19 Şubat 2017 Pazar

Atelier Rebul - Noble Bouquet For Women EDP

Merhaba!
Bu yazımda sizlere ne zamandır yazmak istediğim, aldığım günden beri sürekli elimin gittiği ve gerçekten daimi parfümlerim arasına girecek kadar sevdiğim Atelier Rebul'un 'Noble Bouquet' sini anlatacağım.



Kendime parfüm seçme konusunda yıllar içinde gerçekten çok uzmanlaştığımı söyleyebilirim. Bir parfümü sevip sevmeyeceğimi sadece içerdiği notaları okuyarak daha koklamadan anlayabilir hale geldim. Bu parfüm de geçen yıl adını çokça duyduğum ve sonunda araştırma gereği duyduğum bir parfümdü. Nihayet barındırdığı notaların bana ne kadar hitap ettiğini görünce soluğu en yakın Atelier Rebul şubesinde aldım. Eskiden her hoşuma giden parfümü alır kullanırdım fakat son 3-4 yıldır elimdekileri bitirip, parfüm koleksiyonumu basit tutmaya karar verdim, -yakın zamanda bununla ilgili başka bir yazı yazacağım- bu bağlamda kesinlikle üretildiği sürece almaya devam edeceğim bir parfüm oldu Noble Bouquet.



Gerek kutusu gerekse şişe tasarımı oldukça sade. Ancak bu sadeliği ahşap kapağı ve açık toz pembe rengi ile adeta adı gibi 'soylu' hale getiren bir zarafete sahip. Bittiği zaman kolay kolay atmaya kıyamayacağınız türden.


Parfümde üst, orta ve alt olmak üzere toplam 11 nota var. Bu kadar notayı özenle bir araya getirip, iç baymayan bir uyum yakalayan 'dahi' ise İran kökenli Hamid Merati-Kashani. Kendisi parfüm dünyasının Oscar adaylarından.


Üst notalarında; ferahlatıcı su notaları ve limon, mandalina, kırmızı meyveler,
Orta notalarında; gül, müge ve şahsen favorilerimden lotus çiçeği,
Alt notalarında ise; amber, misk ve vanilyanın karışımından ortaya çıkan hafif bir odunsuluk yatıyor.


EDP olduğunu düşünürsek tam bir ten parfümü diyebiliriz. Yani en iyi sonucu tene uygulayınca alıyorum. Kıyafetime sıktığım zaman sadece belli notaları kalıyor, sıradanlaşıyor. Eğer koku seçiciliğiniz iyiyse bu farkı algılayabiliyorsunuz. 
Gerçekten oranları çok iyi ayarlanmış, son derece dengeli bir koku harmanına sahip, hem kadınsı hem sofistike bir bahar/yaz kokusu olmuş. Migrenim olmasına rağmen günün en uykusuz saatlerinde bile kullandığımda rahatsızlık vermedi. 
Her ne kadar çiçeksi/pudramsı bir bahar parfümü olsa da kışa da çok yakıştırdım. Ağır parfümlerden hoşlanmayan, her daim temiz ve romantik kokuları sevenler için ideal olacaktır kanısındayım.


Kalıcılık konusuna gelirsek, çoğu çiçeksi parfümde olduğu gibi bunda da gün boyu kalıcılık yok. Yani sürdükten sonra ilk bir kaç saat etrafınıza net yayılsa da sonrasında sadece size yakınlaşanlar kokuyu alacaklardır. Ben sabah ve öğleden sonra 2'şer fıs sıkarak tüm gün etki elde edebiliyorum. Zaten bizi ve etrafı baymaması, çekicilikten iticiliğe kaymaması çok önemli parfümlerin..

Özellikle açık ve buğday tenlilere çok yakışabileceğini düşünüyorum. Koku kalitesine 10 üzerinden 10, kalıcılığa ise 6,5 verebilirim. Tabi kişiden kişiye değişecektir kalıcılık konusu. 


Sprey mekanizması oldukça kaliteli, sızdırma yapmıyor ve tek bir fıs için tam ayarında işliyor. Kullandıkça falso vermedi.


