12 Aralık 2015 Cumartesi

Naturigin Organik İçerikli Saç Boyası - 7.55 Orta Alev Kızılı / Medium Blonde Deep Red

Herkese merhaba!
Bu yazımda sizlere bu ay hızır gibi imdadıma yetişen bir üründen bahsetmek istiyorum. 




Yıllardır saçlarımı kızıl kullanıyorum. Eskiden evde kendim boyardım ancak hem istediğim tonu tam olarak elde edemezdim hem de kutu boyaların içerdiği yüksek amonyak ve oksidan nedeniyle saçlarım çok yıpranırdı. Bir de yetmezmiş gibi ikinci yıkamada saçım turuncuya dönerdi. Hiç bir kutu boyadan bu güne kadar tam anlamıyla memnun kalmadığım için çareyi kuaförde boyatmakta buldum. Kuaförüm tam istediğim rengi, saçımı daha az yıpratarak elde edebiliyordu bu yüzden son yıllarda saçlarımı ona emanet ettim.


Ancak bu ay biraz sorunlu oldu benim için çünkü derslerimin yoğunluğu yüzünden ve maddi açıdan da ters bir zamanıma denk geldiğinden dipleri gelen saçımı zamanında boyatamadım ve neredeyse 5-6 cm uzadılar.
Koyu vişne kızılından 3 ayın sonunda tarçın bakıra dönmüş olan saçlarımla ortalarda gezmek zorunda kaldım :)
Tam da bu sırada Ayışığı Organik'ten gelen bu saç boyası beni çok mutlu etti. Evde kendim boya yapmayalı uzun zaman olmuştu ancak amonyak içermeyen bu organik içerikli boyaya bir şans vermek istedim. 
Kullanımı oldukça kolay, diğer kutu boyalardan farksız.
Önce üzerime eski bir tişört giyip omuzlarıma boya havlusu aldım. Kutudan çıkan eldivenleri taktım ve boyayı aktivatör tüpüne boşalttım. Güzelce çalkalayarak karışımın homojen olmasını sağladım. Daha sonra kolayıma geldiği şekilde saç diplerimden başlayarak uçlarına kadar iyice boyayı sürdüm. 
Toplamda kullanım klavuzunda yazdığı gibi 30 dakika bekledim. Ilık suyla durulayıp kutudan çıkan boya sonrası rengi saça kilitleyen ürünü kullandım. Saçlarımı gerçekten ipek gibi yaptı, keşke bu ürünün büyük boyu olsa. Tadaaa! Ve işte sonuç!




Kurutup fön çektirdikten sonra gerçekten boyanın kapatıcılığına hayran kaldım. Demek ki amonyak olmadan da başarılı bir boyama işlemi mümkünmüş. 6 cmlik diplerimden eser kalmadı, saç diplerimin ve uçlarımın rengi eşitlendi, turuncuya dönmüş olan saçlarım yine eskiden olduğu gibi koyu kızıl oldu. Ben olumsuz yönde hiç bir fark göremedim. Gayet pratik ve kısa sürede, saçlarım yıpranmadan saçlarımı boyamış oldum. Her boyadan sonra saç uçlarımda meydana gelen kuruma bu kez neredeyse olmadı diyebilirim. Boya sonrası kreminin etkisi de 2-3 gün sürdü.


Öncesi


Öncesi ve sonrasına bakacak olursak renk verme ve kapatmada hiç bir sorun yok.


Öncesi

Gelelim Naturigin boyanın içeriğine ve merak edilenlere. 
Naturigin Danimarka kökenli bir firma ve saç boyalarında amonyak, paraben, sls ve resorsinol yok. Tüm saç tiplerine uygun ve saçınızı boyarken bir yandan da besliyor. Soya proteini, buğday özü, şimşir, shea yağı, kastor tohumu yağı, kayısı çekirdeği yağı, limon kabuğu yağı, mandalina kabuğu yağı, greyfurt kabuğu yağı ve aloe vera yaprağı yağı olmak üzere 12 farklı doğal bitki özü içeriyor. Bütün bu özlerin kokusunu boyayı yaparken duyabiliyorsunuz. Saçlarınızın beslendiğini de hissediyorsunuz gerçekten. 



