23 Ekim 2017 Pazartesi

Lavera Organik Mineral Compact Pudra - 01 Ivory

Merhaba!
En son yaptığım organik kozmetik alışverişimden bu yana epeyce dibini gördüğüm, severek kullandığım tamamen vegan ürün olan Lavera'nın bu organik pudrasından bahsedeceğim sizlere.



İçeriği temiz ürünleri kullanırken insanın içi ayrı bir rahat ediyor, ayrıca pudra konusunda diğer kozmetik ürünlere göre daha hassasım çünkü bazı pudralara cildim tepki gösteriyor, kızarıp kaşınıyor. Bu yüzden bir de organik pudra deneyimim olsun istedim, iyi ki de almışım.


Yuvarlak sağlam bir ambalajda (7gr) satılan Lavera mineral pudranın görüntüsü gerçekten çok hoş. Kabartmalı küçük yapraklardan oluşan bir deseni var. Kapağı şeffaf, içini görebiliyorsunuz. Belli belirsiz hafif bir kokuya sahip. 



Sim veya ışıltı barındırmıyor, mat bitişe sahip. Ancak yapısı kalın olmadığından kalıp gibi durmuyor. Donukluk yaratmadan fazla parlayan yerleri dengeliyor. Kapatıcılık yerine sadece ton eşitleme isterseniz günlük nemlendiricinizin üzerine de tek başına uygulayabilirsiniz. 



Az da olsa tozutma yapıyor, eğer pudra fırçanız sert kıllı ise çok tozutacaktır ancak yumuşak fırçalar ve ince pudra süngerleri ile bu durum minimuma iniyor.



Performansı karma ve yağlı ciltler için ortalama sayılır yine de karma ciltli biri olarak gün içinde t bölgemi bir kez tazeledikten sonra tekrar ihtiyaç duymuyorum. Diğer cilt tipleri için muhtemelen daha uzun süre kalıcılık sağlayacaktır. Bendeki en açık rengi olan 01 ivory. Süngerle uygulasam bile yüzüm una bulanmış gibi olmuyor, kısa bir süre sonra yüzle bütünleşiyor ve daha çok transparan bir pudraymış gibi etki ediyor. 





İçeriği de görüntüsü kadar güzel olan bu pudrada argan, jojoba, zeytin, kakao, hindistancevizi, ayçiçeği ve keten tohumu yağları, kıymetli çiçeklerin özleri ile cildin ihtiyacı olan mineraller bulunuyor. Hiçbir petrokimyasal, doğal olmayan madde ya da paraben türevi içermiyor. İçeriğin tamamı doğal uçucu yağlardan ve sertifikalı organik tarım ürünlerinden elde ediliyor.



NaTrue ve vegan sertifikalı, Almanya üretimi bu pudranın açıldıktan sonra 2 yıl kullanım ömrü var. 



Kullandığım ilk organik pudra olarak gayet memnun kaldığım, indirimlerde tekrar alabileceğim bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Ayışığı Organik'in sitesinde zaman zaman indirimde bulmak mümkün, kampanya dönemlerinde stoklar çabuk tükendiği için almak isteyenlerin elini çabuk tutmasında fayda var.




Siz bu ürünü daha önce kullandınız mı? Favori organik pudralarınız varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler
Evrim

8 yorum:

  1. Hem rengine hem de desenine bayıldım :)

    YanıtlaSil
  2. Parmağındaki swatchtan yapısının ne kadar güzel olduğu belli! Viyana'da bu markanın fiyatları çok uygundu; ama, nedense yalnızca bir tane far aldım... pişmanım! Güle güle kullan Evrim'cim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ne güzel Başak ablacım gezdiğin yerlerden anı niteliğinde almak da ayrı bir tatlıdır =) marka cidden güzel şeyler yapıyor =)
      çok teşekkür ederim ^^

      Sil
  3. ambalajı da doğal olması da harika :) organik makyaj ürünlerine tam manasıyla geçemedim :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de tam olarak geçemedim, arada yeni çıkan şeyleri denemek istiyorum filan ama elimdekileri de tükettikçe daha çok geçeceğim =)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...