2 Ekim 2015 Cuma

Catrice Cosmetics Multi Matt Allık - 020 La-Lavender

Merhaba :)
Bu yazımda sizlere ülkemiz piyasasına tazecik giriş yapmış Catrice Cosmetics'in bu güzel allığından bahsedeceğim.




Bu marka, Eczacıbaşı tarafından Almanya'dan getirtiliyor. Fakat üretim yeri Çin. İçeriğinde paraben yazmıyor. Hindistancevizi yağı ve aloe vera özleri içeriyor.


İki farklı tonu var, bendeki koyu gül kurusu tonlarında olanı. 8 gr'lık ambalajı sade ama sağlam, kutusu şeffaf. Açıkçası ben desenine, allığın üzerindeki zarif şekle vuruldum. Çok güzel duruyor ve albenili. Tasarımı güzel yapmışlar beğendim :)





Allık 4 farklı renkten oluşuyor, ben karıştırarak kullanıyorum. Zaten renkler ince şeritler halinde yan yana olduğundan tek tek kullanmak bence zor. Ama belki far olarak kullanılabilir. Karıştırdığımda elde ettiğim renk çok doğal, güzel, yumuşacık bir gül kurusu tonu oluyor.




Mat bitirişe sahip olduğundan ışıltı içermiyor. Aydınlatıcı ile kullanıldığında da gayet güzel duruyor. Özellikle beyaz tene çok yakışacak tam bir kış rengi olduğunu düşünüyorum. 




Dokusu yumuşacık resmen kadifemsi. Tozutması çok az desem yeridir. Ben kabuki fırça kullanıyorum, fazla bastırarak fırçaya almadığınız sürece tozutmuyor. Ama çok bastırırsanız biraz partikülleniyor. Zaten bastırmanıza gerek yok çünkü pigmentasyonu gayet iyi. Kalıcılığı bana göre biraz zayıf, yani ilk etkisi gün boyu sürsün istiyorsanız gün içinde bir kez tazelemeniz gerekebilir. Ama tamamen silindiğini söyleyemem sadece hafifliyor. 



Açıldıktan sonra 1 yıl ömrü var. Rossmann'dan 14 tl civarında bir fiyata almıştım. İndirimde daha da uygun olabilir. Gül kurusu severler bir göz atsın derim :)
Sevgiler
Evrim

6 yorum:

  1. kızıl saçlarına çok yakışmıştır eminim bu renkler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay teşekkür ederim :) evet gül kurusunu rahat kullanıyorum, kızıl ile uyumlu oluyor. ama bu allık her saç rengi ile gider bence :) sana da yakışır :)

      Sil
  2. çok güzel hem deseni hem de rengi .))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet insan önce desenine vuruluyor, sonra kadifemsiliği ve rengine hayran oluyor :)

      Sil
  3. Gerçekten çok güzel renklere sahipmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iki farklı rengi vardı bu allığın ama diğeri çok klasik pembelerden oluşuyordu. bundaki hafif lila olan renk çok hoş bir ton katıyor :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...