28 Ekim 2017 Cumartesi

Sarakan Doğal Diş Macunu

Herkese mutlu haftasonları!
Son bir yıldır, ortodonti tedavim dolayısı ile ağız ve diş sağlığıma eskisinden daha çok özen göstermek zorunda olduğum için gün içinde çok sık diş fırçalamam gerekiyor. Bu yüzden diş macunu tüketimim oldukça arttı. 


Diş doktorum da bu süreçte mümkün olduğunca daha az kimyasal içeren diş macunları tercih etmemi söyledi çünkü diş etlerinden kullandığımız ağız bakım ürünlerindeki kimyasalları büyük oranda vücudumuza aldığımızı öğrendim.
Bu yüzden uzun zamandır ağır kimyasallar içermeyen mümkün olduğunca doğal ya da organik diş bakım ürünleri seçmeye çalışıyorum.



Ayışığı Organik alışverişlerimden birinde indirimde denk geldiğim Sarakan doğal diş macunundan gerçekten memnun kaldım.



Özelliklerine gelecek olursam;
- Temel maddesi uzun çağlardan beri diş temizliğinde kullanılan misvak ağacı özü.
- İçerisinde bir çok diş macununda ve temizleme ürününde bulunan, köpürtücü madde olarak kullanılan SLS, alkol, suni tatlandırıcı, suni boyar madde, florür ve hayvansal madde bulunmuyor.
- Tatlandırıcı olarak nane yağı, karanfil ve sardunya özleri içeriyor.
- Yetişkinler için olduğu kadar çocukların kullanımına da uygun.
- Vegan içerikli.
- Her ne kadar adı bana Türkçe gibi gelse de İngiltere üretimi bir diş macunu =)


Benim gözlemlediklerim ise şöyle;
50 ml'lik tüpte, beyazımsı renkli bu doğal diş macunu güzelce temizliyor, dişlerimin doğal rengini koruyor. Sigara ya da kahve kullanmadığım için bu tarz lekelerdeki etkisini bilmiyorum ancak diş tellerimin lastiklerinin zamanla oluşturduğu izleri üçücü kullanımda yok etmişti ve tekrar olmamıştı.
- SLS içermediği için köpürmüyor, bunu ilk başta garipsesem de bir diş macununun deterjan gibi köpürmeden de gayet güzel iş çıkarttığına tanık olduğum için köpüren diş macunu artık benim için illa olması gereken bir kriter değil. 
- Karanfilin tadını baskın hissediyorum ve nanesi ağzımı çok yakmadığından oldukça keyif verici oluyor, ayrıca sardunyadan kaynaklandığını düşündüğüm hafif bir damla sakızımsı aroma da alıyorum.
50 ml, normal kullanım için aslında ideal bir boy fakat çok kullandığım için çabuk bitti, şöyle aile boyu büyüklüsü olsaydı çok işime gelirdi =)


Siz daha önce Sarakan diş macununu kullandınız mı? Favori diş macunlarınız neler? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler
Evrim

4 yorum:

  1. Geçmiş olsun canım, mümkün olduğunca organik ürünleri tercih etmek lazım aslında...

    YanıtlaSil
  2. Bir kaç sefer çok temiz içerikli diş macunu kullandığımda dişlerimdeki hassasiyet çok çok artmıştı. Bunda benzer bir sorun yaşadın mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm bu üründe yaşamadım Başak ablacım ama splat'ın bir çeşidinde yaşamıştım zamanla kaybolmuştu hassasiyet..

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...