10 Aralık 2016 Cumartesi

Ayışığı Organik Alışverişim - 1

Herkese yeniden merhaba!
Bu yazımda sizlere Ayışığı Organik'ten yaptığım alışverişimden ve yeni keşfettiğim markalardan bahsetmek istedim. 

http://ayisigiorganik.com/



Yazılarımı takip edenlerin bildiği üzere organik olan temizlik-bakım-makyaj ürünlerine ilgim büyük. Her fırsatta günlük kullandığım market ürünlerini daha zararsız, temiz içerikli olanlar ile değiştirmeye, hem kendime hem de doğaya daha az zarar veren bir tüketici olmaya çabalıyorum. Malum hem blogger olmanın hem de kadın olmanın getirdiği merak ve gereksinimler beni yeni ürünlerle tanışmaya itiyor. En azından drugstorelardan bıkkınlık geldiği şu son zamanlarda daha farklı ve iyi markalar denemek istedim. Bu alışverişimi de evimde çok kullandığım ürünler bazında yaptım, gelin birlikte kısaca inceleyelim. 


Daha önceki Ayışığı Organik alışverişlerimde organik kinoa ile tanışmıştım ve baya baya günlük beslenmemin bir parçası haline gelen bu protein deposu tohumları bittikçe alıyorum. Kinoanın faydalarını öğrendikten sonra ise mutfağımdan eksik etmez oldum. Faydalarına dair yazımı okumak isterseniz buraya tıklamanız yeterli. Daha önce Güzel Gıda'nın Beyaz Kinoa'sını almıştım, bu kez de Doğavera'nın Beyaz Kinoa'sını aldım. Aslında fark yok, ikisi de kalite açısından aynı, sadece miktarları farklı. 



Günlük bakımın tartışmasız en vazgeçilmez kısımlarından biri de ağız sağlığı. Özellikle ortodonti tedavisine başladıktan sonra eskiye oranla çok daha özen göstermeye başladığım diş bakımımda kesinlikle içeriğe çok dikkat ediyorum. Zaten doktorum da organik diş macunlarının kullanımını desteklediğinden Ayışığı Organik'ten kolayca temin edebildiğim Bioplante'nin Florürsüz Portakal ve Bergamot özlü diş macununu seçtim. Elime geçtiğinden beri iki kez kullanmama rağmen ciddi anlamda bayıldım, zaten bergamotlu herşeye bayılırım. Daha önce de siteden Sarakan diş macununu alıp kullanmıştım, ondan da çok memnun kalmıştım. Bioplante'nin bambu diş fırçasını da severek kullanacağım, bu benim ilk organik diş fırçam :) 



Kahve ve bordo tonlarının karışımı olan renkleri çok seviyorum, özellikle kış aylarında dudak ve göz makyajında elim en çok onlara gidiyor. Hazır organik kozmetik ve makyaj malzemelerine merak salmışken bu kez Lavera'dan farklı bir marka denemek için yine Bioplante'nin bu bordo/kahve göz kalemini aldım. Bence çok joker bir renk bu yüzden hem göz hem de dudak kalemi olarak kullanacağım. Ayrıca çeşit çeşit cilt bakım ürünü olan Bioplante'nin kavun kokulu el kremi de hediyeydi, bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Mutfakta her ne kadar bulaşık makinası kullansam da elde yıkadığım da çok oluyor, bu yüzden klasik markaların ne kadar kanserojen olduğunu bildiğimden mümkün olduğunca organik bulaşık deterjanları kullanmaya özen gösteriyorum. Sitede gözüme ilk kez çarpan, bir Alman markası olan Sodasan'ın bu nar kokulu ekolojik bulaşık deterjanı da sepete atılanlardan oldu. Hem vegan, hem eko-sertifikalı bir ürün olduğunu belirtmeliyim. İçeriği %100 doğal hammaddelerden oluşuyor ve doğada çözünürken çevreye zarar vermiyor. Yine mutfakta kullanma amacıyla sarımsak, soğan, balık vs gibi kokuların ellerimde kalmaması için Sodasan limonotu özlü organik sabunu da denemek istedim. 

Ayışığı Organik gerçekten sevdiğim ve desteklediğim ürünlerin adresi. Hayvan deneyleri yapmayan, insan sağlığına zararlı içerik barındırmayan, doğaya işkence etmeden ihtiyaçlarımızı karşılayan her türlü ürüne kolaylıkla ulaşabildiğim bir adres. Siz de bu tip ihtiyaçlarınız için siteye göz atabilirsiniz.
Sevgiler
Evrim

27 yorum:

  1. hem insan sağlığına hem de doğaya sağlıklı ürünlerden başka ne isteriz ki :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. diş macununu daha öncesinde görmüştüm ama pek olumlu yorum görmemiştim, ya da bana denk gelmedi sanırım. Uzun vadede yorumlarınızı da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle mi ben de bir araştırayım o zaman aslında severek kullanıyorum ama etkileri nasıl henüz bilmiyorum tabi =) sevgiler

      Sil
  3. Ne güzel seyler almissin güle güle kullan canim.

    YanıtlaSil
  4. Hepsini güle güle kullan Evrim :) Yalnız mutfakta limonlu sabun süper fikirmiş! Sevgilerimle... <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim, evet çok faydasını görüyorum kuzum <3

      Sil
  5. güzel günlerde kullanın, benimde hepsi kullanmak için aldığım ürünler oldu
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Evrim ne kadar bilinçli alışveriş yapıyorsun ve bu konuda yazılanlar bizleri gerçekten geliştiriyor :) Hepsini güle güle kullan bebeğimmm <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebeğim böyle düşünmene çok sevindim, cansın sen <3 çok teşekkür ederim ki =)

      Sil
  7. Organik diş fırçasını bende edinicem en kısa zamanda. Hepsini güle güle kullan canım benim :*

    YanıtlaSil
  8. Hepsi harikaymış güle güle kullan:))

    YanıtlaSil
  9. ay bu marka ilk kez duydmm
    ya bi de ben blogumda yılın kitabı etkinliği başlattım sen de yorum yapersan sevinirim mutlu olurum :))))))))))))

    YanıtlaSil
  10. şu diş fırçaları çok fazla satılıyor

    YanıtlaSil
  11. hoşgeldiniz, teşekkür ederim, ben de geliyorum hemen.

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...