27 Aralık 2015 Pazar

Essence Pureskin SOS Sivilce Kurutucu

Herkese yeniden merhaba!
Bu yazımda sizlere ayın malum günlerinde veya durduk yere çıkan sivilcelerimle başa çıkarkenki en büyük yardımcım olan Essence'in bu sivilce kurutucusundan bahsedeceğim.




Normalde karma/hassas cildim için alkol içeren tonik, temizleyici vb ürünler asla kullanmıyorum. Fakat sivilcelerle savaşırken belli miktarda özel alkol içeren ürünler çok etkili oluyor. Benim genel olarak kolay kolay sivilcem çıkmaz ancak adet döneminde ayda bir illa ki bir tane oluyor. Böyle zamanlarda müdahale etmem gerekiyor çünkü yüzde çok dikkat çeken bir yerde çıkabiliyor ve aynaya bakınca sadece onu gördüğüm için hemen yok olmasını istiyorum :))
Genel olarak akne ve her türlü sivilceyi söndürmek, içini kurutmak için kullanılabilen bir ürün bu. Essence'in cilt bakım ürünlerinden daha önce memnun kalmıştım, buna da bir şans verdim ve elimin altında olmadık zamanlarda çıkan sivilcelerle savaşmak için bir ürün olsun istedim.




Net hatırlamıyorum ama fiyatı da 10 tl civarlarında olması lazım ki gayet uygun bence. 7 ml'lik cam şişesinde satılıyor, pratik uygulama sağlayan ojelerinkine benzeyen bir fırçası var. Rengi tam beyaz, yapısı oldukça sıvı.
Dermatologlar tarafından etkisi kanıtlanmış bir formüle sahip, calendula çiçeği özü, papatya ekstraktı ve çinkodan oluşan Clearderm kompleksi içeriyor.
SOS kurtarıcı olarak geçiyor çünkü etki etmesi günler sürmüyor. Temizlik rutininizden sonra kuru ciltte sorunlu bölgeye iyice çalkaladıktan sonra fırçası yardımıyla sürüyorsunuz. Örneğin gece yatmadan sürüyorsunuz ve sabah kalktığınızda içi dolu veya kızarmış, acıyan sivilceniz sönmüş, büyük oranda kurumuş oluyor. %65 izopropil alkol içerdiği için göz yakınındaki sivilcelere sürerken dikkat edin çünkü gözü yakabiliyor. Etkisinin gerçek olduğunu söylemeliyim. Bu sayede birkaç gün boyunca geçmeyen sivilcelerim iki günde olgunlaşma evresini atlatmış çoktan iyileşme sürecine girmiş oluyor.





Gece kullanımı daha rahat oluyor ancak gün içerisinde de dilediğiniz zaman ve süreyle uygulayabilirsiniz. Daha sonra suyla yıkayarak temizliyorsunuz. Kuruyunca hafif kireç gibi oluyor zaten, kendiliğinden dökülüyor ama gerekli içeriği cilt emmiş oluyor çoktan.
Sivilceler dışında siyah noktalarda da etkili olduğu yazıyor ben bu şekilde denemedim ihtiyacım olmadığı için, ancak örneğin burun ve çene üzerindeki siyah noktalardan kurtulmak isteyenler, ince bir tabaka halinde birkaç fırça darbesi ile sürerlerse etkili olur diye düşünüyorum. 



Özel davetler için hazırlanırken veya gündelik yaşamda zamansız ve yersiz çıktığını düşündüğünüz sivilceler için elinizin altında bulundurabileceğiniz etkili ve güzel bir ürün. 
Ben herhangi bir yan etki görmedim. Sivilcelerin iyileşme sürecini kesinlikle kat kat kısaltıyor ve iz bırakmalarını önlüyor. Avusturya üretimi, açıldıktan sonra 12 ay ömrü var. Gratis mağazalarında bulabilirsiniz.
Sevgiler
Evrim

16 yorum:

  1. Bu tarz ürünler senin de belirttiin gibi yüksek oranda alkol içeriyor. Devamlı kullanımda sivilceler geçse bile iz kalıyor ya da ciltte deformasyon oluyor. Ben de çok denedim ama ne yazık ki masum ürünler degiller. Mecbur kalmadıkça kullanmazsın sen zaten :) Ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzu o konuda haklısın evet ancak bu yüzün tamamına uygulanmadığı, sadece noktasal bölgeye kibrit çöpü kadar uygulandığı için çok büyük bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum zaten düzenli ve devamlı olarak bile kullanılmıyor aynı bölgeye, bir sivilceye bir ya da iki kez sürülse yetiyor. Ama tabi inatla bütün kusurlara, göze bile batmayan sivilcelere sürekli sürerek kullanılırsa aynı dediğin ürünler gibi negatif etki yapacaktır bence de. o ayrıma kullanıcının kendisinin varması gerek artık :) değindiğin konu önemli bir konu gerçekten :)

      Sil
  2. Anlik kullanim icin ideal gibi gorunuyo aslinda bu aralar sudokrem mucizesini kesfedenlerim bende zararsiz ve kurutucu olarak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sudocrem i ben de çok severim ancak sivilcelerden çok yara bere için kullanıyorum. hatta onunla ilgili de yazım var okumak isterseniz. sudocrem in etki etmesi birkaç günü bulabiliyor ancak bu ürün 12 saat içerisinde etkisini gösteriyor :)

      Sil
  3. Merhabalar. Bu urunu acikcasi cok merak ediyordum ise yaramaz diye dusunmustum ama guzel bi yazi olmus en kisa zamanda almayi dusunuyorum ☺️
    Blogunuzu takipteyim bu arada ben de bekleriim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. begenmenize sevindim teşekkür ederim. eger ihyiacınız varsa bir sans verebilirsiniz evet. sevgiler

      Sil
  4. Merhabalar bende aynı ürünü aldım ancak merak ettiğim birşey var biliyorsanız benimle paylaşmayınızı çok isterim :) ürünü ne sıklıkla kullanmak gerekiyor günde iki veya her gün bir kere mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba =) bu ürün düzenli kullanım gerektiren bir ürün değil ki zaten çıkan her sivilceyi sürekli engelleyerek geçirmek de sağlıklı değil. sadece acil durumlar ve çabuk kuruması ereken sivilceler için kullanımı daha uygun. geceden sürüp sabaha kadar bekleterek kullandım, genelde bir iki kere kullanım yetti sivilceyi kurutmaya. =) tüm yüzünüze komple sürmeyin, bölgesel uygulayın, sivilce istediğiniz sönüklüğe ulaşana kadar 2-3 kez tekrar edebilirsiniz gün içinde de . sevgiler

      Sil
    2. Çok teşekkürler iyi günler diliyorum :)

      Sil
  5. Merhabalar. Ben de bu ürünü kullandım. Sivilcelerimi çok güzel bir şekilde kururttu. Bir sorum olucaktı. Acaba kalan sivilce izlerinde de kullanmalı mıyım? Etkisi olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba =) çok sevindim işe yaramasına ancak ürün sadece sivilceleri söndürmek için kullanılmalı, iz geçirmek gibi bir yaptırımı ve vaadi yok, kullanmamalısınız bence o şekilde =) izler için bir cilt doktoruna danışabilirsiniz =) sevgiler

      Sil
    2. Tamamdır çok teşekkürler :)

      Sil
  6. bundan nereden alabilrim? çok aradım ama yok

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...