2 Aralık 2016 Cuma

Sevilenler: Dizi/Film/Anime - 1

Herkese merhaba!
Bugün uzun zamandır deli gibi izlememe rağmen bir türlü yazıp sizlerle paylaşamadığım birkaç favori dizimden bahsedeceğim.



Her ne kadar bu seferlik sadece dizilerden bahsetsem de başlığa dizi/film/anime yazdım çünkü bu yazı dizisinin devamını gelecek. Yorumlarımda spoiler yok, bu yüzden rahatlıkla okuyabilirsiniz.



1- Westworld



Anthony Hopkins'in başrollerde olduğu, 2016 yapımı bu dizi gerçek anlamda şimdiye kadar izlediğim diziler arasında en farklı kurguya sahip olanı diyebilirim. İlk bölümünün Game of Thrones'dan çok daha fazla izlendiği söyleniyor. Konusundan çok bahsetmek istemiyorum, buraya ne yazarsam yazayım izlediğinizdeki etkiyi yaratmayacak, çünkü ilginizi çekecek cümleler kuramayıp dizinin büyüsünü kaçırabilirim.
Türünü drama, fantastik, bilim kurgu ve biraz da western karışımı olarak tanımlamak doğru olur. Tek diyebileceğim şey; en sağlamından bir tane dizim olsun, işten/okuldan eve gelince ya da haftasonları çayımı kahvemi alıp film izler gibi kapılıp gideyim, başka bir dünyada kaybolayım derseniz bu dizi tam sizlik.
İçerik olarak ailecek izlemeye bence uygun, +18 sahneler ya da diyaloglar ile dolup taşmıyor ancak konusu gereği çıplaklık var bol bol fakat bu çıplaklık göz sokulan, sürekli cinselliğe gönderim yapan türden değil, dizinin ortamı gereği, bir-iki bölümde gözünüzün alıştığı, normallik hissi veren bir çıplaklık. Yine de ergenlik yaşının altı için uygun olmayabilir, tercih sizin.

2-Bloodline



Biz evde günlük olarak 2-3 dizi izlediğimizden deli gibi dizi tüketiyoruz, bu dizi de günlük izlemelik, çerez olsun diye ararken keşfettiklerimizdendi. Ancak izledikçe sevdik, hatta açılış müziğini indirdim, arada dinliyorum. Oyuncular tanınmamış olmasına rağmen oldukça başarılı performansların sergilendiği, ilgi çekici, hayatın içinden olaylara sahip bir dizi. Elbette dizideki olayları hepimiz her gün yaşamayız ancak fantastik ya da bilim kurgu ögesi içermeyen, oldukça gerçekçi ve olabilitesi mümkün, insan ilişkilerine dair bir kurgusu var. Amerika/Florida'da yaşayan klasik bir ailenin, mutluluktan drama doğru adım adım ilerleyişini izliyoruz. Dediğim gibi dizinin akışı sıradan bir ilerleyişe sahip gibi görünse de izledikçe 'oha, ulan vay be! nasıl yani?!' gibi yorumlar yapmanıza sebebiyet veren bir bağlayıcılığı var.
Türü bence tamamen dram fakat oldukça heyecanlı ve sürükleyici de bir atmosfere sahip. Eğer izlemeye başlarsanız sevip sevmediğinize karar vermek için en az 4-5 bölüm izleyin derim çünkü başta olaylar biraz yavaş ilerliyor.
Ailecek izlemeye uygun, şiddet dışında rahatsız edici görüntülerin olmadığı bir dizi. 
Dizinin başlığı iki sezonu devirdikten sonra beni çok düşündürdü çünkü iki farklı anlama gelebileceğini düşündüm. Birinci anlamı birleşik yazıldığında 'nesil, soy, aile' anlamına gelirken ikinci anlamı ayrı yazıldığında 'kan hattı' olarak yorumlanabilir zira kurguya çok uyuyor. Ben oldukça sevdim, ilk sezonu 2015 de, 2. sezonu 2016 da yayımlandı. Ben hepsini izledim ve merakla 2017 de çıkacak olan 3. sezonu bekliyorum. 

3-Feed The Beast



Bu dizi de 'çerez dizi' arayışımızda karşımıza çıkan ve izledikçe bizi bağlayanlardan oldu. Bir önceki dizi gibi gerçekçi bir kurguya sahip. Başrollerde bir şef aşçı (Jim Sturgessve bir şarap tadımcısı olarak karşımıza çıkan, Friends dizisinden tanıdığımız David Schwimmer var. Günlük olarak kafa dağıtmak için izlenebilecek hoş ve sürükleyici bir dizi. Başrollerin oyunculuğunu başarılı bulsam da yan karakterlerin bazılarında batan şeyler oldu ancak dizinin keyfine gölge etmediğinden severek izledim. 
Türü için drama ve suç karışımı diyebilirim. Ailecek izlenebilir, ara sıra +18 sahneler olsa da çok uçlarda sahneler yoktu şimdiye dek. Yine de suç temalı olduğundan bol bol şiddet var, çocuklarla izlemek için uygunluk yaşını ebeveynler belirlemeliler.
2016 yapımı ve henüz 1 sezonu çıkmış, devamı için belli bir tarih verilmemiş ancak gelir diye ümitliyim, meraklardayım çünkü :)