Türkiye üretimi ve 36 ay kullanım süresi var. 50 ml'lik tek boy seçeneği ile güncel fiyatı 110 tl. Zaman zaman indirime giriyor, ben Ankara/Ankamall mağazasından Zubizu indirimi ile 85 tl'ye almıştım, orada benimle ilgilenen bayan da çok kibar ve bilgiliydi. Çok memnun kaldığım, bol testerlı bir alışveriş olmuştu. 
Sitesinden incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgiler
Evrim

26 yorum:

  1. Notalarında vanilya ve gül gözüme çarptı kuzummm Ankamall'e gittiğimde mutlaka koklayacağım :) Ambalajı ise oldukça zarif ve güzelmiş, güle güle kullan bitanemm <3 :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak mutlaka bebeğim, gerçekten adına yakışır bir zarafeti var şişesinin de =) Çok teşekkür ederim <3

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş güle güle kullanın. Benimde parfümlerim Yves Rocherdan ondan vazgeçemicem galiba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her insanın vazgeçemediği bir iki imza kokusu oluyor =) Yves'in parfümleri de muhteşem gerçekten =) Sevgiler <3

      Sil
  3. Atalier Rebul'un kokularını beğeniyorum. Vanilya da en sevdiğim notalardan... Ben de işk fırsatta koklayayım😍 Güle güle kullan Evrim'cim❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim çok teşekkür ederim. vanilya gerçekten sevilesi bir nota =) umarım seversin sen de bu parfümü, sevgiler kuzum <3

      Sil
  4. ahşap kapaklı ve çok hoş gözüküyor acayip merak ettim, güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de o ahşap kapak detayını çok zarif bulmuştum =) çok teşekkür ederim kuzum <3 sevgiler

      Sil
  5. Güle güle kullan canim. Ben de yasemin kokularini seçiyorum hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim =) yasemin kokuları da favorilerimden =) sevgiler <3

      Sil
  6. Evrim fotoğraflarını çok beğendim, emeğine sağlık. Rebul'u zaten severim, ilk gördüğümde koklayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım beğenmene çok sevindim, çok teşekkür ederim. mutlaka bak umarım seversin sen de benim kadar =) <3

      Sil
  7. Parfüm diyince akan sular durur ❤ öncelikle evrimcim gerçekten çok güzel bir parfüm tanıtımı olmuş tebrik ederim. Lotus benim de favorimdir bu arada;) merak ettim şu burun sorunlarım geçerse mutlaka deneyeceğim . epey bir alerji oluyorum artık parfümlere yaa ne kötü di miii :( ama zihnen kokuyu duyabildim sayende canım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum, parfüm dosyası başka =))) çok çok teşekkür ederim okuyup zaman ayırıp beğendiğiniz için =) umarım alerjileriniz son bulur can sıkıcı oluyor cidden. çok sevgiler <3

      Sil
  8. Şişesi çok güzel görünüyor, çektiğin fotoğraflar çok hoşuma gitti^^ <3 BLogunu takibe aldım, kendi bloguma da beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim, beğendiğin için, ziyaretin için. ben de takibe alıyorum seni hemen =) sevgiler <3

      Sil
  9. Hafif çiçeksi temizlik kokan kokulara bayılırım paylaşımın için eline sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam da öyle bir koku, hafif de miskimsi =) çok teşekkür ederim, sevgiler <3

      Sil
  10. Duygun bunu ben kesin severim. Bakacağım mutlaka

    YanıtlaSil
  11. Şimdiye kadar en güzel pafüm tanıtım yazısı bu Evrimcim, gerçekten çok merak ettim kokuyu.
    Güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah İlknur hanımcım çok teşekkür ederim, güzel yorumunuz bana buraları ne kadar özlediğimi farkettirdi =) çok sevgiler <3

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. Dağınık Anne=)) kışın son aylarında ciddi anlamda depreyona girince blog da, yazılar da kalakaldı. ama artık daha iyiyim diye umuyorum, arayı kapatmaya çalışacağım. ilginize alakanıza çok tşekkür ederim, çok sevgiler =) <3

      Sil
  13. Çok merak ettim ilk fırsatta bakacağım :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...