevgiler
Evrim

13 yorum:

  1. Saçların uzama hızını artırıyorsa hemen denemem lazım :)
    matmazelgreen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. ben sevemedim kuruttu saçlarımı ve dökülme devam etti, ama dediğin gibi hızlı uzatıyor. Eşime devrettim o bayıldı, 2.kutusunu kullanıyor şu an:)

    YanıtlaSil
  3. evet dediğim gibi dökülme konusunda aman aman bir faydasını görmedim ama uzatma konusunda sahaneydi . erkek arkadaşımın saçlarında hem uzatma hem gürleştirme sağladı hem de dökülmeyi önledi o daha çok memnun kaldı sanırım :) belki erkekler üzerinde daha etkilidir bilemiyorum :) bizim saçlarımızı boya röfle vs gibi işlemler doğallıktan çıkarıyor ne de olsa :)

    YanıtlaSil
  4. Gözlerime inanamadım,benim saç derim inanılmaz yaglıdır yaglanmaya etki etmemekle beraber temizlemesi iyi degildi ve ben bir ayda bitirdim bu şampuanı az az kullanmama ragmen. Sen? 3 ay? nasıl ya? :D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım benim saçlarım uzun ama gür değil, topladığım zaman kuş kanadı gibi kalıyor. Valla aslında dibinde bi kaç yıkanmalık arttı bile :D :D çok azı yetti saçımı köpürtmeye :) belki yağlı saçlarda daha çok kullanmak gerektiği için daha kısa sürede bitiyordur

      Sil
  5. Yorumlardan anladığım kadarıyla herkese eşit fayda sağlamamış. Saç yapısına göre farklılık göstermiş. Saç dökülmesinden muzdarip biri olarak. Şampuan önerileri ilgimi çekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, bazıları benim gibi beğenmiş, bazıları da çöpe atmış. bana sorarsanız saç tipiniz ne olursa olsun çöpe atılacak kadar etkisiz bir ürün değil, bana biraz abartı geldi o yorumlar. düşünürsek düne kadar piyasadaki marketlerdeki bilindik uc bes markadan başka şampuan bilmeyen millettik, onları bile yıllarca kullandık ki içerik konusunda berbatlar. Kanserojen ürün dolu hepsinde. Revox u etkili bulmayanı anlarım ama çöpe attım diyeni anlayamıyorum. Bende saç dökülmesini öyle çok engellemedi, ama saçlarımı inanılmaz hızlı uzattı ve onardı. Eşimde ise hem dökülmeye iyi geldi hem uzattı :)

      Sil
  6. eğer gerçekten etkiliyse eşime alabilirim. onun da saçları çok dökülüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düzenli kullanacagından eminseniz bence denemeye değer. bana dökülme konusunda sanki erkeklerde daha hızlı etki ediyormuş gibi geldi.

      Sil
  7. Yeni aldım bir kere kullandım saçımda matlasma oldu boyamın renginde de açılma oldu. Benimle ayni sorunu yaşıyan varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba boyalı saçlara özel olmadığı için renginin açılmasını engellemeyecektir, ayrıca silikon gibi maddeler içermediği için bir süre alışana kadar saçta matlaşma yapabilir, düzenli kullanımda bana parlaklık vermişti bir süre sonra. umarım sizde de o şekilde olur. sevgiler =)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...