Naturigin organik ve bitki temelli içeriğinin yanı sıra 'Doğal Güzellik Ürünleri' ödülüne sahip bir saç boyası aynı zamanda. Özellikle kimyasallardan dolayı olumsuz etkilenmemesi için saçını boyamaktan korkanlara bir çözüm olabileceğini düşünüyorum. 

Ürünü Türkiye'de kapınıza kadar getiren firma Ayışığı Organik.



Geniş renk yelpazesi ile herkese hitap eden renklere sahip ve bence en önemlisi marketlerden alacağınız zehir dolu kimyasallar içeren boyalara 15-20 tl (hatta uzun saçlıların en az iki kutu aldığını faredersek 30-40 tl) verip saçlarınızın her boyamada daha da yıpranmasını izlemektense, biraz daha fazla para ödeyip, kanserojen içermeden de sizi mutlu edebilecek bir saç boyası almak daha iyidir. Benim kullandığım bu ürünü sitesinden incelemek ve satın almak için buraya, Naturigin saç boyalarının tamamını görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz. 
Sevgiler
Evrim

17 yorum:

  1. Tanıtım için teşekkürler! Ben de denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. bu markaya kesinlikle hayranım anneme kullandık çok başarılı bir ürün ve kalıcılığı da çok iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten kaliteli, ben de ikinci kez boyayacağım bu ay :)

      Sil
  3. ya acaba fiyatı nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, fiyatı indirimlere göre değişebiliyor o yüzden yazının sonunda verdiğim linke tıklayarak sitesinden bakıvermeniz en sağlıklısı :)

      Sil
  4. Çok güzel anlatmışsınız :) ben de organik boya kullanmak istiyorum saçımın yıpranmaması için. Birkaç ay geçmiş hala memnun musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında 3 ay geçti, iki kutu kullandım. çok memnunum. boyamıştan çok bakım yapmış gibi bir etki yaratıyor saçta. aminyak ve kanserojen kötü kimyasallar içermediğinden saçlar sertleşmiyor, uçları bile yumuşuyor.

      Sil
  5. Merhaba ben bu boyayı aldımda kullanmaya korkuyorum saçımda dökülme olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, neden korktuğunuzu anlayamadım doğrusu, eğer yazıyı okuduysanız piyasada bulabielceğiniz en güzel içerikli saç boyası olduğunu anlarsınız yani saç dökülmesi yapacak bir şey yok. saç telleriniz zaten zayıfsa ve dökülüyorsa bunu azaltmaz ama artırmaz da. sevgiler.

      Sil
  6. Bu renk beyaz saclarda nasil olur deneyen varmi kullanmayi dusunuyorum ama turuncu bi kafam olsunda istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boyanın beyaz kapatma etkisi çok başarılı bence yeterince süre bekletirseniz görünen rengi alır, belki zamanla yıkadıkça akıp turunculaşabilir ama bariz turuncu olmaz diye düşünüyorum. sevgiler

      Sil
  7. Merhaba bende bu boyadan almayı düşünüyorum da orta sarı kızılını yapmayı düşünüyorum da saçım koyu kahve direkten vaad edilen renk olur mu sizce? Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  8. Yada şöyle sorsam daha doğru olur saç rengimi açmadan bu renk tutar mı,böyle daha doğrucifade ettim sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. koyu kahve ise saçınız bu renk ya da bahsettiğiniz renk açmadan tutmaz ne yazık ki. yani saçınızda hiç boya yoksa hafif bir renk değişimi sağlar ancak kutuda görünen renk sizinkinden açıksa ve tam o rengi istiyorsanız açmalısınız saçınızı. sevgiler <3

      Sil
  9. Gusle mani mi bu boya ???

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...