14 Ekim 2017 Cumartesi

Rival de Loop Beauty Code Banana Powder / Pudra

Merhaba!
Yaz boyunca çok severek kullandığım Rossmann'larda satılan Rival de Loop markasına ait bu pudrayı sizlerle paylaşmanın zamanı geldi de geçiyor bile. 



Kozmetik sektörünün son buluşlarından biri olan 'bana powder' lar, yani muzlu ya da muz kokulu pudralar oldukça gündemde. Ucuzdan pahalıya farklı markalarda bu ürünleri bulmak mümkün. Ben RDL standında bu pudrayı gördüğümde açıkçası üzerinde Banana Powder yazmasına rağmen gerçekten muzlu bir şey beklemiyordum, satış politikasıdır diye düşünmüştüm. Yine de merakıma yenilip denemekten ne zarar gelir dedim =) Sanıyorum ki sınırlı üretim bir pudraydı ancak standlarda tekrar görmek mümkün olabilir.


Siyah, kaliteli sert plastikten ambalaja sahip 9 gr'lık bu sıkıştırılmış pudrayı yaz başından beri kullanıyorum hala dibini görebilmiş değilim. Kapağının şeffaf olması oldukça güzel; hem ürünü görebiliyorsunuz hem de sade şıklığı ile göze hitap ediyor. En beğendiğim yanı da mıknatıslı kapanışa sahip olması. Tırnak kıran, zor açılan ya da bir süre sonra dişlisi kırıldığı için kapanmaz hale gelen kapaklardan değil. Tek hamleyle kolayca açılıyor, şak diye kapanıyor. Gayet pratik. Şeffaf kısmında hunharca kullanmama rağmen herhangi bir çatlama da olmadı. 



Kapağı açtığınızda burnunuza mis gibi muz kokusu geliyor. Ancak yüze uygulandığında bu koku kayboluyor. Parfümlü ürünlerden hoşlanmayanlar için bir avantaj sayılabilir. 



Bu pudrayı çok beğenmemin bir başka nedeni de yaz sıcaklarında bile yüzümde katmanlaşmadan, çizgilere dolup berbat hallere bürünmeden varlığını hoş bir şekilde korumasıydı. Kullandığım diğer pudralara göre inanılmaz ince yapıda ve sürdüğünüzde kalıp gibi, 'cakey' durmuyor. Yüzünüzün sıcaklığı ile zamanla daha da bütünleşiyor. Yarı saydam, tek başına kapatıcılık vermiyor ama altına uygulanan ten ürününü ölü gibi göstermeden sabitliyor. Her mevsim kullanıma uygun, hafif bir matlık da veriyor. Özellikle t bölgesini sabitlerken donuk görüntüden hoşlanmayanlar için çok ideal. Ürünün parlama/yağlanma önlemek gibi bir vaadi yok ancak yapısı incecik yok gibi olduğundan gözenekleri aşırı tıkamıyor ve ekstra yağlanma yapmıyor. Kalıcılığını, kapatıcılığını artırmak istiyorsam ince pudra süngeri ile, hafif ve sabitleyici uygulama için de pudra fırçası ile kullanmayı tercih ediyorum. Her iki şekilde de memnun kalıyorum. Sadece nemli sünger ile uygulamaya uygun değil çünkü taşlaşıyor ve parça parça durmaya başlıyor, zaten nemli sünger gerektirecek kalın bir pudra değil dediğim gibi. İpeksi, ideal bir bitiş pudrası.



Fiyatına göre (20 tl civarı) kullandığım en güzel ve hafif pudralardan biri olduğunu söyleyebilirim. Açıldıktan sonra 2 yıl kullanım ömrü var. İçeriği temiz olmasa da paraben ve türevlerini barındırmıyor. Hidrolize ipek ve kolajen içeriyor. 




Görürseniz ve özellikleri size göreyse denemenizi tavsiye ederim. Sırf kokusu bile kullanırken insana mutluluk veriyor =)
Sizin kullandığınız 'banana powder' var mı? Önerdiğiniz ürünleri yorumlara yazarsanız çok sevinirim.
Sevgiler
Evrim

8 yorum:

  1. Kokusu muz gibi mi peki

    YanıtlaSil
  2. Bunun bir de renk eşitleyici olanı vardı.O da ayrı bir güzel. Benim önerebileceğim ülkemizde ucuz yollu iki banana powder var. 1- W7 Banana Dreams , 2- Watsons'lara yeni gelen Makeup Revolution Banana Powder (Zaten Ben Nye pudraya muadil)
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay evet evet, alırken o mu bu mu diye çok kararsız kaldığımı hatırlıyorum, o da pek hoş görünüyordu. önerilerine en kısa zamanda bakacağım tatlım, çok iyi oldu söylediğin ^^ sevgiler <3

      Sil
  3. Ya ben hafta sonu bu serinin ürünlerini Kentpark Rossmann'da bir sepetin içinde 5 TL'ye gördüm ama hiç bakmadım açıkçası. Keşke yazını daha önce okumuş olsaydım :) Güle güle kullan Evrim'cim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüh yaa ! keşke planladığım günden sonra geciktirmeseydim yazıyı :D kısmet :D 5 tl ye görsem iki tane daha alırım valla =) teşekkür ederim çok! sevgiler <3

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...