4-Stranger Things



Bu yıl Westworld'den sonra izlediğim en sağlam dizilerden biriydi. Özellikle açılış müziğini çok beğeniyorum, fütüristik ve mistik geliyor bana.
Başrollerde yakın arkadaş olan 3+1 çocuk var ama olaylara herkes dahil olduğundan geniş bir kitle ön planda. (Neden 3+1 dediğimi ancak izleyerek öğrenebilirsiniz :D) Winona Ryder'ın başarılı oyunculuğu diziye kalite katıyor. Aslında büyük küçük tüm oyuncular muhteşem bir performans sergilemişler. İlk 3-4 bölümde 'bu ne biçim dizi be bişey olsun artık' demiştim ancak sonrasında günde 2 bölüm izleyip sömürdüğüm bir dizi oldu. Adı gibi tuhaf şeyler oluyor ve sürekli bir merak içinde kalıyorsunuz. O bilinmezlik sizi içten yiyor ve siz tahmin etmeye başladıkça olaylar dallanıp budaklanıyor.
Fantastik, korku, gerilim ve drama ögelerinin hepsini birden barındıran çok başarılı bir kurguya sahip olduğunu düşünüyorum. 
İlk sezonu 2016 da çıktı ve bitti, ikinci sezonun 2017 de gelmesi planlanıyor. 
Bu türü seviyorsanız bakabilirsiniz. Ailecek izlemeye uygun ama korku/gerilim içerdiğinden karar sizin. 

Sizin favori dizileriniz neler benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Bir dahaki favori dizi/film/anime yazısında yine çok sevdiklerimi paylaşıyor olacağım.
Sevgiler
Evrim

20 yorum:

  1. Bu aralar yoğunluktan dizi izlemek hak getire kuzum :D Ama birkaç gün sonra tekrar izlemeye başlayacağım, Castle'n son bmlümü bitmek üzere benim de ve korku gerilim yazdığını görünce stranger thinks'e başlayabilirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de ona bakayım kuzum hiç duymamıştım, bence seversin stranger thingsi =) kocaman öpüyorum <3

      Sil
  2. Evrim'ciğim sondan başlıyorum benim yeğenim çok seviyor Stranger Things'i. Bana da önerdi ama henüz başlamadım. Anthony Hopkins'i çok severim, o yüzden ilk diziyi çok merak ettim. Ben de netflix'te Crown'u izledim çok güzeldi, yarı belgesel gibiydi. Konu İngiltere kraliçesi Elizabeth'in hayatı.
    Çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o halde ikisini de izlemelisiniz ilk fırsatta =) seveceğinize inanıyorum, Crown'ı ben de izlemek istiyorum, en yakın zamanda bakayım o halde. ben teşekkür ederim, sevgiler <3

      Sil
  3. Bloodline önerilmişti bana da zamanında ama bir kerecik izleme fırsatım oldu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk bölümü pek sarmamıştı anlayamamıştım konusunu filan ama birkaç bölüm sonra çok sarıyor mutlaka devam etmelisin eğer bu türü seviyorsan bebeğim =)

      Sil
  4. Duymamıştım hiç birini ama öneri olarak kafama yazdım şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içlerinden mutlaka birini seveceğini düşünüyorum canım =)

      Sil
  5. Bunlar da bir köşede dursun... İzle izle bitmiyor bu diziler :) Ben az bilinenlerden önereyim, Bates Motel ve Affair. Güzel bir yazı dizisi olmuş devamını bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önerilerine mutlaka bakacağım canım benim, teşekkür ederim beğenmene sevindim =) vala ben dizileri tüketiyorum desem yeridir :D

      Sil
  6. West world'ü oda arkadaşım deli gibi izliyor , izlttirmeye çalışıyor. başlicam sanırım bende artık :D İlk iki dizi yazıldı bile başlanacaklara :) Benim bu ara izlediklerim Sense8,True Dedectice (sadece 1.sezonu izle), House of Cards,The Affair <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izle izle hem bir sürü bölümü çıktı biriktirip izlemek daha keyifli oluyor bence :D önerilerine bakacağım canımi özellikle house of cards aklımda <3

      Sil
  7. Ya ben yoğunluktan çok sevdiğim tv izleyemez oldum. Vakit bulursam tavsiyelerine uyucam canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok yoğun olduğum zamanlar pek izleyemiyorum ama öteki günler üçer beşer acısı çıkıyor :D sevgiler =)

      Sil
  8. Stranger Things çok güzel diziydi , bir oturuşta izledim ben, sonra arkadaşımla da tekrar izledim .Oyunculuklar çok iyiydi , umarım ikinci sezon da güzel olur ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum, o bilinmez tuhaf havası çok acayip :D beğenmenize sevindim =) umarım dediğiniz gibi sezon 2 de böyle izlettirir =) sevgiler

      Sil
  9. Önerdiklerin, Kore dizilerini bir kenara atma isteği uyandırdı bende :D Fırsat bulunca bakayım mutlaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla kuzum içlerinden mutlaka seveceklerin vardır bence :d ben sürekli aynı kategoride izleyince sıkılıyorum, kore olsun hint olsun :D arada farklı konulu diziler kafamı dagıtmama yardımcı oluyor =) sevgiler canım <3

      Sil
  10. Hiç bieini izlemedim ama stranger thing deep de bahsetmisti galiba merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla o da güzeldi, diğerleri de güzel =) vaktiniz olursa mutlaka bir bakın =)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...